![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate Cristian, insa...de ce oare alergam cu atata iubire si nadejde la Maicuta Domnului? Iata ce frumos spune la acatistul Sfantului Acoperamant:'
[SIZE=2] ...cere, o, Maica mea, ca nu ma voi intoarce despre tine, ci voi indeplini cererile tale si voi milui pe toti care canta tie :[/SIZE]... http://www.crestinortodox.ro/Acatist...-130-4027.html Oare ce dovada mai mare putem aduce? Sa citim cuvintele parintelui cu inima nu cu mintea. ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
cele care au copii sa nu se mandreasca, nu sunt cu nimic superioare altora.
iar cele care nu au, sa nu deznadajduiasca, nu sunt cu nimic inferioare altora. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi in biblie scrie: "Femeia prin nastere de fii se va mantui". Si acest lucru nu il putem contesta. Asta nu inseamna ca celelalte nu se vor mantui; doar nu prin nastere de fii. Si apoi nasterea de fii se aseamana in gest al dragostei cu Dumnezeu , Care a creeat omul. Si mama face un fiu sau fii si poate intelege prin dragostea ei materna, prin propria experienta, dragostea lui Dumnezeu pentru oameni: o dragoste neconditionata si vesnica. Este un merit sa fii mama si nimeni nu poate tagadui acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma intreb totusi, carui pacat i se datoreaza lipsa copiilor? Poate ne raspunde un preot, caci sunt multe femei, care isi doresc copii si nu pot face. Si e pacat de ele, caci isi reproseaza multe, fara sa se poata ajuta. Care este raspunsul din punct de vedere duhovnicesc, va rog? |
|
||||
|
||||
![]()
Este un merit sa fi mama, nu pun la indoiala asa ceva, nici pe departe, dar si a fi om adevarat nu numai cu numele este un lucru mare in aste vremuri tulburi si pline de rataciri si rataciti.
|
|||
|
|||
![]()
Calitatea de om o pastrezi respectand Adevarul; caci vremurile sunt tulburi tocmai pentru ca nu se respecta Adevarul, ci adevarurile.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si acum am asa o mama, care ma poarta in rugaciunile ei. Il rog pe Dumnezeu sa-i dea o batranete linistita, caci are 80 ani. |
|
||||
|
||||
![]()
Un singur Dumnezeu, un singur adevar, dragostea intru Hristos !
|
|||
|
|||
![]()
Precizare: cand am intrebat despre pacat, am facut-o ca urmare a citrii cartii lui Larchet:
" Terapia bolilor spirituale", si NU ca sa ranesc pe cineva. Asa ca daca se simte cineva ranit de intrebarea mea, imi cer iertare. Totusi altul era motivul intrebarii. |
|
|||
|
|||
![]()
Prin pilda vietii sale, Sf. Mare Mucenic Mina ne arata, in primul rand, ca pentru a ne putea inchina Domnului in duh si adevar trebuie sa fim dispusi sa renuntam la toate cele care ne tin impatimiti de duhul ucigas al lumii:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos | andrei_im | Mari Duhovnici si predicile lor | 18 | 19.10.2015 23:30:20 |
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos | Laura19 | Generalitati | 12 | 08.04.2014 20:14:09 |
Cuvinte de folos | aurel1211 | Resurse ortodoxe on-line | 15 | 27.07.2012 21:07:11 |
Cuvant de folos | T E O L O G U L | Generalitati | 83 | 30.01.2011 18:22:03 |
|