Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2007, 22:16:49
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de omulet
Citat:
În prealabil postat de citystar
de asemenea se mai zice ca "Dumnezeu ne incearca credinta, adica ne da diverse nenorociri, sa vada cat rezistam". Atunci unde mai e liberul arbitru ? Adica suntem liberi sau nu ?
Mie nu mi-a placut niciodata expresia asta. Caile Domnului sunt necunoscute. Nu stim noi ce e cu incercarile, e o taina. Eu nu cred ca nenorocirile vin de la Dumnezeu.

Poate ar ajuta "Dumnezeul meu" de pr. Teofil Paraian?
NECAZURILE le lasa DUMNEZEU sa vina peste noi pentru pacatele noastre si pentru a ne indrepta pentru a-i cere ajutorul ;atunci cind ne merge bine unii uita sa se mai roage ,ba pot uita si de DUMNEZEU,adica devenim mai superficiali in credinta ,sigur ca sintem liberi sa alegem BINELE sau RAUL,dar e greu uneori de deosebit binele de rau si de aceea sint foarte importanti duhovnicii, adica fiecare sa aiba un duhovnic caruia sa-i ceara sfatul in momente grele ;DE CRIZA;DECI NECAZURILE SINT IN SCOP PEDAGOGIC PT A NE INDREPTA pentru a deveni mai smeriti, ca asta vrea DUMNEZEU DE LA NOI, adica sa lepadam mindria ,dar pt aceasta trebuie sa o si depistam ca este camuflata de multe ori.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2007, 23:43:58
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PET
ideea e sa gandesti si tu putin, daca aia e bine, daca aia e rau.
De acord, insa depinde ENORM de ce educatie ai primit si in ce tara ai primit-o.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2007, 10:51:32
citystar citystar is offline
Banned

Data înregistrării: 29.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
NECAZURILE le lasa DUMNEZEU sa vina peste noi pentru pacatele noastre si pentru a ne indrepta pentru a-i cere ajutorul ;atunci cind ne merge bine unii uita sa se mai roage ,ba pot uita si de DUMNEZEU,adica devenim mai superficiali in credinta ,sigur ca sintem liberi sa alegem BINELE sau RAUL,dar e greu uneori de deosebit binele de rau si de aceea sint foarte importanti duhovnicii, adica fiecare sa aiba un duhovnic caruia sa-i ceara sfatul in momente grele ;DE CRIZA;DECI NECAZURILE SINT IN SCOP PEDAGOGIC PT A NE INDREPTA pentru a deveni mai smeriti, ca asta vrea DUMNEZEU DE LA NOI, adica sa lepadam mindria ,dar pt aceasta trebuie sa o si depistam ca este camuflata de multe ori.
pai uite nici ata nu mi-e clar. sa-ti dau un exemplu.
Se considera ca copii care mor pana la 7 ani ajung in rai. Pana la 7 ani cel mai probabil copilul nu stie ce inseamna pacat.
Eu incepand de la 7 ani si jumatate am inceput sa am primele semne ale problemelor de vorbire, car s-au agravat treptat. Cu ce motiv m-a pedepsit Dumnezeu incepand de la 7 ani jumatate ? Ce pacate am facut eu pana la varsta de 7 ani ? eu de mic eram obligat sa ma inchin seara. Cat de pacatos puteam sa fiu eu pana la 7 ani de sunt pedepsit toata viata ? eu pana la 7 ani nici nu intelegeam prea bine rugaciunea tatal nostru. Dar o ziceam in fiecare seara.
Cu atat mai rau ca problemele cu care ma confurnt incepand de la 7 ani au generat alte probleme care ma distrug la propriu toata viata. (timiditate, izolare sociala, etc)

In religie ptr orice se gasesc explicatii. Dar care sunt cu adevarat de la Dumnezeu ?
De ex daca te rogi, si Dumnezeu te ajuta, atunci e simplu de explicat: daca te-ai rugat, te-a ajutat. Daca te rogi si nu te ajuta, atunci se vine cu explicatii ca Dumnezeu te incearca, sa vada daca te mai rogi in continuare la el. Deci orice s-ar intampla, in ortodoxie se gasesc explicatii. Iar daca ceva nu se poate explica, atunci se merge pe ideea ca "necunoscute sunt caile Domnului" si ca noi nu putem sti toate.
De ce in religie nu exista logica ?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2007, 11:22:03
ancah
Guest

Implicit

Cand un copil se imbolnaveste la 7 ani si jumatate, nu e el de vina. Plateste pentru pacatele parintilor. Si fiind vorba de un defect de vorbire, cauza poate fi mandria parintilor. Un preot iti poate spune mai exact.
De aceea, atentie parinti, ce pacate va permiteti, caci copiii vostri nevinovati ajung sa sufere din cauza voastra!

Daca te rogi si Dumnezeu nu-ti indeplineste rugamintile, inseamna ca ceea ce ceri nu-ti este de folos. Dar cand Dumnezeu iti inchide o usa,iti deschide o fereastra. Aici poti spune: "necunoscute sunt caile Domnului".
Lipsa de logica in religie poate fi doar impresia celui care nu are nici o baza religioasa, nici credinta.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2007, 14:16:38
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Cand un copil se imbolnaveste la 7 ani si jumatate, nu e el de vina. Plateste pentru pacatele parintilor. Si fiind vorba de un defect de vorbire, cauza poate fi mandria parintilor. Un preot iti poate spune mai exact.
Anca, nu te supara, dar oare e chiar asa cum spui tu? Cunosti situatia reala? Oare de ce orbul din Evanghelie nu era orb nici pentru pacatele lui nici pentru ale parintilor?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2007, 18:18:48
ancah
Guest

Implicit

Orbul din Evanghelie ere om adult si stim ce a zis Mantuitorul despre el.
Aici e vorba de un copil, care nu are cum sa aiba pacate. Oricate "rele" ar putea faceun copil de 7 ani, tot nu indreptatesc aparitia unei boli. Parintele Iustin Parvu are o predica in care trateaza aceasta problema, a bolilor la copii. Este vorba de parintele, care vine la Iisus Hristos din cauza copilului sau bolnav de epilepsie.
Parintele explica cauza bolii prin afirmatia facuta de tatal copilului: "Cred Doamne! Iarta necredintei mele!" Deci increderea exclusiva in propria gandire, mandria si necredinta sunt unele cauze a bolilor la copii. Cu aceasta ocazie se face si o clasificare a bolilor din punct devedere duhovnicesc.
Recomand tuturor care nu le cunosc, sa asculte predicile audio de pe net.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2007, 18:55:23
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de citystar
De ce in religie nu exista logica ?
Deoarece Logica este o dimensiune inventata de omul cazut, in pacat, si deasemenea foarte limitata.
Viata cu viclenie ne face sa credem ca Logica, demonstratiile stiintifice sunt totul si sa ne lasam condusi de impresia creata prin simturi si imaginatie.
Reply With Quote
Vechi 26.02.2007, 19:33:15
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

Intradevar...logica greseste unde credinta oarba ne arata adevarul
Reply With Quote
Vechi 26.02.2007, 19:49:13
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Credinta este oarba pentru ca noi suntem orbi si surzi. Ea inceteaza sa mai fie oarba Alexandru, in momentul cind incepem sa o luam in serios...
Reply With Quote
Vechi 26.02.2007, 20:02:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Credinta este oarba pentru ca noi suntem orbi si surzi. Ea inceteaza sa mai fie oarba Alexandru, in momentul cind incepem sa o luam in serios...
S-o luam in serios, sa o intelegem, sa o traim si nu oricum , o traire cu totul speciala greu de descris in cuvinte si greu de-nteles pentru un suflet pietrificat.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Preotul - ce invata el la facultate? sophia Preotul 40 15.11.2009 19:36:50
Biserica noastra invata ca... amatyyy Despre Biserica Ortodoxa in general 1 12.11.2009 13:53:12
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38