Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2010, 12:46:13
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Mila Domnului si cu tine !
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 13:35:27
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Dumnezeu este pretutindeni....cred ca el ne iubeste oriunde am fi, daca in tara am avea stabilitate, bunatate, solutii de protectie sociala, oamenii nu ar pleca...daca nu, isi incearca norocul in alte parti....aici dai peste coruptie, habarnism, rautate, indisciplina....si pacat, ca suntem ortodoxi....din pacate cred, numai cu numele...
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 15:48:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
A fost bietul apostol Andrei pana in Jud Arges, la Namaiesti... Dar tu ti neaparat sa reformezi istoria crestinismului dupa a ta pofta si confort psihologic.
Uau!
Mai nou Sf Andrei a ajuns si in Arges!
Peste citiva ani auzim ca a ajuns si in Maramures si in Tara Oasului.
Daca TINE de ce nu? :)..oricum dovezile sunt ceva auxiliar, in plus, credinta sa fie , nu?
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 08:14:26
eduardd
Guest

Implicit

De ceva timp am ajuns sa ma tot intreb (eu si familia mea) daca nu ar fi mai bine sa emigram. Da, sunt eu, Jenica! Nu scrie altcineva in numele meu.
De ce vorbesc astfel? pentru ca tot eu sunt cea care mereu am spus ca bine este sa incercam sa schimbam ceva aici, in tarisoara noastra. Sa cautam sa lasam mostenire ceva. Fiecare dintre noi in dreptul sau! Numai daca imi recitesc mesajele de la topicul "Tara mea" imi dau lacrimile...Pentru ca imi dau seama in ce hal am ajuns sufleteste..

Deci..iata ca a sosit si vremea (spre deliciul celor care mereu m-au luat in deradere) sa iau ( si eu ca multi altii) palma de la viata.
Va spun foarte sincer. Am obosit!
Am obosit fratilor, am obosit. Intelegeti asta? oare ma poate intelege cineva??..Sant si eu, om...si nu mai rezist.
Nu stiu cum traiti voi in diaspora, nu stiu daca e o solutie buna (nici macar nu stiu daca e posibil sa putem pleca toti, pentru ca nu se pune problema sa stam unii departe de ceilalti) insa stiu ca nu mai suport mitocania. Nu mai suport sa fiu tratata ca o prostituata pentru ca am avut nesansa sa fiu infestata cu Hepatita. Nu mai suport sa vad figurile "mondene" ce vor sa "rebrenduiasca" tara. Nu mai suport sa le tot cer copiilor sa reziste in fata mitocaniei colegilor si a unor profesori. Nu mai suport sa vad cum sotul meu se lupta cu imfatuarea celor ce au ajuns in "functii" doar pentru ca sunt fiul sau fiica cuiva...Si lista e luuuuuunga...

Intreaba cineva pe un alt topic cum ne purta cu tiganii... Pai, eu va spun ca acum 3 ani cand am fost in pelerinajul din Grecia am auzit adesea cuvantul "tigan roman". Desi conduita noastra era impecabila. Desi ne aflam in incinta manastirii. Desi eram imbracati decent si nu faceam altceva decat...ne rugam! in limba noastra, ROMANA!

Nu stiu daca e pacat sau nu sa emigrezi insa stiu ( am prieteni care fac asta) ca cel ce duce Ortodoxia in diaspora (orin exemplu propriu) face mai mult decat o Romanie intreaga de..."crestini".
Spunea odata parintele Arsenie ca unul care rezista intr-o tara neortodoxa sa-si traiasca credinta la nivelul sau (nu ne cere Hristos sa umblam pe apa...ci sa facem cat putem in dreptul nostru) este ca un stalp de Lumina in mijlocul Iadului. Iata cat face rugaciunea/jertfa/ credinta chiar daca ai plecat in lume.

Si nu scriu acestea pentru a-mi justifica propriile ganduri. Ci pentru ca asa simt! Bun, rau, asta simt eu!
Daca gresesc, Stapana sa ma ierte!

In concluzie (?)...vreau sa plec si eu din Romania. Voi cei din diaspora, ajutati-ma!!

Last edited by eduardd; 16.08.2010 at 08:24:45.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 08:43:39
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ia-o inainte, Jenica, venim si noi dupa tine. Din aceleasi motive. Am obosit...
Oricum Basescu le-a multumit oficial celor ce pleaca... :))
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 15:10:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
De ceva timp am ajuns sa ma tot intreb (eu si familia mea) daca nu ar fi mai bine sa emigram. Da, sunt eu, Jenica! Nu scrie altcineva in numele meu.
De ce vorbesc astfel? pentru ca tot eu sunt cea care mereu am spus ca bine este sa incercam sa schimbam ceva aici, in tarisoara noastra. Sa cautam sa lasam mostenire ceva. Fiecare dintre noi in dreptul sau! Numai daca imi recitesc mesajele de la topicul "Tara mea" imi dau lacrimile...Pentru ca imi dau seama in ce hal am ajuns sufleteste..

Deci..iata ca a sosit si vremea (spre deliciul celor care mereu m-au luat in deradere) sa iau ( si eu ca multi altii) palma de la viata.
Am obosit fratilor, am obosit. Intelegeti asta? oare ma poate intelege cineva??..Sant si eu, om...si nu mai rezist.
Nu stiu cum traiti voi in diaspora, nu stiu daca e o solutie buna (nici macar nu stiu daca e posibil sa putem pleca toti, pentru ca nu se pune problema sa stam unii departe de ceilalti) insa stiu ca nu mai suport mitocania. Nu mai suport sa fiu tratata ca o prostituata pentru ca am avut nesansa sa fiu infestata cu Hepatita. Nu mai suport sa vad figurile "mondene" ce vor sa "rebrenduiasca" tara. Nu mai suport sa le tot cer copiilor sa reziste in fata mitocaniei colegilor si a unor profesori. Nu mai suport sa vad cum sotul meu se lupta cu imfatuarea celor ce au ajuns in "functii" doar pentru ca sunt fiul sau fiica cuiva...Si lista e luuuuuunga...

Intreaba cineva pe un alt topic cum ne purta cu tiganii... Pai, eu va spun ca acum 3 ani cand am fost in pelerinajul din Grecia am auzit adesea cuvantul "tigan roman". Desi conduita noastra era impecabila. Desi ne aflam in incinta manastirii. Desi eram imbracati decent si nu faceam altceva decat...ne rugam! in limba noastra, ROMANA!

Nu stiu daca e pacat sau nu sa emigrezi insa stiu ( am prieteni care fac asta) ca cel ce duce Ortodoxia in diaspora (orin exemplu propriu) face mai mult decat o Romanie intreaga de..."crestini".
Spunea odata parintele Arsenie ca unul care rezista intr-o tara neortodoxa sa-si traiasca credinta la nivelul sau (nu ne cere Hristos sa umblam pe apa...ci sa facem cat putem in dreptul nostru) este ca un stalp de Lumina in mijlocul Iadului. Iata cat face rugaciunea/jertfa/ credinta chiar daca ai plecat in lume.

Si nu scriu acestea pentru a-mi justifica propriile ganduri. Ci pentru ca asa simt! Bun, rau, asta simt eu!

In concluzie (?)...vreau sa plec si eu din Romania. Voi cei din diaspora, ajutati-ma!!
Ma intristeaza cele scrise de tine, draga Jenica. Imi pare rau.

Un sfat: daca vreti sa plecati, sa plecati daca aveti o perspectiva clara: afica daca stiti cat de cat deja limba tarii bin care mergeti, si daca va gasiti sau aveti perspective foarte concrete de a va gasi de lucru in meseria voastra. Altfel este greu.
Puteti, bineinteles, sa hotarati sa plecati pentru copii iar voi sa acceptati orice munca acolo. Asa au facut parintii mei acum 21 de ani. Insa criza este peste tot si locuri de munca sunt greu de casit mai ales daca nu stii bine limba tarii.
Ca peste tot sunt si greutati, si lucruri frumoase in Europa de Vest, de exemplu.
Si daca nu ma insel copiii vostri sunt aproape de adolescenta. Iarasi, este o varsta dificila pentru a schimba tara, vad asta la elevii mei.
Vechi 16.08.2010, 15:20:50
costache marilena
Guest

Implicit

Ati obosit? eu cred ca v-ati suparat. Atunci ce sa mai spuna cei care au 70, 80 si chiar mai multi ani? Ei au prins un razboi, o lunga perioada comunista si de parca n-ar fi fost destul, acesti ani grei de desfrau politic si istoric? Ei ce sa mai faca? Viata lor s-a dus... si mai rau, si mai bine, timpul a trecut... dar au fost acasa...
Voi sunteti tineri, va primeste strainatatea. Va da un loc de munca, strazi frumos pavate, curatate, asfaltate...
Eu nu pledez pentru a ramane in tara dar nici pentru a parasi tara. Cred ca cei plecati nu sunt mai fericiti acolo, oriunde sunt ei. Sunt doar ametiti de confortul de acolo. De viata mai "civilizata" de acolo. Acolo e "altceva"... Desigur, acolo, "oriunde" oamenii sunt mai civilizati, nu intalnesti cersetori (doar tigani romani), nu sunt infractori (doar tigani romani) si cei plecati sunt tratati de bastinasi cum se cuvine (ca tigani romani...).
Politicienii sunt mai... dar ce conteaza cum sunt! Cei plecati acolo "oriunde" nu fac politica, nu sunt interesat de politica ci doar de o viata mai buna, mai confortabila. Pentru multi dintre noi, o viata mai buna, o masina mai "ca lumea" si niste sosele mai fara gropi sunt mai de pret decat "acasa".
Plecati, dragii mei, daca asa simtiti. Poate ca si eu as pleca de-as mai fi tanara. Dar daca as pleca nu as mai fi acasa.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 18:05:48
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul

Dacă nu reușești să-ți găsești echilibrul aici, nu-l vei găsi în nici un alt loc. Sf. Siluan spunea (referindu-se la călugări, dar asta se aplică oricui) că sunt unii care dau vina pe locul unde stau, pe caracterul fraților etc dar de fapt, paradoxal, cauza nemulțumirii este în ei înșiși.

Poate că ai nevoie de o vacanță mai lungă în străinătate, dar a face pasul emigrării e ceva ce ai putea regreta.

Și nu crede că au străinii nevoie de Ortodoxie, chiar mi se pare ceva rău ca un imigrant să ducă cultura propriei țări în loc să se integreze în cultura locală. Mântuirea nu ține de apartenența la o confesiune ci de cunoașterea duhovnicească și viața de lupta cu patimi.
Vechi 16.08.2010, 18:38:18
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Oameni buni, exista o hunta care a pus mana pe destinele Romaniei inca din 89. Acestia au ca plan principal alungarea a cat mai multi romani,pe langa devalizarea tarii !

Vreti sa stiti cine sunt ? Tastati-le numele si veti vedea biografia lor: sunt legati de cei ce-au desantat de pe tancurile rusesti in 45 sau cu cei naimiti de sovietici atunci !

VA LASATI ALUNGATI ? ABANDONATI CEEA CE V-A DAT DUMNEZEU ?

Alte neamuri se pregatesc sa vina cu sutele de mii in Romania, si-au aranjat deja spatiul de locuit, au pus mana pe suprafete intinse de pamant !

Last edited by IonelS; 16.08.2010 at 18:41:49.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 19:52:57
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Oriunde am fi , sa fim statornici in dragostea de tara!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
emigrare

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01