Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2012, 21:50:28
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Si daca nu am nevasta? Astept inca 10 ani pana cand ma insor ca sa demonstrez?
ceea ce ai vrea ca iubita ta sa faca pentru tine, fa si tu acelasi lucru pentru ea. Nu e nevoie sa treaca 10 ani. Fa asta ZILNIC si iubita ta v-a fi fericita alaturi de tine! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 21:53:07
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Cred ca pentru ca reprezinta o tentatie mare pt barbati. E cu totul altceva cand vezi o femeie (eventual una atractiva dpdv fizic) cu fusta, si cand vezi una cu niste blugi stramti.
nu crezi ca depinde si cat de mare este fusta? Nu toti pantalonii pe care le poarta femeile sunt blugi stranti. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 23:09:46
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
?
Totusi nici un argument.

(Indragostit de toata faptura umana?
Eu am alt model de indragostire de faptura umana: o femeie care ingrijeste (fara nici o recompensa de vreun fel) batrane bolnave, copii orfani (voluntariat), catei comunitari (ultima data cand am vorbit avea vreo 7), pisici bolnave etc.. Nu am auzit-o vreodata sa vorbeasca despre iubire (si imi este f apropiata). )

E f usor sa vorbesti de iubire.. Iubirea de femei.
(dar nu despre calitatea lor de mama, ci despre parfum, lenjerie si alte lucruri care se incadreaza in trendul martisoare, inimioare, dar pt persoane mai sofisticate).
Dar cine chiar vrea sa faca ceva, intelege ca iubirea este atat de grea si le ne-indemana oricui, incat de va feri cu groaza sa vorbeasca despre asta.
Doamna, pentru Dumnezeu! faceti vreo deosebire intre o femeie care ingrijeste cateii comunitari si un scriitor candidat la premiul Nobel? Scriitorul unei natiuni se ocupa cu plasarea pampersilor? Au aceeasi datorie inaintea lui Dumnezeu si a semenilor? Au primit aceleasi daruri? Inmultesc aceiasi talanti? Au aceleasi structuri sufletesti? Au aceeasi randuiala?
Doamna, Mircea Cartarescu e scriitor!!! Din sirul care ii cuprinde printre altii pe Eminescu, pe Hasdeu, pe Ionesco, Eliade, Cioran si Sebastian, pe Blaga si pe Ion Creanga, pe Marin Preda si pe Vasile Voiculescu, pe Arghezi si pe Nicolae Labis, pe Marin Sorescu si pe Panait Istrati, pe Ioan Alexandru si pe Nichita Stanescu. Va spune ceva aceasta insiruire de nume? (nu, va rog, nu imi raspundeti la intrebare, nu vreau sa stiu, va rog mult)
Sunt uluit, iertati-ma...
Ma tem ca nu va mai raspund la postari. Sa ma iertati, sunt uluit. E vina mea.
Puneti-ma pe ignore list.

Last edited by ioan cezar; 13.02.2012 at 23:12:41.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 23:18:11
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Doamna, pentru Dumnezeu! faceti vreo deosebire intre o femeie care ingrijeste cateii comunitari si un scriitor candidat la premiul Nobel? Scriitorul unei natiuni se ocupa cu plasarea pampersilor? Au aceeasi datorie inaintea lui Dumnezeu si a semenilor? Au primit aceleasi daruri? Inmultesc aceiasi talanti? Au aceleasi structuri sufletesti? Au aceeasi randuiala?
Doamna, Mircea Cartarescu e scriitor!!! Din sirul care ii cuprinde printre altii pe Eminescu, pe Hasdeu, pe Ionesco, Eliade, Cioran si Sebastian, pe Blaga si pe Ion Creanga, pe Marin Preda si pe Vasile Voiculescu, pe Arghezi si pe Nicolae Labis, pe Marin Sorescu si pe Panait Istrati, pe Ioan Alexandru si pe Nichita Stanescu. Va spune ceva aceasta insiruire de nume? (nu, va rog, nu imi raspundeti la intrebare, nu vreau sa stiu, va rog mult)
Sunt uluit, iertati-ma...
Ma tem ca nu va mai raspund la postari. Sa ma iertati, sunt uluit. E vina mea.
Puneti-ma pe ignore list.

De unde atata uimire?
Ai dat citatul lui ca exemplu de iubire. Eu nu o vad. Nu am gasit-o nici in carte.
Asta nu inseamna ca nu-l consider scriitor bun. E bun.
Dar iubirea femeii, despre care se face atata caz, nu am gasit-o.

Cat de bun scriitor este, cat de bun prieten, cat de frumos recita... Alta discutie.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 23:35:41
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

... Vad ca si literatura poate fi un idol...
(poate ca exista si o apocalipsa a literaturii).
Nu stiam ca este candidat la Nobel (chiar este?).
Dar am citit lucruri mai bune.. Cartea lui despre iubirea femeii am gasit-o destul de vulgara.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 23:57:51
PetruD PetruD is offline
Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu crezi ca depinde si cat de mare este fusta? Nu toti pantalonii pe care le poarta femeile sunt blugi stranti.
Sigur ca depinde si cat de mare e fusta. Doar nu o sa imi placa sa vad o femeie cu ”fusta” de 2 centimetri. Insa iarasi, de ce pantalonii sunt considerati asa de ”rai”? Bineinteles ca aceia stramti, impopotonati si mai stiu eu cum sunt total inacceptabili in biserica, dar in rest, femeile nu mai poarta pantaloni neaparat pentru ca ”asa e moda”, ci pt ca le vine mai comod si uneori le tine mai bine de cald (decat fusta+dresuri).
Reply With Quote
Vechi 15.02.2012, 08:59:14
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Vorbeste-le despre Maica Domnului. Niciun sfant barbat nu ii este superior ei.

Vezi ca la faza aia cu femeia trebuie sa se teama de barbat si sa il asculte, e si o contrapondere: barbatul trebuie sa isi puna viata pentru sotia lui, trebuie sa se jertfeasca pentru ea, deci i se cere mult mai mult decat femeii. Cauta citatul exact si nu te mai lua dupa ce spun altii...
citatul exact este acela din slujba Sfintei Cununii

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.02.2012, 09:01:32
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ceea ce ai vrea ca iubita ta sa faca pentru tine, fa si tu acelasi lucru pentru ea. Nu e nevoie sa treaca 10 ani. Fa asta ZILNIC si iubita ta v-a fi fericita alaturi de tine! Doamne ajuta!
pai poate nu are nici iubita inca. insa asta nu inseamna ca nu se poate purta frumos cu orice alta femeie, vecina, colega, sau pur si simplu orice femeie cu care intra in contact in viata de zi cu zi.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.02.2012, 09:28:08
PetruD PetruD is offline
Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
pai poate nu are nici iubita inca.
cam asa stau lucrurile...momentan
Reply With Quote
Vechi 04.03.2012, 18:42:30
Katyusk Katyusk is offline
Banned

Data înregistrării: 26.02.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
O asemenea atitudine nu este deloc ortodoxa. Si nu isi are rostul pe un forum ortodox.

A fi credincios ortodox inseamna ca TU sa implinesti prin faptele TALE poruncile Mantuitorului in viata TA, din crediinta TA. Nu are treaba cu cei din jurul tau. Daca vrei sa te numesti ortodox, nu ar trebui sa te intereseze sa-i combati pe cei din jur, ci ar trebui sa te intereseze sa implinesti poruncile Lui Dumnezeu in viata ta, intrucat crediinta se refera la tine, la cum te raportezi TU la Dumnezeu, nu la cei din jurul tau

Ortodoxia nu inseamna sa ii combati pe altii prin vorbe si argumente. Asta fac certaretii sau vorbaretii nelinistiti care simt nevoia sa combata mereu cate ceva / pe cineva, pentru ca ii preocupa paiul din ochiul vecinului.
Nu cred ca mai e ceva de adaugat la acest raspuns...aici s-a spus totul.Daca ar gandi mai multi asa poate s-ar vedea o schimbare in lume.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
femeia

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
Femeia Cananeanca CristianVladut Generalitati 1 12.03.2011 23:01:39
Preotul și femeia dorinastoica14 Preotia (Hirotonia) 64 13.02.2010 17:22:39
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Femeia samarineanca sophia Din Noul Testament 5 18.05.2009 15:38:02