![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Astăzi este Odovania Praznicului Inălțării Domnului.
Iar mâine sunt "Moșii de vară" - ultima sâmbătă de pomenire a morților din anul liturgic, an care se încheie cu Duminica Pogorârii Sfântului Duh (dacă n-am zis bine, corectați-mă). Ce pregătiți pentru mâine ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ciclul liturgic fix se încheie în august cu pregustarea a slavei dumnezeiești la Schimbarea la Față, și cu două ”adormiri”, a Maicii Domnului și Sfântului Ioan Botezătorul, evenimente care converg spre realitatea duhovnicească tălmăcită de icoana Deisis. Între Schimbarea la Față și Deisis există o similitudine plină de înțelesuri tainice, întrucât, chiar și la o comparație superficială se observă că Deisis reprezintă o plinire în slavă a Schimbării la Față, doar că în locul lui Moise și Ilie vor sta până la Parusie Maica Domnului și Sfântul Ioan Botezătorul. ![]() ![]()
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 01.06.2012 at 20:13:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Interesantă paralela între Icoana Schimbării la Fața și Icoana Deisis. Cea din urmă, îmi place foarte mult cea din Sfânta Sofia (ce a mai rămas). |
|
|||
|
|||
![]()
Eroare de redactare! Rectific: ciclul liturgic mobil se încheie cu Duminica Tuturor Sfinților.
Deisis e de fapt ”anaforaua desăvârșită” a Liturghiei cerești așa cum a fost excepțional zugrăvită în sec XIV în Serbia: ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Superbă fresca din Serbia, thanks for share ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt superbe toate icoanele pe care le postati insa aceasta mi-a mers la suflet. Multumim! Imi place in mod deosebit deoarece predomina albastrul si auriul,doua tonuri care simbolizeaza caracterul roial al personajelor.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 01.06.2012 at 23:40:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu n-am luat căni, decât niște castroane. Dar am să le umplu cu cireșe, și struguri. Și colivă, bineînțeles. PS ptr Mihai : dacă tot nu ne-ai spus ce-ai pregătit... poate ne spui ce semnifică "bumerangul" pe care ți l-ai pus la avatar. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Păi ce se vede din avion ca un bumerang este o frumoasă metaforă vizuală a umanității robite de patimi.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ah, Sorin Dumitrescu.. not my type! Mai bine revii la ochii aceia. :)
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Haine de vara + altele | Laura19 | Generalitati | 359 | 03.07.2015 11:11:31 |
Mosii de vara 11.06.2011 | mara2008 | Slujba inmormantarii | 1 | 09.06.2011 23:15:14 |
Vine vara ... | ClaudiuT | Tinuta in Biserica | 18 | 08.05.2009 19:01:00 |
Vara lui Mihai - Legenda | silverstar | Generalitati | 6 | 10.10.2008 09:51:31 |
Tabara de vara | romarol | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 24.05.2006 18:25:02 |
|