Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2016, 10:22:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Colinde din ardeal

https://youtu.be/_a9a7g0BChw
Vechi 16.12.2016, 22:16:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Colinde -Sihastria

https://youtu.be/HS9a4ytFwKY
Vechi 17.12.2016, 01:17:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Iisuse, nascandu-Te cu trup din Sfanta Fecioara Maria, o ai facut Nascatoare de Dumnezeu si plina de har.
Iisuse, Cela ce Te-ai incredintat spre ingrijire Maicii prea curate, prunc fiind, incredinteaza-ne si pe noi purtarii ei de grija.
Iisuse, Cela ce in brate Te-ai purtat, deschide si noua pacatosilor, bratele milostivirii Tale.
Iisuse, Cela ce cu scutece Te-ai infasat, incinge-ne si pe noi cu puterea Crucii Tale, ca sa biruim pe vrajmasii nostri.
Iisuse, Cela ce cu lapte Te-ai hranit, hraneste-ne si pe noi, flamanzii si insetatii, din darurile Tale.
Iisuse, Cela ce la sanul Sfintei Fecioare Te-ai odihnit, da-ne si noua sa aflam liniste in sanul Bisericii Tale.
Iisuse, Cela ce Te-ai aratat supus Sfintei Fecioare, da-ne si noua sa ne supunem voiei Tale celei dumnezeiesti.
Iisuse, Cela ce ai primit dragostea Maicii Tale, primeste si de la noi aceasta putina dragoste si o inmulteste inaintea Ta.
Iisuse, Cela ce ai primit daruri de la magi, primeste si de la noi aceste putine lacrimi, prin care curateste pacatele noastre.
Iisuse, Cela ce primesti pe toti pacatosii care se pocaiesc, primeste-ma si pe mine cel cufundat in pacate, pentru Sfanta Nasterea Ta.
Iisuse, Cela ce voiesti sa mantuiesti pe toti oamenii, mantuieste-ma si pe mine, dupa mare mila Ta.
Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, Cela ce cu trupul in pestera Te-ai nascut, mantuieste-ma.

Amin!
Vechi 17.12.2016, 02:12:56
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

"Doamne, nu știu ce să cer de la Tine. Tu Unul știi de ce am nevoie, Tu mă iubești pe mine mai mult decît pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu știe a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ție; Tu vezi trebuințele mele pe care nu le știu eu. Vezi și fă după mila Ta. Lovește-mă și mă tămăduiește, doboară-mă și mă ridică. Mă cutremur și tac cu evlavie înaintea voinței Tale sfinte și a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ție jertfă, nu am altă dorință decît numai să fac voia Ta; învață-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!"
Amin+
Vechi 17.12.2016, 21:31:14
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Cu gura si cu inima, pe Hristos Cel ce S-a nascut cu trupul in pestera, din curata Fecioara, veniti credinciosii, cu un gand sa-L laudam, cantand impreuna cu ingerii: Aliluia !
Vechi 17.12.2016, 23:11:45
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Colinde -
"Aseară pe-nserate"

Aseara pe-nserate
Fecioara Maria
In Viflaim cetate
Calatorind sosea.

Si fiind obosita
Salas isi cauta,
Si-n Viflaimul mare
Nimenea n-o primea.

Atunci Sfanta Fecioara
Din Viflaim iesea,
Si-n camp intr-o poiata,
Acolo s-aseza.

Si intre dobitoace
Pe fanul cel uscat
Nascut-a Preacurata
Un mare Imparat.

Fiul incepe-a plange
Maria-l mangaia
O, nu plage Iisuse

Ca tu cunosti lumea

Ca lumea asta mare
Prin tine s-a zidit
Prin tine si prin Tatal
Si Dumnezeu cel Sfant.

S-aude glas spre seara,
Al clopotelor cant,
Ca vine, vine iara
Iisus pe-acest pamant.

El vine-n haina alba
De ingerasi purtat
Sa spele lumea-ntreaga
De rau si de pacat.

De-atunci in orice casa
S-aud colindatori,
Colinda lor duioasa }
Rasuna pana-n zori }bis
Vechi 18.12.2016, 15:10:56
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Colinda: Intr-o zi mai de demult!

Intr-o zi mai de demult!
Intr-o zi mai de demult
S-a nascut un fiu prea sfant.
Fiul sfant mare-mparat
Sa ne scape de pacat.

Caci pamantul era plin
De pacate si de chin
Si se v-a naste-n curand
Mantuitor pe pamant.
Dintr-o Fecioara curata
De Tatal din cer lasata
Dintr-o Feciorita sfanta
De Tatal din cer iubita.
Fecioara se afla-n chin
Ceasul nasterii venind
Nasterea se-apropia
Si Maria se ruga.
Ajutor ceresc cerea
Ca usor sa nasca ar vrea.
Cand colo de catre seara
Intr-un staul vechi intrara.
Staulul, s-a facut casa
Grajdul, palat de matase.
Si acolo, colo l-a nascut
Pe cel asteptat de mult.
Magii de la rasarit
La inchinare au venit.
Daruri scupe aducand
Si catre Iisus zicand.
Bucurate Imparate
In scutece infasate.
Canta canta, corul ingeresc
Slava Tatalui ceresc!
Vechi 19.12.2016, 00:36:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

https://youtu.be/-F5vjbSELGE
Vechi 19.12.2016, 13:15:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Pentru mantuirea noastra, Bunule Doamne, ai venit in Betleem si in pestera Te-ai nascut, Cela ce ai cerul scaun si in iesle Te-ai culcat, prunc fiind, Cela ce esti necuprins, cu scutece Te-ai infasat si cu lapte Te-ai hranit, din dragoste pentru noi, pentru care, cu smerenie laudandu-Te, strigam Tie:

Iisuse, Cela ce in pestera Te-ai nascut, vino si in pestera sufletului meu si ma mantuieste.
Iisuse, Cela ce esti necuprins si Te-ai lasat cuprins de o iesle mica, fa ca puterea Ta sa cuprinda si inima cea micsorata de patimi.
Iisuse, Cela ce n-ai socotit locasul acesta modest, nedemn de maretia Ta, fa-ti locas smeritul meu trup.
Iisuse, Cela ce nu Te poate cuprinde cerul si pamantul, iar prin Nasterea Ta Te-ai lasat cuprins de fiecare dintre noi, miluieste-ma.
Iisuse, Cela ce prin Nasterea Ta ai luat firea noastra cea cazuta, ridica-ma si pe mine cel cazut in adancul rautatilor.
Iisuse, Cela ce Te-ai nascut in chip dumnezeiesc, fa ca si sufletul meu sa nasca lucruri duhovnicesti.
Iisuse, Cela ce Te-ai purtat de trup fecioresc, curateste si trupul meu cel intinat de patimile desfranarii.
Iisuse, Cela ce ai facut ca Sfanta Fecioara, nascandu-Te, sa nu simta dureri, tamaduieste toate durerile trupului meu.
Iisuse, Cela ce nascandu-Te, Maica Prea Curata a ramas fecioara, pastreaza sufletul si trupul meu in feciorie duhovniceasca.
Iisuse, Cela ce ai ales spre a Te naste, pe cea mai curata dintre pamanteni, cu harul Tau ajuta-ma sa-mi pastrez curatenia sufletului si trupului.
Iisuse, Cela ce pentru a Te naste, pe Sfanta Fecioara o ai umbrit cu puterea Sfantului Duh, pe acesta salasluieste-L in sufletul meu.
Iisuse, Cela ce prin Nasterea Ta s-a biruit randuiala firii, da-mi sa biruiesc firea mea cea stricata prin pacate.
Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, Cela ce cu trupul in pestera Te-ai nascut, mantuieste-ma.
Vechi 19.12.2016, 21:44:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

https://youtu.be/UOM8MeSoj8A
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni - Poezii catre Sfinti + cristiboss56 Rugaciuni 411 11.11.2022 09:21:43
Rugaciuni catre Maica Domnului georgeval Rugaciuni 19 11.12.2013 00:15:21
Colinde ciudate romanesti despre Maica Domnului mihailt Generalitati 2 03.01.2010 20:37:08
Crăciunul - Nașterea Domnului Hristos sau sărbătoarea Cadourilor? geo.nektarios Diverse Sarbatori 29 13.12.2009 00:59:43
Rugaciuni catre Maica Domnului phradmon Rugaciuni 7 12.10.2006 16:01:06