![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara.
Am rugămintea sa imi raspunda cineva in cunostinta de cauza, fara sa fiu judecat sau pus la zid. Am fost crestin ortodox botezat. La 27 de ani, m-am botezat la baptisti. Acuma vreau sa trec din nou la ortodocsi. De unde sa incept, ce trebuie sa fac. Multumesc frumos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbești cu un preot paroh sau cu un stareț de mănăstire, du-te la mănăstirea Oașa de exemplu și întreabă. Din ce știu se primește cu mirungere care reprezintă Pecetea Duhului Sfânt, dar trebuie să vorbești înainte ca să vezi în detaliu ce e de făcut, faci și o spovedanie generală din copilărie. E mai fain să faci la o mănăstire primirea la ortodoxie, simți mai intens, e ca în cântarea cu brațele părintești când episcopul îmbrățișează aspirantul, e un moment frumos.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 27.01.2024 at 23:21:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Botezul la baptiști a fost o decizie personală (un semn de recunoștință pentru o fapta mare, un ajutor financiar), iar revenirea la ortodoxie a fost o alegere profundă pentru mine și analizată, gândită de câțiva ani. Însă teama de a fi judecat și pus la zid a fost mai mare, și încă este. Experiența la baptiști a adus anumite perspective, dar am simțit o rechemare mai puternică către tradițiile și învățăturile ortodoxe, în care am stat 27 ani. Acuma am 39.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te-ai achitat de jutorul financiar primit, l-ai returnat? Sau a fost un "cadou", fara returnare? Pentru ce l-ai primit? Pentru o nevoie sau pentru o dorinta? Sau ai fost "cumparat" cu acea "fapta mare"? E important sa-ti limpezesti aceste chestiuni deoarece raspunsurile te tin legat, sau te elibereaza de greseala facuta; trebuie sa-ti cercetezi cugetul.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 28.01.2024 at 08:10:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...Și alaturi de cateii jigariti ai ortodoxiei. Spune-i omului adevărul, să nu trezești cine știe ce așteptări. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...si ca ti-au facut cu ocazia asta si o baie. ![]() Dupa ce te ”spala” pe cap, practic erecticii neoprotestanti, ti L-au inchis pe Dumnezeu in Biblie si-si traiesc viatza ca si cum numai acolo Il gasesti, in Biblia lor, desi ei rastalmacesc textele cu grozavie infailibila mai ceva ca papa (citindu-se the pop), si, din pacate, nu numai ei. Ma bucur ca vrei sa lepezi calea cea larga si ai ales Calea crestin-ortodoxa, calea Lui cea stramta, singura care duce la Viatza Vesnica Fericita, impreuna cu Dumnezeu. Practic, te duci la cea mai apropiata biserica crestin-ortodoxa de unde locuiesti si discuti cu preotul! Mai departe e vorba de ascultare, de credinta...
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 29.01.2024 at 13:58:37. |
|