|
|
|||
|
|||
Citat:
dar mi-a trimis cineva explicatia, preotii au libertate sa procedeze cum vor, in ortodoxie, cu respectarea canoanelor, care sunt foarte largi... asta este o chestie teribila, pe care eu nu aveam de unde s-o cunosc, dar care-mi deschide bine ochii.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
Citat:
Este din vest, de origine franceza, deci partizan al acestor conceptii. Mai stii vreun alt calugar? |
|
|||
|
|||
Canonul nu este prea clar. Spune sa petreaca o saptamana credinciosii in Biserica, fara intrerupere. Presupun ca spune sa mearga in fiecare zi la biserica. E greu de crezut ca spune sa stea o saptamana in biserica, neintrerupt. Oricum ar fi, aceasta practica nu mai exista azi. Spune apoi "indestulandu-se cu Sfintele Taine". Sfanta Taina este si spovedania. Taine erau considerate inainte mai multe, chiar si toate ierurgiile. Daca e vorba de impartasanie nu scrie sa se impartaseasca in fiecare zi, o data sau altceva. Oricum ar fi, si aceasta practica nu mai exista in Biserica.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Last edited by catalin2; 30.04.2018 at 22:31:21. |
|
|||
|
|||
Citat:
mai omule, argument inseamna . Raționament, dovadă adusă în sprijinul unei afirmații tu ai "argumentat" cu biserica e infailibila spunand ca este un "argument" valabil pentru credinciosi. eu ti-am raspuns ca asa poti "argumenta" absolut orice, ca este exact acelasi lucru cu infailibitatea papei. tu ai revenit insistand ca este valabil pentru credinciosi, ca si cand eu nu as fi inteles de prima data, ceea ce era implicit si in raspunsul meu. dar mesajul tau cuprindea o traznaie, si care chiar ar avea legatura cu caracterul persoanei care a comis-o, pentru ca asa cum tu sau credinciosii ortodocsi isi considera biserica infailibila asa si catolicii isi considera papa infailibil. ergo, traznaia e ca tu nu-i consideri pe catolici credinciosi... panimaiesi? ps.o sa incerc sa gasesc chiar manualul principal folosit la teologie.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
Citat:
Ai aratat de fiecare data ca nici nu intelegi, pe langa faptul ca nu ai cunostinte. Nu ti-am dat tie niciun argument, tu te-ai bagat in discutia mea cu altcineva, argumentul ala nu era pentru tine. Infailibilitatea Bisericii este o invatatura a Bisericii, nu este o afirmatie a mea. Si catolicii au infailibilitatea cultului lor. Infailibilitatea papei este altceva decat infailibilitatea Bisericii. Sunt lucruri pe care nu le intelegi, dar te bagi in discutie degeaba. E a multa oara cand arati ca nu stii sa discuti, nu mai vreau sa discut nimc cu tine. Ai zic ca pleci. |
|
|||
|
|||
Citat:
te asigur, insa, ca mai sus a fost vorba exact de ce am scris eu in mesajul anterior. ca unii considera ca infailibilitatile pot fi diferite? sa fie sanatosi, dar asta nu inseamna ca nu gresesc. pentru catolici Papa reprezinta intreaga Biserica si este infailibil. eu asta inteleg, tu zici ca nu inteleg deci tu esti de alta parere. pentru ortodocsi Biserica Ortodoxa este infailibila. asta inteleg eu din ce ai spus, mai mult, zici ca este chiar invatatura Bisericii. ok, inteleg. ai ceva de spus? nu "inteleg" bine? da, am zis ca plec... sper sa si reusesc, dar uite ca nu ma pot abtine sa deschid forumul... oricum, o sa incerc sa gasesc manualul dupa care invata viitorii preoti ortodocsi in anul 4...
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Am mai dat aceste citate din catehism in trecut, care arata clar ce spune invatatura Bisericii: https://www.crestinortodox.ro/carti-...nii-80564.html
"Pregatirea pentru impartasire este trupeasca si sufleteasca. Ea consta din: a) spovedanie (marturisirea pacatelor), fara de care nimeni nu se poate impartasi. Numai copiii pana la varsta de 7 ani sunt scutiti de spovedanie;" "Impartasirea crestinului fiind strans legata de spovedanie sau marturisire, tot ce am spus despre timpul sau termenele de spovedanie se potriveste si aici." "Iar de vor vrea sa se apropie de Sfanta impartasanie si afara de cele patru posturi obisnuite, sa posteasca mai inainte⊠si sa se pregateasca dupa randuiala, prin marturisirea pacatelor." (Liturghier) "Dar chiar cei curati si vrednici nu se pot impartasi fara pregatirea trebuincioasa." Last edited by catalin2; 01.05.2018 at 00:47:25. |
|
|||
|
|||
Nu ai să găsești așa ceva în catehism! Catehismul este dedicat catehumenilor, adică a acelora care se pregătesc a intra în Biserică. De aici ar apărea neînțelegeri și unii s-ar duce la împărtășit fără să se fi spovededit niciodată.
|
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina sfanta de la Ierusalim | mihai_1991 | Intamplari adevarate | 195 | 06.05.2011 00:34:45 |
Lumina de la Ierusalim | Baciu Ciprian | Intrebari utilizatori | 0 | 03.04.2010 17:04:00 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 18:56:11 |
|