![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Sofia, nu iau pe nimeni peste picior prin postarile mele si nici nu declar ca le stiu pe toate. Sincer, pe mine nu ma intereseaza cum s-au cunoscut semenii mei, important e sa se iubeasca. La fel si cu Dumnezeu. Important e sa-L porti neincetat in tine. Nu e de ajuns sa spui ca L-ai avut candva. Eu asa privesc aceste aspecte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si ma mai intreb cum trebuie sa fie de fapt, pana la urma credinta:
- usoara, s-o practici usor si cu placere? > Asa si este, in ciuda aparentelor. - grea, incomoda, sa te chinui, sa nu faci cu placere? - s-o faci cu forta? > Sigur nu - sa fie logica, s-o poti intelege? > Sigur, totul trebuie sa treaca prin minte ... Exista argumente si explicatii rationale pentru toate intrebarile pe care si le pune cineva, doar ca trebuie rabdare pentru a fi cercetate. - sa fie complicata si incuiata, fara informatii > Deloc ... Mie imi place foarte mult pilda cu femeia samarineanca, cea care dupa ce L-a 'descusut' (a se citi si contrazis) pe Mantuitorul a devenit apoi Sfanta Fotinia. Parintele Steinhardt are aici o predica foarte frumoasa: http://nicolaesteinhardt.wordpress.c...-samarineanca/ Si ce sa faci cand ai probleme si indoieli? > Ceri ajutorul fratilor tau (de pe forum) si speri ca acestia iti vor raspunde :) Cum o fac, depinde de discernamantul fiecaruia; insa, prezumptiv, toti au bune intentii, poate manifestarile nu sunt totdeauna cele asteptate, iar asta din cauza pacatelor pe care le avem fiecare dintre noi. |
|
|||
|
|||
![]()
@mc2009 - superb raspunsul! Superb!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai daca nu te intereseaza, nu citesti, nu faci pe mofturosul si spui ca e neinteresant...fiindca pentru altii se pare ca este interesant. La fel ca si un fel de mancare, nu iti place, nu mananci, dar nu strigi in gura mare ca e dezgustator, si ca de fapt altceva e mult mai bun. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
- de mic copil
- mama si bunica - n-am duhovnic (inca) - multe evenimente - am avut o perioada de vreo 5 ani cand m-am cam departat de biserica dar nu s-a pus niciodata problema de a renunta... - nu am limitari in credinta - ma simt bine si cu informatie si fara...important e sa-L simt pe Dumnezeu aproape - in multe momente - nu am nimic impotriva celorlalte religii |
|
|||
|
|||
![]()
[/quote] Si ma mai intreb cum trebuie sa fie de fapt, pana la urma credinta:
- usoara, s-o practici usor si cu placere? - grea, incomoda, sa te chinui, sa nu faci cu placere? - s-o faci cu forta? - sa fie logica, s-o poti intelege? - sa fie complicata si incuiata, fara informatii Si ce sa faci cand ai probleme si indoieli? Ce bine ca tu, sau altii nu le au si le este usor! Bravo voua![/quote] - sa fie grea, incomoda, cu chinuri Trecand prin chinuri si durere iti dai seama cat e de important Dumnezeu pentru tine, iar rasplata va parea mult mai mare la sfarsit... - sa fie logica Daca n-ar exista informatii, prea putini oameni si-ar pastra credinta pana la sfarsit... Cand am indoieli ma rog pentru a mi se lumina mintea... Cand am probleme ma rog mai mult ca de obicei si petrec mai mult timp in locasurile sfinte... |
|
|||
|
|||
![]()
@Sophia
Faci niste sondaje excelente,cu intrebari scurte dar la obiect ,si cu variante de raspunsuri destul de complete. Rostul lor intradevar, mi se pare util,pentru cunoasterea reciproca dintre noi,si a cat de divers e modul in care poate chema Domnul . Fara a cunoaste concret pe celalalt ,vorbim idei. -Voi cum ati inceput in credinta? Doar am vazut pe prietena mea ca se ruga,fara ca ea sa imi zica nimic ,in paranteza fie spus era si greeco-catolica .Apoi am citit singur Noul Testament , si asta a fost (ce frumos e inceputul!).Deci pot zice ca ma numar printre cei care au crezut prin auzire,prin auzirea Cuvantului - ati avut rataciri, momente de renuntare, atractie spre alta credinta? Persoane care v-au produs acestea? Am avut indoieli,dar niciodata,nici chiar atunci, nu am incetat sa zic "Milueste-ma Doamne pe mine pacatosul" .In rest drumul a fost lent ,dar fara intorcere. - aveti limitari in credinta (atat pot si accept si mai mult nu) Fiecare limita care o am ,maine sau poimaine va fi depasita .Nu intelegeam de exemplu Traditia,azi incep sa o inteleg si accept. - va simtiti mai bine daca intelegeti, cautati, cititi, sau pur si simplu fara astea Ma simt mai bine sa caut,sa inteleg,de aceea citind,nu inteleg mai nimic :) - ati simtit ajutor in momente critice in credinta Un ajutor mai mare uneori ,suprapus peste unul 'de lung parcurs' - cititi carti legate de, acceptati alte confesiuni/religii, sau le refuzati categoric si sub orice forma? Ma simt atat de rece in prezenta a orice vine de la alte secte in afara ortodoxiei ,parca miroase a moarte .Am locuit cateva luni la musulmani (de nevoie) si parca acele luni s-au scazut din viata. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un chestionar cosmologic original | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 151 | 04.12.2012 21:55:57 |
Chestionar: Cine s-a rugat ca Hidroelectica si Romgaz sa ramana romanilor? | spre_rasarit | Generalitati | 6 | 11.02.2012 16:20:43 |
Chestionar licenta (am nevoie de raspunsurile voastre) | sourire | Generalitati | 18 | 26.05.2011 12:00:48 |
Legat de juraminte | NicoletaN | Generalitati | 3 | 07.06.2010 16:32:51 |
Chestionar | eudeea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 04.09.2009 17:33:06 |
|