|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
În creștinism nu te plafonezi, dacă-l practici cu conștiință și nu formal, ești permanent pus în fața propriilor acțiuni, gânduri, vorbe, intenții, pe care le compari cu Evanghelia. Iar vina, atunci când păcătuiești, nu e a fratelui care te-a ispitit ci a ta, iar dacă nu ți-o recunoști și nu te smerești nu poți progresa. Îți pare asta puțin lucru? :) Responsabilizarea spirituală?
|
|||
|
|||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Iar comunitatile din jurul bisericilor din Bucuresti,de aici stiu,sunt centrate pe subiectul familie si derivatele,o mare categorie de oameni,aceea a celor care nu sunt nici casatoriti nici calugariti este ignorata sau mai bine zis privita asa cu dispret,cu suspiciune...sinistru Probabil ca sunt si experiente mai fericite decat ale mele,eu asta am trait. Last edited by ffflorina; 26.07.2018 at 12:20:36. |
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Foarte rar se încheagă comunități, nici măcar în jurul subiectului familiei nu se centrează comunitatea, cam totul se face să fie făcut, să mai treacă o slujbă, o zi, ca și cum ai bifa prezența într-un catalog. E bine totuși că preoții nu ignoră sau privesc cu dispreț/suspiciune oamenii care nu sunt nici căsătoriți, nici călugăriți, ar fi o greșeală dacă ar face așa ceva, de la ceilalți din comunitate nu poți să ai pretenții, însă preotul e ținut de învățătura Bisericii să nu împartă oamenii care vin la el la spovedit în categorii vrednice de dispreț.