![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Liturghia Darurilor mai inainte sfintite este o Liturghie deosebita savarsita in Postul Mare spre seara, cand s-a introdus la biserica noastra credinciosii au fost foarte receptivi si au ajunat toata ziua pt a se putea impartasi cu Preacuratele Taine, noi prin organizatia "Oastea Domnului", am inceput in acest post sa "colindam" multe biserici si parohii pt a savarsi impreuna cu preotul misionar si preotii de parohie Liturghia Darurilor pt apropierea credinciosilor de Hristosul Euharistic!
Slavit sa fie Domnul! |
|
|||
|
|||
![]()
Unde as gasi pe internet randuiala Sf.Liturghii a Sf.Grigorie(in lb.romana)?
|
|
||||
|
||||
![]()
Parintii au stabilit ca in zilele de luni pana vineri sa nu se savarseasca Liturghiile propriu-zise: Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur si a Sfantului Vasile cel Mare. Dar totusi, crestinii au simtit nevoia sa se impartaseasca si peste saptamana in Postul Mare, cu atat mai mult cu cat este o perioada de nevointa deosebita duhovniceasca, in care avem nevoie de un ajutor, avem nevoie ca Hristos sa ne dea putere sa ducem la bun sfarsit pocainta noastra.Ca urmare, a fost alcatuit un ritual de impartasire cu Sfintele Daruri sfintite mai inainte, adica sfintite la Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur sau a Sfantului Vasile cel Mare, care se savarseste sambata si duminica. Aceasta Liturghie este unita cu Vecernia.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Elena |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred ca este rau ca credinciosii sa se impartaseasca mai des in aceasta perioada insa pericolul cel mai mare pe care-l vad eu este in a nu cadea in obiceiul grecilor de a organiza impartasirea colectiva a oamenilor care muncesc unde nu se mai tine cont de spovedire, si unde toti merg cu de-a valma.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Petru Pruteanu dadea o adresa unde scria despre Liturghia darurilor inainte sfintite.
Era chiar la inceputul topicului acesta. Unde o fi disparut? Era adresa unui forum ortodox din republica Moldova. Ma gandeam ca forumul acela functioneza chiar daca a fost stearsa adresa de aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ma refeream ca uneori sambata/duminica nu se impartaseste nimeni in afara postului, nu in Post.
|
|
|||
|
|||
![]()
cum Mirela, nici macar copiii?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Liturghia Darurilor mai inainte sfintite | costel | Sfanta Liturghie | 26 | 26.04.2013 00:14:58 |
Pogorarea Duhului Sfant - revarasarea darurilor | georgeval | Generalitati | 2 | 14.06.2011 11:36:06 |
Liturghia pentru sarbatori | sophia | Sfanta Liturghie | 7 | 16.05.2009 03:31:27 |
Liturghia Darurilor + | cristiboss56 | Sfanta Liturghie | 1 | 13.04.2009 20:11:47 |
|