![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
După Înălțarea Domnului la cer și Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia . El este cel întâi chemat dintre Apostolii Domnului nostru Iisus Hristos. El a dat românilor sufletul creștin și numele de fiii ai lui Dumnezeu. << Sfinte Apostole Andrei , ocrotitorul românilor , roagă-te pentru sufletele noastre ! >> . Tuturor ce pe data de 30 noiembrie , poartă numele Sf. Apostol Andrei , un cald și sincer : La MULȚI ANI !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
de ziua pomenirii sfantului eu am 2 sarbatoriti(sotul si fiul) deci 2 motive de sarbatoare!:)
o aniversare plina de bucurii tuturor acelora care poarta numele Sfantului si ...nu numai! La multi ani!
|
||||
|
||||
![]()
Pentru toti care poarta numele marelui sfant ce azi il savarsim un sincer "La multi ani",
![]()
|
||||
|
||||
![]()
La multi ani sarbatoritilor!sa va fie calea plina de soare.
|
||||
|
||||
![]()
De astazi chiar incepe sezonul colindelor! :)
Colindul Sf Andrei: http://www.crestinortodox.ro/cantari...gu-126862.html Pacat ca dirijorul corului nu si-a dat seama ca daca se canta intr-o cladire gen catedrala catolica cu rezonanta puternica trebuie sa se cante putin mai rar, altfel rezonanta omoara intelesul cuvintelor. Dar cred ca se gasesc si variante mai bune pe youtube. |
|
||||
|
||||
![]()
La multi ani dragii mei Andrei si Andree!Dumnezeu sa va binecuvanteze!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„Colo pe grindei,/ Crâng de alunei,/ Val de arțărei,/ Sfânta mănăstire,/ Loc de tăinuire/ Și tămăduire,/ Și pitește-n tei/ Casa lui Andrei,/ De la schit la cruce,/ Scară care duce,/ Din cruce la schit,/ Scări de coborât.../ De la schit în sus,/ Crucea lui Iisus,/ De la cruce în tei/ Casa lui Andrei.../ La schitul din tei/ Crucea lui Andrei,/ Cine că-mi venea/ Și descăleca?/ Venea Decebal/ Călare pe-un cal,/ Sfinții că-i găsea,/ Cu ei că-mi vorbea,/ Dar nu se închina,/ Nici cruce-și făcea./ La schitul din tei,/ Crucea lui Andrei,/ Traian că venea,/ La slujbă ședea,/ Slujba asculta,/ Și îngenunchea,/ Și nu se închina.../ Pe murg călărea/ Și cale-și lua,/ La cetatea lui,/ A Trofeului.../ Andrei col-la schit/ Uita c-a ieșit,/ Cu papucii lui,/ Talpa raiului,/ Și potcapuâ lui/ Arca cerului,/ Cu veșminte sfinte,/ Frații înainte,/ Cu toiag și cruce,/ Candele-n răscruce,/ Lumânări aprinse,/ Vâlvătăi cuprinse.../ Iară Sânt Andrei/ Sub crucea din tei,/ Schitul din grindei,/ Se roagă mereu/ La bun Dumnezeu“. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/colinde...drei-1562.html La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sfantului Apostol Andrei! |
|
|||
|
|||
![]()
La multi ani....bucurii si multe impliniri celor care poarta cu mindrie numele sfantului andrei!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Moastele Sfantului Apostol Andrei - Malta | Tina06 | Generalitati | 3 | 30.11.2012 18:55:03 |
Biserici cu hramul Sfantului Apostol Andrei | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 27.11.2011 21:06:30 |
sfintul apostol ANDREI ,protectorul Romaniei | sofiaiuga | Moaste | 6 | 02.07.2009 02:07:12 |
SFANTUL APOSTOL ANDREI | icamilin | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 02.12.2007 21:11:24 |
|