|
|
||||||
|
||||||
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Serios? Scopul primordial al Sf. Liturghii este unirea cu Hristos. Restul sunt povești de adormit proștii. |
|
|||
|
|||
Citat:
Ti-am aratat si data trecuta ce spune catehismul. Si te-am mai intrebat daca preotii de care amintesti (sau, cel putin, duhovnicul tau) au binecuvantarea episcopului sa practice altceva decat Biserica. Eu nu spun ineptii, nu e problema mea ca tu sustii tot timpul ceva impotriva a ceea ce practica Biserica, pentru ca ai aderat la un mic grup care tot propune reforme in Biserica. Te asigur ca nu o sa-i bage nimeni in seama pana la urma, Biserica va ramane la aceleasi practici sau poate le va imbunatatii, dar niciodata nu se intoarce la practici dinainte, care ar fi fost mai bune. Nu ma intereseaza ce crezi tu, din moment ce e diferit de ceea ce considera Biserica. |
|
|||
|
|||
Subiectul discuției era altul, dar ții morțiș să amintești de fiecare dată de acest subiect. Știi bine ce cred, tu visează plăcut în continuare că susții ceea ce suține Biserica.
P.S. L-ai pus la colț și pe Părintele Macarie. E din Franța și gata motiv de a-i pune eticheta. Asta da discernământ! :)) Nu mai contează că el vițuiește acolo de mulți ani și că nu poate vorbi ”prostii” în orice împrejurarea,- asta dacă ar fi să fie cum spui tu. Last edited by simpllu; 01.05.2018 at 01:29:47. |
|
|||
|
|||
Iote ce spune Pr. Florin Botezan:
”Întreaga rânduială a slujbei ne descoperă faptul că Liturghia este împlinirea pregătirii pentru Euharistie iar Euharistia este punctul culminant și rațiunea de a fi a Liturghiei. Ca urmare câteva concluzii se impun: Liturghia este o lucrare comună a întregii Biserici, o împreună înaintare spre unirea cu Hristos. De aceea orice manifestare a evlaviei individuale care face abstracție de slujbă (citirea unor rugăciuni, îngenunchieri etc.) sunt total nepotrivite. Împărtășirea credincioșilor în afara Liturghiei este o excepție care nu se aplică decât în cazul bolnavilor. În restul cazurilor este o îndepărtare de la sensul autentic al slujbei. Participarea la Liturghie se împlinește prin Împărtășire. O Liturghie la care nu se cuminecă decât clericii își atinge doar în mică măsură scopul. De aceea idealul spre care trebuie să tindem este ca cei care participă la slujbă, având pregătirea potrivită, să se și împărtășească.” P.S. Îi punem și lui eticheta? |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
M-am referit la faptul că nu ai să găsești idei de genul mai multe împărtășiri cu o singură spovedanie. Greu măi Cătă!
Duhovnicii nu au să spună așa ceva în gura mare pentru a nu se înțelege greșit. De exemplu Pr. Dionisie face acea afirmație într-o discuție cu niște tineri. Dar dacă te duci la Colciu ai să fii surprins. Dar ți-am zis tu te legi exclusiv de ceea ce există pe internet, eu mă leg de realitate. Asta nu pricepi tu. |
|
|||
|
|||
Și precizează cerința minimă de îndeplinit.
Last edited by simpllu; 01.05.2018 at 01:59:12. |
|
||||
|
||||
Corect, asta trebuie sa fie gandirea modernista. La ce-i trebuie dezlegare unui preot de la episcop? Daca el vrea sa cheme un penticostal sa tina slujba e biserica lui. Nu-i trebuie aprobare pentru ca s-ar putea sa fie caterisit?
Citat:
Citat:
Inovatii spun ca sunt chiar cei ce sustin asta, pentru ca azi nu mai exista aceasta practica si vor reintoarcerea la cea din primele secole. Citat:
Citat:
Oricum, am scris care e scopul participarii la Sfanta Liturghie, nu doar impartasirea, cum fals spun cei ce sustin impartasirea la fiecare Liturghie. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Duhovnicii aceia nu spun in gura mare pentru ca ar fi trasi la raspundere, nu pentru a nu se intelege gresit. Probabil ar fi caterisiti daca ar mai continua. Si cum ar putea ei sa spuna ca marii duhovnici nu stiu ce spun, la fel invatatura Bisericii sau sfintii, doar ei sunt mai intelepti? Le spun doar naivilor care vor cauta sa reformeze ceva, ca apoi sa se certe pe net cu cei ce scriu despre invatatura Bisericii. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina sfanta de la Ierusalim | mihai_1991 | Intamplari adevarate | 195 | 06.05.2011 00:34:45 |
Lumina de la Ierusalim | Baciu Ciprian | Intrebari utilizatori | 0 | 03.04.2010 17:04:00 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 18:56:11 |
|