![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Lumina de la Ierusalim avea sens să apară într-un loc cu semnificație pentru creștinism la Biserica Sfântului Mormânt unde este lespedea Mântuitorului.
Zone de genul Fatma,Lourdes, Medjugorie ce relicve sacre adăpostesc, ce sacralitate au ? Că așa s-au mai trezit unii să spună că a mai fost o cinzecime în afara celei din Ierusalim din timpul apostolilor, într-o clădire din Los Angeles pe la 1906.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Unii consideră că avortul și contracepția precum și perversiunile între soți țin doar de cei doi, așa că această afirmație cu „regulile care țin doar de cei doi” poate presupune multe, acum înțeleg că nu la astea te refereai.
|
|||
|
|||
![]()
Iana, deci tu vrei sa te convertesti la catolicism? Poti exprima scurt si concis cu ce te-a dezamagit ortodoxia? Sau ce crede sufletul tau ca ii lipseste ortodoxiei? Dar cat de scurt poti...:)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La Fatima si la Lourdes s-a arătat Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Ce sacralitate mai mare doriți ?!!!! La Medjugorje nu se știe încă nimic, e posibil ca Biserica să nu recunoască aceste presupuse apariții.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
catolicismul
|
|
|||
|
|||
![]()
Papa, indulgente, inchizitie...e ceea ce crezi ca lipseste ortodoxiei?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
indulgente, pomelnice ... nu mai citi carti protestante despre inchizitie... |
|
||||
|
||||
![]()
Scurt și la obiect, și destul de pertinent, cred eu.
De altfel, este unul dintre motivele care m-au convins și pe mine. Din discuțiile anterioare cu suporteri ai ortodoxismului exclusivist (distinct de ceea ce consider că este Biserica Ortodoxă) mi-am cimentat opinia conform căreia aceștia nu pot explica în mod rezonabilde ce Biserica Ortodoxă nu a făcut și nu face eforturi misionare pe măsura Bisericii Catolice. Se știe că există milioane (cel puțin) de oameni la care n-a ajuns învățătura BO. Dacă un adept al ortodoxismului exclusivist crede, pe de o parte, că toți cei care nu aparțin eclesiologic de BO vor merge în iad, pe de o parte, și că Domnul Iisus Hristos a poruncit "mergeți, învățați și botezați toate neamurile" (citez din memorie), aceștia se regăsesc într-o dilemă fără rezolvare: fie porunca Domnului nu are prea multă importanță, fie că modul în care interpretează ei soteriologia este fundamental eronat.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
Daca esti hotarata pe calea asta, nu-mi ramane decat sa-ti urez sa-ti ajute Dumnezeu spre mantuire; si sa nu constati candva ca ii lipseste... ortodoxia.