![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Doresc sa va impartasesc din experienta mea de viata cu ortodocsii intalniti in diaspora romaneasca din Australia.
Orasul in care traiesc momentan este in mare majoritate alcatuit din catolici…. prietenii mei de aici sunt toti catolici, nu stiu ce as fi facut fara spirjinul lor in momentele de mare durere din viata mea.Au fost ceasuri de cumpana, cand unii dintre acesti catolici au purtat grija mea cu mult mai mult decat propria-mi familie!!!! Cat despre romanii din orasul meu, spun cu mana pe inima si mare durere in suflet, ca sunt cea mai mare dezamagire pe care am trait-o in ultima vreme. Ortodoxi doar prin botez, invidia li se citeste in modul cel mai clar pe chipuri, isi creaza asa zisele “prietenii” numai daca au ceva avantaje de obtinut de pe urma lor, clevetitori, hulitori ai tarii in care s-au nascut, respingatori ai limbii materne, increzatori doar in propriile puteri, au ca singura bucurie contabilizarea bunurilor materiale acumulate(case, masini etc)hulitori si dispretuitori ai ortodoxiei, cu atacuri directe si blasfemiatoare asupra preotimii ortodoxe. |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu cand am venit in aceasta tara am primit mult ajutor de la protestanti, dar asta nu m-ar face sa trec la protestantism.
|
|
|||
|
|||
![]()
Marina, in ceea ce-i priveste pe acei ortodocsi, regretabil ca e asa cum spui, dar ei inca nu s-au trezit. Avem nevoie in viata de un moment de cumpana pentru a e trezi si a vedea in sfarsit cate greseli facem. Este momentul convertirii. Sa ne rugam, ca si pentru ei sa vina cat mai repede convertirea: atunci le vor cadea si lor solzii de pe ochi si vor vedea diferenta dintre bine si rau.
|
|
||||
|
||||
![]()
De acord cu tine!
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca:
Si eu cand am venit in aceasta tara am primit mult ajutor de la protestanti, dar asta nu m-ar face sa trec la protestantism. Iata ca gandim la fel. ![]() ![]() Cat despre acest topic( sa nu fiu offtopic), imi pare sincer rau ca am postat inca de la inceput. Daca am suparat pe cineva imi cer IERTARE! |
|
|||
|
|||
![]()
Una ca mine, care doreste sa schimbe fata lumii, direct sau indirect, cu voie sau fara voie. Si aici ca sa nu fiu "decat eu insumi" am sa va povestesc ceva. De obicei cand trec pe langa un om care fumeaza ff aproape de mine (in general pe strada) stramb rau din nas. Din 2 motive:
1. din pricina ficatului imi vine sa vars de la miros. 2. Uit ca "candva" si eu am "afumat" pe altii. Asta dovedeste ca "otodoxul vechi" se lupta cu "ortodoxul nou ". In concluzie inca nu stiu ce inseamna a fi Ortodox asa ca mi-am depasit atributiile postand aici; ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Anca, Jenica, Marina, Nina
postarile vostre sunt binevenite oricand, mai ales cand discutati (aparent) in contradictoriu! ![]() Sunteti niste persoane deosebite si intotdeauna imi face placere sa citesc replicile voastre. eu cel putin citesc cu luare aminte si am foarte mult de invatat de la voi! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce a spus domnul nostru Iisus Hristos? "Căci n-am venit să chem pe cei drepți la pocăință ci pe cei păcătoși" Păi dacă ar fi cum spui tu n-ar trebui să mai vină nimeni la biserică.Nici unii preoți, nu mai spun de mireni. Ia și citește despre acestea căci a-ți răspunde cineva este anevoie. |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Sfantul Antonie cel Mare: "Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste, se vor scula asupra lui, zicandu-i ca el este nebun, pentru ca nu este asemenea lor."[/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]A venit vremea in care atunci cand cineva se straduieste sa implineasca cele ce tin de viata crestineasca, multi sa se scoale asupra lui, impiedicandu'l, tocmai din pricina neputintei lor de a'i urma aceluia.[/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]Replica preferata a acelor "crestini de duminica" este: "Asta e la manastire, nu aici, in lume." Aceasta scuza lipsa ravnei si acopera o lipsa de vointa in "a alerga neincetat spre cele din'nainte", precum facea Apostolul Pavel si orice crestin.[/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar cu scuza "asta e la manastire, nu aici, in lume" nici eu nu sunt de acord. Dar acum fiecare e liber sa isi aleaga calea... |
![]() |
Tags |
biserica, ortodox, ortodoxa |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 39 | 18.02.2010 21:48:00 |
|