|
|
|||
|
|||
Sunt axat pe experiente,manat de emotii si chinuit de ratiune..
|
|||
|
|||
Experienta e buna, da' in loc sa privesti atat de departe spre improbabil, nu mai bine ai intra frate intr-o manastire de la noi, un an sau doi, sa vezi cum te descurci?
|
|||
|
|||
Nu vad de ce e improbabil sa vizitez Athosul,dar cu siguranta e mult mai probabil sa aleg,radical...Este oricum o decizie majora,nu mai pot doar sa ma las manat de val.Indoielile nu sunt cu privire la chemarea mea.Aceasta chemare o port de vreo 8 ani,mascata,tainuita,ignorata,prost inteleasa de mine si de altii.Dar acest egoism sanatos,se gandeste la urmarile ce vor avea loc in lume,o lume pe care nu a putut sa o imbratiseze si parca acum o regreta,ultimele regrete...
|
|||
|
|||
Citat:
Eu am simtit mult nevoia de modele.Am sa pun sper zilele astea la topicul "Oameni nestiuti din jurul nostru" niste persoane cunoscute.Cand vedeam oameni dinastia in jur parca ma faceau si pe mine sa ma simt mai putin imbecil.;-) Cred ca si o femeie realista care sa o ai alaturi(ca uneori am impresia ca ai zis ca trupul e cam puternic), care ti-ar zice trebuie sa facem aia,trebuie sa cumparam aia,sa facem ailalta.Copilul daca ar veni, iara indirect iti spune, sa fi stabil,servici etc Eu m-am gandit candva, cand o sa ma simt mai echilibrat,mai apropiat de Dumnezeu,mai impacat, atunci cred ca am sa fac calatoria asta la Muntele athos.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
|||
|
|||
Citat:
Hehe..regretele alea ai sa le porti multi ani cu tine, chiar daca ai face o alegere "ascetica".
|
|||
|
|||
Va propun eu o separare ascetica contemporana: renuntati la mediul virtual (facebook, forum-uri si orice platforma comunicationala). Comunicati cu oamenii doar fata catre fata, pe viu. Hai, maxim prin telefon sa nu fie canonul prea greu.
Eu unul nu pot. Apoi sa intru in manastire (desi am cochetat cu ideea asta). La multi ani 2017! |
|
|||
|
|||
Probabil majoritatea cautam linistea,pacea interioara si exterioara.Eu cel putin asta caut.Normal ca pot fi multe aspecte care pot fi disturbatoare mai ales pentru oamenii extrem de sensibili.De la joburi stresante,la oameni stresanti etc.Refugii esuate ,cariere gresite,anturaj toxic si alegeri neinspirate...Toate in ansamblul lor cat se poate de real exista la multi oameni,inclusiv la mine.Dar....alternativele sunt diferite pentru fiecare chiar daca cautarile sunt in acelasi loc.Normal nu toti trebuie sa ne retragem in pustie doar fiindca am avut ratari consecutive in lume,sau fiindca nu ne adaptam in ea.Fiecare trebuie sa rezoneze cu ceva,dar nu fiecare are vocatia de a fi monah,pustnic,cresitin ,ortodox.Asa ca doar de dragul scaparii de responsabilitati,de a lupta cu realitatea,de a fugii din calea problemelor...Nu prea cred ca solutia e manastirea sau orice aspect din jurul vietii pustnicesti.Calea asta trebuie aleasa constient.