Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2010, 14:12:35
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roman2010 Vezi mesajul
Sfânta Evanghelie după Matei
34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
36. Și dușmanii omului (vor fi) casnicii lui.

1.Cum poate un copil sa schimbe pe parinti ??? 2. Sabia ce sens are in aceste versete ???
Mantuitorul face referire aici la razboiul duhovnicesc. Pacea pe care o aduce Mantuitorul este cea care urmeaza biruintei asupra pacatului si diavolului.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2010, 15:07:39
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.

1.Cum poate un copil sa schimbe pe parinti ??? 2.Sabia ce sens are in aceste versete ???
Cuvantul Lui Hristos va fi primit de catre unii membri ai unei familii oarecare, pe cand ceilalti il vor refuza. Astfel se vor naste discutii contradictorii si vor aparea probleme, unii despartindu-se de altii, la propriu sau la figurat, din cauza credintei.

Unele seminte vor cadea intre buruieni, altele in pamant pietros, altele langa drum si altele in pamant bun - dupa cum e si inima fiecaruia.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 18:37:19
Andrei_so Andrei_so is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.09.2010
Implicit

Citat:

1.Cum poate un copil sa schimbe pe parinti ??? 2.Sabia ce sens are in aceste versete ???
am descoperit raspunsul la aceste intrebari, dar si la mult mai mult decat atat, intr-un articol de pe un blog la adresa asta http://saccsiv.wordpress.com/2010/05...abie%E2%80%9D/

aceste cuvinte sunt mai mult pentru incurajarea ucenicilor lui Hristos sa nu se lase doborati de dificultatile pe care le vor intampina atunci cand vor propovadui Evanghelia.
acum vine intrebarea: cum se pot impaca aceste cuvinte cu Sfanta Taina a Cununiei?

Last edited by Andrei_so; 08.09.2010 at 18:45:21.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2010, 00:35:15
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrei_so Vezi mesajul
acum vine intrebarea: cum se pot impaca aceste cuvinte cu Sfanta Taina a Cununiei?
Apostolul Pavel spune:"Cei insurati sa fie ca si cum n-ar fi insurati,cei ce mostenesc ca si cum n-ar mosteni"
Noi suntem chemati la o lupta.Casnicia u trebuie sa ne traga inapoi de la aceasta lupta.Trebuie sa luptam chiar si cu cei dragi,daca asta inseamna sa alegem pe Domnul.Nu trebuie sa ne despartim,caci casnicia este intradevar o taina.Dar nu trebuie ca,de dragul casniciei,sa facem compromisuri in ceea ce priveste purtarea crucii.Luptam cu ceilalti,cu noi insine ,cu lumea,cu orice ne-ar putea indeparta de unica mangaiere ,care este Hristos.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2010, 17:07:28
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:

Avand in vedere intregul capitol 10 din Evanghelia lui Matei, Mantuitorul se refera la iubirea fata de Dumnezeu care presupune sabie- adica jertfa si trebuie sa fie mai presus de orice, de aceea spune ca "cel care iubetste pe tata sau pe fiu mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine...."
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 22:31:00
A venit dracu!!! geo.nektarios Generalitati 54 21.04.2009 22:10:21
Un nou venit o problema in plus! cezar73gl Calugarul 13 02.12.2008 16:07:11
pace voua vozglas Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 28.05.2007 20:02:23
un ajutor bine venit danhd Stiri, actualitati, anunturi 2 04.10.2006 14:44:06