Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2023, 11:50:53
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Din păcate au fost căderi mari și în perioada interbelică, existau și bordeluri și drog și violență, nu ai zice că erau mai spirituali decât comuniștii dacă vorbim de masa de oameni 90% adică, nu de elite..

Cumva dictaturile nu-și permit să promoveze un model de om neserios, de ex nu face nimeni mișto de confucianism la chinezi, sau de tradiții, sau de medicina alternativă, pe când în democrație sunt glume cretine despre orice, până și de ivermectină râdeau alde CTP și alții în plandemie, omul liber e mai imbecil decât cel constrâns, dar asta nu e o apologie pt dictaturi.
In perioada interbelica au fost caderi foarte mari si prin elite. Din ucenicii lui Nae Ionescu cred ca doar Mircea Vulcanescu a ramas ortodox—oare nu este si vina invatatorului? Plus ca a fost si etnofiletism pagan chiar printre unii ortodocsi care se pierdeau in politica si puneau credinta mai la coada. Dar si in interbelic si in comunism, romanii erau mult mai evlaviosi ca acum, mie asa mi se pare. In 30 de ani cati au fost, contributia la credinta a democratiei mi se pare si infima si covarsita de secularizarea adusa.
Vechi 26.09.2023, 12:47:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
In perioada interbelica au fost caderi foarte mari si prin elite. Din ucenicii lui Nae Ionescu cred ca doar Mircea Vulcanescu a ramas ortodox—oare nu este si vina invatatorului?
Posibil, eu când mă refeream la elite, mă gândeam la Rugul Aprins și alți tineri care au înfundat beciurile temnițelor.

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Plus ca a fost si etnofiletism pagan chiar printre unii ortodocsi care se pierdeau in politica si puneau credinta mai la coada. Dar si in interbelic si in comunism, romanii erau mult mai evlaviosi ca acum, mie asa mi se pare. In 30 de ani cati au fost, contributia la credinta a democratiei mi se pare si infima si covarsita de secularizarea adusa.
Politica poate distruge și mai rău, ăsta e pericolul dacă nu se implică creștini cu vocație și care au și pricepere.
Practic distrugerea României e cauzată de neglijența politicienilor și de cheltuirea banului public, prost, plus persoanele din instituții și funcționarea lor.

La Oradea sau unde s-a cheltuit banul public mai bine decât media (dar nu excelent nici acolo) se vede.

Plus că în interbelic după Carol 2 nu a vrut mai nimeni să-și asume guvernarea, e ușor acum să-i judeci pe cei de atunci, e ca și cum ar face praf partidele mari bugetele, ar îngloda țara în datorii, s-ar căra când vine greul și după ar nimeri alt partid la guvernare care și-ar asuma și ar prinde și război, crize, sociale, tot felul de rele.

Vina pt ce s-a întâmplat în interbelic și nu numai trebuie împărțită de toate partidele începând după abdicarea lui Cuza încoace, căci de atunci au început și politicile proaste.

În anii când a fost tihnă, liniște sau relativă liniște ce s-a lucrat, cum s-a lucrat, erau ani de pregătire ?

Thread Tools
Moduri de afișare