![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Despre ce este vorba în acest topic, măi?
Vouă nu vă este rușine să permiteți așa ceva? Cine pune întrebarea dacă Noul testament este de sectă? Cum adică...”de sectă”? Asta este o exprimare greșită atât gramatical cât și teologic. Noul testament, și cu asta punem punct, este proprietatea Bisericii creștine de 2.000 de ani ! |
|
|||
|
|||
![]()
Si-a luat ursuletul ortodox mutra fioroasa.
Ursuletule, tu ai citit Biblia in original, cum e scris la Mat. 5:5 Ferice de cei blînzi, căci ei vor moșteni pămîntul! |
|
||||
|
||||
![]()
Cred că e binevenită o clarificare:
ORIGINÁL, -Ă, originali, -e, adj. 1. (Despre acte, documente, opere artistice și literare, fotografii etc.; adesea substantivat, n.) Care constituie primul exemplar, care a servit sau poate servi drept bază pentru copii, reproduceri sau multiplicări; care a fost produs pentru prima oară într-o anumită formă. ◊ Loc. adj. și adv. În original = în forma primară, necopiat; în limba în care a fost scris, netradus. Și până ne intră în cap, recapitulăm: "În original = în forma primară, necopiat; în limba în care a fost scris, netradus."
|
|||
|
|||
![]()
Din simple cautari pe internet aflam ca:
Mai este numit uneori Testamentul grecesc sau Scripturile greceÈti, întrucât a fost scris în limba greacă. Este vorba despre greaca âkoine dialektosâ, limba care s-a vorbit în bazinul mediteraneean începând cu epoca lui Alexandru cel Mare (sec. IV î.d. Hr.) Èi până în jurul anului 500 d. Hr.[1]. Termenul este o traducere a latinului Novum Testamentum, care corespunde cu originalul grecesc ጩ ÎαÎčÎœÎź ÎÎčαΞΟÎșη, adică âNoul Legământâ sau âNoul Testamentâ. Termenul Noul Testament este folosit pentru a descrie credinÈa creÈtinilor în Isus Cristos în contrast cu iudaismul vetero-testamentar Èi contemporan (vezi 2 Corinteni Corinteni 3:6-15; Evrei Evrei 9:15-20). Ulterior, Noul Testament va include 27 de cărÈi. https://ro.wikipedia.org/wiki/Noul_Testament Acum ramane la alegerea fiecaruia sa mai caute si alte pareri. Last edited by hurricane; 10.12.2017 at 20:37:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
???? Topicul nu este despre Noul testament ci dacă Noul testament este de....sectă. De aia spun, topicul trebuie raportat și închis, fiind un nonsens. |
|
|||
|
|||
![]()
S-a suparat ca i-am atins originile penti :)
|
|||
|
|||
![]()
Painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Domnului in timpul slujbei ortodoxe. Stiu ca la penticostali nu exista conceptul de slujba religioasa (adica slujba adevarata, dupa canoanele lasate de Sf. Ier. Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur, nu spectacol de cabaret insotit de bolboroseli dracesti), asa ca inteleg de ce nu cunosc asta penticostalii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i nicio crima in a nu iti face Semnul Crucii, dar ce crima e in a-ti face? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi avem doar adunari crestine precum aveau crestinii din timpul Apostolilor. Noi suntem crestini apostolici. Nu suntem vasilisti, grigoristi, samd. Citat:
Deci nu e nicio problema ca nu mi-l fac. Niciuna. Last edited by Penticostalul Traditional; 12.12.2017 at 16:01:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
30. Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.(Mt12,30)