![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
totul este sa nu le fi ascuns cu intentie daca nu s-a intamplat acest lucru le marturisesti data viitoare
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As vrea sa inteleg si de ce la biserica la care merg acum , copii se impartasesc in fiecare Duminica?Eu ma impartaseam doar de Pasti in copilarie... |
|
|||
|
|||
![]()
Copiii pana in 7 ani e indicat sa se impartaseasca mai des. Pe noi poate nu ne-a invatat nimeni. Insa in cazul adultilor trebuie mai mult discernamant.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu ca am pacate ,fiecare avem dar nu simt ca trebuie sa ma spovedesc acum.Nu inteleg nici de ce copii se impartasesc in fiecare duminica la biserica unde merg.In copilarie eu ma impartaseam doar de PASTI.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am convingerea ca omul, prin puterea sa, nu-si poate vedea pacatele. Are nevoie, pentru asta, de ajutorul lui Dumnezeu. Cand raza harului lui Dumnezeu patrunde in inima noastra, vom putea observa murdaria care s-a strans acolo. Eu sunt de parere ca ar fi bine sa te spovedesti, chiar daca nu iti simti sufletul apasat de pacate. Harul pe care il vei primi in cadrul Tainei Marturisirii va lucra in sufletul tau. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite, iti recomand o carte pe care o poti citi online:http://www.danionvasile.ro/repere.php Cinste acelor parinti / bunici care stiu sa isi duca copilul la impartasit in fiecare duminica, sa ia Trupul si Sangele Domnului!
|
||||
|
||||
![]()
Când o haină pe care o port se murdărește, o spăl cât mai repede, să fie curată.
Tot așa și sufletul, dacă știu că are unele pete (mai mici sau mai mari), este firesc să mă îngrijesc să îl curăț. Și curățirea sufletului se face prin baia spovedaniei. Este un mare privilegiu dat nouă de Hristos. Printr-o mărturisire sinceră de câteva minute mi se pot ierta toate păcatele făcute în viață. |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă dorești, poți consulta un Îndrumător(ghid) pentru spovedanie, de exemplu:
http://www.crestinortodox.ro/diverse/intrebari-scaunul-tainei-sfintei-spovedanii-69256.html http://www.ortodoxiatinerilor.ro/wp-...gafencudoc.pdf |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- Nu stiu cat de mult te-ai apropiat de biserica in ultimul timp? Din cate inteleg eu, poate ar trebui sa te apropii mai mult cu sufletul, nu doar fizic. - De ce nu simti nevoia sa mergi la spovedanie? Ti s-ar parea corect - sincer vorbind - sa te impartasesti fara spovedanie? Eu sunt foarte convins ca nu te consideri vrednica de asa ceva. Si atunci de unde-ti vine acest gand? - Zici ca ti se pare ca nu mai ai ce sa spui... Nu te gandi dinainte ce-o sa spui. Tu roaga-te cu tot sufletul, si Dumnezeu te va lumina sa-ti recunosti orice umbra de pacat, inclusiv pe cele care sigur nu le-ai spovedit inca, din naivitate. Nu trebuie sa mergem la spovedit cu imaginea omului virtuos, ci a celui care si in somn greseste. - Daca tot "te-ai apropiat" de biserica, ce inseamna "sa te fortezi"? - Daca tot crezi ca nu mai ai pacate, cum se face ca te auto-excluzi din "bunii crestini"? Vezi, tu, Anisoara, cate contradictii ai strecurat intr-un text atat de scurt? Eu zic ca mai ai inca timp la dispozitie, daca nu cumva ai si facut-o deja. Dar ai grija, draga mea, ca tare e perfid vrajmasul in calculele lui. De ce sa nu te numeri printre cele cinci fecioare intelepte, care se ingrijesc si vegheaza pentru "candelele" lor? Dumnezeu sa te binecuvinteze cu harul si intelepciunea Lui!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in posturile mari este bine a te spovedi la inceput odata (pentru ca spovedania sa te intareasca pentru ispitele din timpul postului) si la sfarsit inca odata ca sa-ti marturisesti si restul de pacate din timpul postului ca ispitele sunt mai mari in post... copii se pot impartasi pana la 7 ani la fiecare Liturghie, pe dumneavoastra asa va duceau parintii, sau bunicii, etc, doar de Paste, este foarte bine si asa... dar bine este sa ne spovedim si sa ne impartasim cat mai des. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
spovedania... | myself00 | Generalitati | 2 | 25.06.2012 00:58:59 |
Spovedania | Adriana-Simona | Pocainta | 24 | 22.09.2011 21:10:10 |
Spovedania | Sf.Asteapta | Generalitati | 2 | 03.07.2010 16:04:45 |
Spovedania | Ioana-Andreea | Secte si culte | 0 | 06.04.2010 22:55:39 |
Spovedania | arlechino | Preotul | 49 | 22.11.2008 23:04:18 |