|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Cine mai tine post negru?!
Doresc sa pun aceasta intrebare,daca exista cineva care sa tina post de o zi,fara sa manance sau sa bea ceva.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Dacă lucrul acesta e spre zidirea ta, îți pot spune că am văzut persoane (multe) care în Postul Mare se împărtășeau la Liturghia darurilor mai înainte sfințite, pe la ora 7 (seara). |
|
|||
|
|||
da sunt multi care tin
|
|
|||
|
|||
Care este importanta acestui post ,daca il tii sau nu?
|
|
|||
|
|||
cred ca ar fi cazul sa nu mai pui intrebari de grupa mare,da ce-ti veni cu testele acestea de gradinita?nu crezi ca ispitesti?sti ce patesc ispititorii?.de vrei un raspuns:1]crestinul vrea sa urmeze postul Mintuitorului macar, si pentru o zi.2]acest soi de demoni, nu se scot, doar cu post si rugaciuni.lamurit?
|
|
||||
|
||||
Bunica mea a tinut post negru in fiecare vineri (de joi seara pana sambata dimineata, fara apa, fara nimic), de la 30 de ani si pana in ultima zi din viata, la 76 de ain, in cinstea Sfintei Parascheva, care a scapat-o de la moarte cand era tanara. Pe la inceput, a cedat insistentelor lumii, care o invata sa manance doar cu post. In vinerea in care a mancat de post, copilul ei mic (tatal meu) a fost calcat aproape mortal de o masina. Si sfanta Parascheva a ajutat-o si a scapat-o de multe, toata viata ei si am nadejdea ca si dupa: in a treia zi de Pasti, am visat-o pe bunica spunandu-mi ca a ajuns in rai, datorita "comorilor Sfintei Parascheva", care a mijlocit pentru ea.
Eu consider ca de mare folos este postul negru pentru aceia care au ravna sa il tina. Te ajuta si Dumnezeu sa tii, dar mare atentie ce promiteti - bunica nu s-a tinut in vinerea aceea de promisiune si era cat pe ce sa ii moara copilul! Post negru se tine in Vinerea Mare si de Taierea capului Sf Ioan Botezatorul, mare postitor.
|
|||
|
|||
Probabil ca bunica ta a facut aceasta fagaduinta Domnului,in schimbul careia a primit ceva .
Neindeplinind aceasta promisiune,bineinteles ca a venit si pedeapsa.E interesant ce ai povestit si de folos. |
|
||||
|
||||
Raspunsul este: nu ai de unde stii, si probabil. Dar post macar, tine cineva? Sau ce e postul.... vezi eu nici nu tin post si nici nu prea stiu... sunt o multime de pareri in legatura cu postul.
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Postul negru e o jertfa bineprimita in fata Domnului!
|
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
post negru | tigruta25 | Generalitati | 20 | 14.09.2014 02:38:17 |
nu pot tine post | patricia2006 | Rugaciuni | 15 | 18.07.2012 20:54:38 |
Se poate tine "post partial?" | fallen | Postul | 175 | 07.04.2012 10:49:09 |
post negru | cristina mioara | Generalitati | 28 | 29.07.2011 14:40:19 |
05 ianuarie AJUNUL BOBOTEZEI zi de post negru | icamilin | Diverse Sarbatori | 3 | 06.01.2009 08:27:12 |
|