![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am intalnit in unele icoane ale Botezului Domnului doua personaje, sub chipul unei femei si unui batran, aflate cu spatele la Hristos. Ce anume reprezinta sau simbolizeaza prezenta lor?
|
|
||||
|
||||
![]()
Tinand seama ca Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat pentru noi, prezenta celor doua persoane umane arata ca tot ce face Hristos, face pentru firea omeneasca. Barbatul si femeia sunt ridicati la a deveni "partasi firii dumnezeiesti".
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am auzit la S. Dumitrescu (și înclin să cred că așa este) că acele materiale care se pot observa în mâinile îngerilor nu sunt ștergare ci sunt acele pânze pe care le foloseau evreii când înfășurau trupurile ce aveau să fie coborâte în mormânt. Un semn iconografic care pune lucrarea botezului în perspectiva finalității ei, jertfirea de Sine a Domnului pentru răscumpărarea omului.
Last edited by VladCat; 05.01.2012 at 11:52:01. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca am putea privi cu ochii mintii, "icoana" fiecarui botez din Biserica, am descoperi ca panzele, giulgiurile, tinute de ingeri, nu mai exista. Vesmantul pregatit noua este Lumina, Insusi Hristos, dupa cum marturisim in acest imn baptismal: "Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si-mbracat". |
|
||||
|
||||
![]()
Stergarele din mainile ingerilor pot arata si faptul ca Hristos nu a fost un simplu Om, ca avea parte si de o crestere supranaturala - prin ingeri. E doar o parere.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cine a auzit glasul parintelui martusind ca Isus este fiul sau iubit? Toata lumea care era acolo la Iotdan? Ma indoiesc...pt ca nici mai tarziu de schimbarea lafata El nu a vrut sa stie nimeni afara de cei care au fost cu El pe munte....si apoi daca toata lumea ar fi auzit...ar fi si crezut cu totii, fara dubiu...nu ??? Atunci, cine?
|
![]() |
Tags |
botezul domnului, ioan, iordan |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoana "Botezul Domnului" | cristiboss56 | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 2 | 12.01.2018 18:46:14 |
Boboteaza - Botezul Domnului | costel | Diverse Sarbatori | 11 | 04.01.2012 17:53:34 |
|