![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
In toamna aceasta va mai fi… Vara lui Mihai?… Legenda
Perioada cuprinsa intre 29 septembrie si 14 octombrie, cand se astepta o incalzire trecatoare a timpului, este numita Vara lui Mioi sau Vara lui Mihai. Se spune ca Mioi sau Mihai, dupa ce a strans recolta boierului la care muncea ca argat, a vrut sa-si stranga recolta de pe petecul lui de pamant. Numai ca vremea nu-i era deloc prielnica. Ploua, era frig, vantul sufla cu putere. Atunci, Mihai disperat, a iesit pe prispa casutei lui si cu capul dat pe spate, cu mainile-nnaltate a ruga spre cer, a strigat: - Doamne, daruieste-mi te rog, si mie cateva zile de vara sa-mi strang recolta ca sa am ce da de mancare copiilor la iarna. Dupa strigatul lui disperat, cerul s-a deschis si Dumnezeu i s-a aderesat astfel lui Mihai: - Stiu ca esti un om credincios, Mihai, de aceea iti voi darui o bucata de vara, zile in care sa-ti poti strange si adaposti si recolta ta. Prelucrare personala Urmariti cum va fi vremea in aceasta perioada - 29 sept - 14 oct - in zona in care locuiti si spuneti si aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiam ca se numeste vara arhanghelilor si ca e pe la SF Arhangheli Mihail si Gavriil.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[color=green]De fapt, se numeste vara lui Mioi si este pomenita si pe site-ul crestinortodox, pe 28 sau 29 sept. silverstar :oops: [/color] |
|
|||
|
|||
![]()
Indiferent cum se numeste nu are nimic de a face cu religia ci cu folclorul sau superstitiile!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dar, sa se caute pe www.crestinortodox.ro, Vara lui Mioi si va fi gasita o informare pe care eu am prelucrat-o... :) [/color] |
|
|||
|
|||
![]()
[color=green]O legenda veche spune ca mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atat de mult de puterea divina din ei incat Brahma, stapanul tuturor zeilor, a decis sa le ia aceasta putere si sa o ascunda intr-un loc unde va fi imposibil de gasit. Tot ce i-a ramas sa faca era sa gaseasca ascunzatoarea potrivita.
A fost convocat consiliul zeilor pentru a se gasi solutia. Zeii au sugerat: "De ce sa nu ingropam puterile omului in pamant?" Brahma a raspuns: "Nu, nu vom face asta pentru ca omul va sapa adanc si le va gasi." Atunci zeii au spus: "In acest caz, sa le trimitem divinitatea pe cel mai adanc fund al oceanului." Dar Brahma a raspuns din nou: "Mai devreme sau mai tarziu omul va explora adancurile oceanului si cu siguranta ca o vor gasi si o vor aduce la suprafata." Astfel zeii au concluzionat: "Nici pamantul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divina sa fie in siguranta, insa alte idei de ascunzatoare nu mai avem." Brahma a exclamat dintr-o data: "Iata ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adanc inauntrul lui pentru ca este singurul loc unde nu va cauta." De atunci incoace, conform legendei, omul a cautat in toata lumea, a explorat, a urcat si a sapat cautand ceva ce a fost in tot acest timp inauntrul lui. Eric Butterworth, Descopera puterea dinauntrul tau [/color] |
|
|||
|
|||
![]()
[color=green]Scuze! Am gresit! Legenda de mai sus trebuia postata la "Povesti cu talc".[/color]
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Moșii de vară | mirela.t | Diverse Sarbatori | 15 | 29.05.2015 23:01:49 |
Mosii de vara 11.06.2011 | mara2008 | Slujba inmormantarii | 1 | 09.06.2011 23:15:14 |
Legenda Arhanghelului Mihail si Gavril | sovidiu | Generalitati | 7 | 17.04.2011 10:02:13 |
Vine vara ... | ClaudiuT | Tinuta in Biserica | 18 | 08.05.2009 19:01:00 |
Tabara de vara | romarol | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 24.05.2006 18:25:02 |
|