|
|
|
||||||
|
||||||
Șagunism
Threadul în care am postat acestea, la fel ca alte threaduri de pe acest forum, a dispărut peste noapte, fiind șters de admini. Ce am postat nu era off-topic de vreme ce era într-un thread despre ÎPS Streza care afirma că dorește să continue „șagunismul”. Repostez mai jos un post pe care l-am avut salvat din întâmplare (pe acest forum nu știi când îți dispar posturile).
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Streza nu are propriu-zis cine știe ce legătură cu șagunismul, mai degrabă nu are, iar speța menționată mai sus constituie doar unul dintre dosarele probatorii în acest sens; și foarte probabil unul dintre motivele pentru care a insistat cu canonizarea lui Andrei Șaguna a fost acela de a proslăvi clericalismul, în special ,,arhierismul", știut fiind că după operațiunea antiromaneasca din decembrie 1989, în România erau populari duhovnicii, apoi cei care avuseseră de suferit sub regimul comunist, or asta deranja probabil destul de tare pe un clericalist invidios, și plin de ciudă față de oamenii de anumite anverguri ale caracterului, care se vroia ,,pe sticlă", să ,,dea el din copite", că pe el astea îl frământă, pe lângă obsesia ,,mioritică" față de ,,capra" ,,aproapelui", cum se mai zice.