![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/...te-spirituale/ Apoi la Măn. Sâmbăta l-a avut aproape pe părintele Serfim Popescu, un părinte de excepție. Practic au fost primii viețuitori de la Sâmbată. Părintele Serafim a adunat notițele părintelui Arsenie și le-a publicat în acea serie de volume "Din învățătrile Părintelui Arsenie Boca". Și sunt mulți alți părinți cu care a colaborat, spre exemplu, aș aminti de părintele Stăniloae (este drept, nu pe toată perioada vieții sale). Citat:
Citat:
Citat:
Eu, personal, nu sunt în măsură să stabilesc eventualele erori, abatareri ale părintelui. Legat de ucenicie, nu sunt ucenicul părintelui, nici nu prea am cum să fiu, vârsta m-ar da de gol. :) Apoi, părintele a lăsat scris că el nu a avut uncenici. Sfinția sa a fost căutat de foarte mulți oameni, unii dintre ei astăzi preoți, călugări sau mai mari ai bisericii. Dar nici unul dintre ei nu se poate pune în postura de fost ucenic. Aș aminti câteva nume: IPS Antonie Plămădeală, IPS Laurențiu Streza, PS Daniil Stoenescu, Arhim. Teofil Părăian... Și aș putea continua, dar să evităm exagerările, nu-i așa? :) Last edited by ovidiu b.; 26.01.2016 at 22:25:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Degeaba... Vorbesti in pustiu. Tu nu vezi ca distinsul nostru coleg de forum a elaborat deja o lucrare monumentala (1500 de pagini!) in care il denigreaza sistematic pe Parintele Arsenie?
Si lucrul cel mai cumplit e ca aceasta o face sub povatuirea/la indemnul "catorva duhovnici". Acuma, ce sa zic, pentru unii oameni nu e de ajuns un duhovnic, ci trebe o echipa. Poate chiar un sobor... |
|
||||
|
||||
![]()
N-a mai fost unul acum ceva vreme?
De unde tot vin, frate?
|
||||
|
||||
![]()
De altfel, lucrarea "monumentală" a domnului doctor cuprinde și hule directe la adresa ortodoxiei.
De pildă: În efortul de a discredita pictura Părintelui Arsenie, autorul o compară cu așa numitele "Madone Negre", despre care dumnealui, numai foc și pară, arată că sunt eretice, hulitoare etc. Cu privire la una dintre aceaste icoane, își îngăduie inclusiv să susțină că "arată ca o țigancă". O fi știut domnul doctor câte ceva, și anume că Madonele Negre sunt mai degrabă specifice iconografiei apusene, adică catolice, și de aici, deduc, oțărala dânsului și acuzele de blasfemie. Dar o fi știut că asemenea icoane se regăsec, ba chiar sunt cinstite, și în Biserica Ortodoxă Rusă ? Presupun că nu, spre binele dânsului; căci numai ignoranța poate să-l apere, în ziua judecății, de acuzația de blasfemie la adresa sfintelor icoane ortodoxe și implicit la adresa Maicii Domnului...
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dacă răspunsul va fi afirmativ, nu credeți că cel mai corect ar fi să așteptăm verdictul Sfântului Sinod, evitând riscul de a cădea într-o polemică interminabilă? Sper să nu vă dezamăgesc, dar nu am să dau curs cerințelor dumneavoastră (mă refer la o polemică pro-contra erezii). Citat:
Puteți aduce argumente câte doriți, sunteți liber să scrieți ce doriți, deocamdată convingerile mele nu le puteți schimba. Ca să mă înțelegeți mai bine, postez mărturia părintelui Ciprian Negreanu (președinte ASCOR). Această mărturie într-o oarecare măsură mi se potrivește, sunt în asentimentul părintelui Negreanu. Credeți că argumentele aduse îmi pot schimba convingerile? Sau ale acestui părinte? Părintele Ciprian Negreanu: https://www.youtube.com/watch?v=Wb6UWEhwJ3g |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Îți dai seama că trebuie postată pe acest topic...bineînțeles, cu binecuvântare.
Last edited by ovidiu b.; 26.01.2016 at 22:30:23. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Domnule "doctor" << V.A.>> , am impresia ca sunteti acelasi cu
crisstiann ![]() Banned sau faceti parte din scoala lui crisstiann ![]() Banned Tendinta asta de a posta chestiuni "soc" pe primul thread al Forumului pentru a fi luat in seama de cat mai multi cititori , e o procedura invechita deja , afumata , asa ca lasati teatrul asta ieftin si cantati prin alta parte impreuna cu : crisstiann ![]() Banned
|
|||
|
|||
![]()
Mihai, citind ce scrii, si realizand ca ai dreptate cu acele blasfemii ale tipului astuia, mi se face mie scarba si groaza...
Last edited by Intrarea Vagonului; 27.01.2016 at 06:10:45. |
|