|
|
||||
|
||||
Felicitări României pentru performanta obÈinută la Euro 2024.
GeneraÈia de Aur ne-a făcut fericiÈi mai mult decât oricând ,GeneraÈia de suflet ne-a unit în jurul naÈionalei mai mult ca oricând.Inclusiv femei,copii pe langa fani dedicaÈi/microbiÈti. Hai Romania! Sper sa ne calificăm la un Mondial ..asta ar fi o super performanta Èi mai ales fericire in vremurile astea,pentru generaÈia asta ,pentru copiii,tineri,fani Èi mai ales pentru generatia Milleniala(Y) precum Èi generaÈia Z. Last edited by tigeratlantic9; 04.07.2024 at 19:52:20. |
|
|||
|
|||
Citat:
Nu au valoare de mondial, Belgia ne-a bătut ușor și Belgia cu Franța au avut 3 faze mai periculoase și atât în rest a ratat Franța în veselie. Deci foarte slabi, valoarea reală e cea din meciurile cu Belgia, Olanda și cu Slovacia când s-au chinuit să dea un gol.
|
|||
|
|||
M-am uitat peste cea mai bună clasare la medalii olimpice a României din istorie Los Angeles 1984, ca să văd ce sporturi s-au nenorocit de atunci *chiar dacă nu au participat URSS, constanta tot era de vreo 20 de medalii.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Jocuri...C4%83_din_1984 Ce discipline s-au nenorocit în 34 de ani de PSD-PDSR-CDR-PNTCD-PNL-PD-L-USR-UDMR deși dobitocii cred că e de fapt evoluție în acești ani : Cea mai dureroasă cădere e a Gimnasticii, un sport regină spectaculos Constant erau 5-10 medalii per olimpiada Atletism peste 5 medalii constant în anii 80 Lupte - nu mai existăm demult Haltere - nu mai existăm demult Handbal - l-au adus la stadiul de necalificați Spadă-floretă-scrimă - mulți ani de acum fără nicio surpriză Judo-Box-Tir - nicio șansă să se apropie cineva din Ro de medalii Singurul sport pe care nu au reușit să-l nenorocească, dar l-au slăbit mult față de randament e cel cu vâsle, excepție caiac pe care l-au făcut praf.
|
|||
|
|||
Este bine că îl avem pe David Popovici care ne-a și adus o salbă-cuplet de medalii la înot! Să îl ajute Domnul să își păstreze energia și modestia!
Chiar el însuși recunoaște că avem nevoie de condiții. Și niciun politician nu l-a așteptat la aeroport când a venit înapoi, tot fosta noastră olimpică și colegă de breaslă a lui - Camelia Potec - a fost acolo. Păi unde-i rășpetu', doamnelor, domnișoarelor și domnilor politicieni? Ar trebui într-adevăr condiții bune în suficiente locuri la nivel național. În luna iunie am fost la ediția anuală a Swimathon-ului de la București, care anul acesta s-a ținut de fapt la Otopeni la Complexul de Natație, și imediat după week-end-ul acela urmau pe-acolo niscaiva campionate europene. Un bazin dotat, dar cu un punct sensibil la sistemul de alarmă anti-incendiu: în după-amiaza primei zile de Swimathon acesta s-a încins exagerat, poate de la căldură, poate de la intensitatea curentului electric al evenimentului, și s-a declanșat alarma fără să fie cu adevărat incendiu, cauzând plecarea prematură a publicului și-a înotătorilor și voluntarilor swimathonieni. Chit că mai erau puține minute din programul zilei. Ceva mai bine dotat însă decât Bazinul Dinamo unde lipsa ventilației făcea oamenii să simtă canicula la ediția din 2023, care a durat o singură zi (anul acesta au fost 2 în premieră). Astfel, avem cu adevărat nevoie de dotări. Poate că avem un număr suficient de bazine olimpice (și la Pitești este unul), poate că nu, oricum mai trebuie muncit. Și politicienii care îl laudă pe David să nu mai fie demagogi înotători după ciolan, chiar faptul că nu a venit nimeni din ei să îl felicite față în față la întoarcere ne spune ceva. Și până una-alta, dacă nu mă înșel, o avem și pe Bianca Ghelber la disciplina aruncarea ciocanului, poate va reuși și ea o medalie și să îi urăm și ei succes! Și mai este problema cu dopajul. Nu avem cum să nu știm ce a pățit Florentina Iușco. Pentru un Furosemid luat primăvara trecută în 2023, s-a trezit pedepsită cu efect întârziat hăt înainte de plecarea la Olimpiadă, după ce ai noștri doar îi dăduseră o mustrare inițială. Am înțeles că și aici a fost contaminare. Chiar că trebuie avută mai multă grijă cu ce mănâncă sportivii noștri. Nu mai zicem de dificultățile de revenire ale Simonei Halep, dacă nu ar fi existat degringolada cu Roxadustatul am fi avut-o și pe ea la Olimpiadă!
|
|||
|
|||
Citat:
https://www.facebook.com/george.simi...4?locale=ro_RO Citat:
În bazinul olimpic maxim echipa de polo și înotătorii, eventual o secțiune și pt sărituri olimpice și atât.
|
||||
|
||||
Citat:
Nu știam cât de implicat e. Se vorbește mult de sănătatea fizică în sport, dar e cu totul altceva când se începe și se termină cu sănătatea spirituală, înduhovnicește sportul spre ceva mai înalt. Așa ar trebui făcută educația sportivă, nu doar prin bazine și finanțare.
|
|||
|
|||
Să nu uităm că Novak Djokovici are și piatra de încercare a unei boli metabolice care se cheamă "celiachie", adică intoleranța la gluten, iar boala aceasta obligă din start un om să postească de la o sumedenie de alimente care populează viețile noastre obișnuite.
Până și pâinea caldă și proaspătă care are grâu în ea trebuie evitată! Oamenii bolnavi de celiachie trebuie să respecte o veritabilă disciplină alimentară, iar rezistența aceasta la diverse ispite culinare + programul strict pentru sportul de performanță trebuie că i-au călit și ele sufletul lui Nole Djokovici. Are și Părintele Nicolae Dima un sfat pentru noi: "Dacă vreți să aveți progres în viața dumneavoastră, abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată".
|
|||
|
|||
Citat:
Mă uitam de pildă la situația cu gimnasta româncă ce a avut exercițiul cu cea mai mare dificultate și a fost aruncată sub locul 3 de contestația unei americance: https://www.gsp.ro/sporturi/jocurile...ta-752123.html Fosta mare campioană, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, spune că nu mai vrea să audă de gimnastică. Camelia Voinea, mama Sabrinei Voinea, despre decizia arbitrilor în finala de la sol: „Nu există explicații” Și-a menținut poziția, dezvăluind motivele care au dus la această decizie dură. „În sufletul meu, Sabrina este campioană. După tot prin ce am trecut, nu mă așteptam să ni se întâmple așa ceva la Jocurile Olimpice. „Este prea mult! Am vorbit cu Sabrina și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează” Pe lângă penalizarea de o zecime, Sabrinei i-a fost scăzut și punctajul la dificultate față de cel din calificări, chiar dacă a prezentat același exercițiu. „Nadia i-a arătat lui Bart că Sabrina va fi pe primul loc. Și i-au dat 13,700, cu o dificultate de 5,900. De ce? Același exercițiu a fost și în calificări și atunci a luat 13,900. Cu punctajul acela era bronz. Și i-au mai luat o zecime, ca să nu fie nici medalie. Că americanca este pe final de carieră și Sabrina mai poate merge la Jocurile Olimpice. Câștigă cine este mai bun, nu contează vârsta. Până și americanii au fost nedumeriți”, a acuzat vicecampioana olimpică de la Seul, din 1988. ________ Deci o doamnă a sportului românesc vicecampioană pierde ani de zile cu eforturi financiare să-și pregătească fiica pt ca să se mai audă în istorie că România a fost ceva în gimnastică și se întâmplă și o mizerie care poate dărâma psihic și un om puternic darămite un copil de 17 ani. Dpmdv ar trebui să continue, dar ce mizerabilă situație, ce durere pt munca unui om.
|
||||
|
||||
Citat:
Pr. Dionisie Ignat spunea așa: „Fiecare să fie conștient că, dacă lucrează ceva, este pentru Dumnezeu și are plată de la Domnul. Deci nu-l interesează ce face altul. Dacă apare cârteala, lucrul ăla nu mai are valoare duhovnicească.” Dacă ce faci depinde de medalii, de slava oamenilor, de aprecieri, e mereu un război psihologic, o fugă după premii și aprecieri. Dacă o faci duhovnicește, chiar dacă nu-ți reușește ceva, așa a lăsat Dumnezeu. Continui dacă crezi în valoarea duhovnicească a ce faci sau faci altceva dacă nu. Nu e vorba de medalii, „toate acestea se vor adăuga vouă” (Mt 6, 33).
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Citat:
Deci nu e vorba doar de medalii, de exemplu medaliații primeau bani și de la stat și de la Ion Țiriac, între ciclurile olimpice e foarte grea supraviețuirea pt un sportiv, pt că nu poate face bani din scălămbăială tâmpă la tv.