|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
Dă-mi te rog sursa dacă o știi.
|
|||
|
|||
Citat:
In genunchi te rog, la Sfantul Maslu, sa ma pomenesti, doar la Sfantul Maslu! AMIN+ |
|
|||
|
|||
Draga lore, pentru pacatele savarsite in trecut am primit oprire de la Sfanta Impartasanie multa vreme... Uneori e deosebit de dureros sa fac rabdare, e tristete chiar... Dar duhovnicul meu ma sprijina, Domnul sa il ocroteasca mereu pentru tot binele pe care mi l-a facut.
Cu Pomenirea la Sfanta Liturghie, cand ma apasa unele fapte din trecut, aproape ca nu mai indraznesc sa ma gandesc la pomelnic... De aceea am incercat in ultimii ani sa nu pierd nici o slujba de Maslu. Iti multumesc ca ai reamintit distinctia dintre pomenirea la cele doua Sfinte Slujbe, eram tentat sa iau oarecum in lejer subiectul... Domnul sa te binecuvinteze! |
|
|||
|
|||
Doamne ajuta !
Eu stiam ca cei care se spovedesc se pot pomeni la sfanta Liturghie. Nu se pomenesc cei care sunt necredinciosi ,ereticii si cei cu pacate mari si nespovedite. Acestia din urma se pomenesc la Psaltire sau sf.Maslu. Nu e Dumnezeu chiar asa de aspru. Last edited by anita; 30.11.2011 at 08:29:29. |
|
||||
|
||||
Citat:
Nu se pomenesc la sfanta Liturghie cei care traiesc in pacate grele si nu le parasesc. Omul care se pocaieste, se spovedeste, chiar daca e oprit de la Sfintele Taine, poate sa fie pomenit fara nici o opreliste La Sfanta Liturghie. El se afla sub ascultarea duhovnicului si implicit sta sub Sfant Acoperamantul Bisericii. Mult mai grav e de cei care traiesc in pacate grele si se impartasesc fara nici o opreliste cu Sfintele Taine. Aici e adevarata problema.
|
|||
|
|||
Ce chestie! pana acum m-am straduit sa ii pomenesc mai consecvent pe cei mai pacatosi dintre cunoscuti, vii sau adormiti, care daca ar sti ce fac m-ar alerga, sau poate s-ar rasuci in mormant.. Ba chiar am pomenit si nebotezati, si atei, si eretici, si oameni care hulesc sau au hulit impotriva bisericii, si sinucigasi.... acum am mai luat o pauza... imi dau seama ca nici eu nu merit sa fiu pomenita...
Si mi s-a intamplat ceva neplacut. Sambata, de Sf. Ion, am ajuns la slujba ceva mai tarziu, cu gandul sa aprind o lumanare pt bunicul meu si sa impart o paine si o gura de vin. Dar Sfanta Liturghie se termina si se facea parastas in continuare, ca erau multi "ioni" de pomenit... si l-am intrebat pe parinte daca pot sa mai dau si eu pomelnic si a zis ca da, eu l-am scris repede si l-am dat in fata, parintele deja citea, si n-am apucat sa-i si platesc.. si nici a doua zi, duminica, ca tot tarziu am ajuns si imi uitasem si portofelul acasa, pana m-am intors dupa el se terminase aproape slujba, si asa am ramas cu datoria neplatita... sa vad acum cum mai dau ochii cu parintele (nu ca ar striga dupa mine pe strada, dar ma simt eu prost...) |
|
||||
|
||||
E ceva care îmi scapă. Iertată să-mi fie ignoranța, dar nu înțeleg: Cum adică, "să pomeniți la Sf Maslu" ?
|
|||
|
|||
La Sf. Maslu se da un pomelnic la inceputul slujbei cu persoanele (vii) pt. care vrei sa te rogi. Nu stiu exact cand (si daca) se citesc, cred ca se citesc "in taina" (nu stiu nici eu prea multe despre aceasta slujba). Teoretic, bolnavii si cei cu pacate mari trebuie sa fie de fata la aceasta slujba, dar e bine si daca ne rugam noi ceilalti pt.ei. (Incet -incet le vine si lor mintea la cap si vin si ei la biserica, sau se duc la doctor, dupa caz). Cum a spus si Domnul Isus, post si rugaciune...
|
|
||||
|
||||
Citat:
Numai la Sf Liturghie este altceva. Fiindcă Sf Liturghie este sacrificiu actual, făcut pentru cineva sau ceva (o intenție). De aceea, chiar dacă X nu s-a împărtășit, poți cu adevărat să spui "am făcut o Sf Liturghie pentru X". Desigur, aceasta este numai părerea și înțelegerea mea, luați-o cu titlu de inventar.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 09.01.2012 at 16:09:31. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
MOASTELE CATOLICE | pacatoasa.. | Moaste | 179 | 09.12.2016 14:50:58 |
rude alianta | luana | Generalitati | 13 | 26.02.2012 02:03:52 |
rude prin incuscrire | flo9_10 | Nunta | 29 | 06.01.2012 14:47:08 |
rude de gradul VI | anamariagradinaru | Nunta | 1 | 04.04.2011 19:49:58 |
prieteni si rude rataciti | podolski_2 | Generalitati | 2 | 27.10.2008 13:23:01 |
|