Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2012, 19:02:59
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Multi oameni imi zic ”Femeia in crestinism este asuprita si considerata inferioara”. Ce ar trebui sa le raspund?
Ce fel de oameni, atei sau credinciosi?
Reply With Quote
Vechi 04.03.2012, 19:10:29
Katyusk Katyusk is offline
Banned

Data înregistrării: 26.02.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Eu stiu ca nu e asuprita, si am argumentele mele, dar vreau sa le aud si pe ale altora, poate mai solide. De asta rog sa nu intervina cei de alte credinte in acest thread...

Oamenii spun ca femeia e asuprita pt ca ”trebuie sa se TEAMA de barbat”, are un cod vestimentar mai strict (trebuie sa isi acopere capul - si multi pun intrebarea: de ce? si nu cumva ar trebui toate femeile sa mearga pe strada cu batic precum musulmancele?) si este oprita de la a intra in Sf. Altar etc. Astea sunt niste argumente ale lor aparent ”solide”. Ce ar trebui sa spun ca sa le combat, si sa spun si lucruri corecte dpdv teologic?
"Dar vreau sa stiti ca Hristos este Capul oricarui barbat, ca barbatul este capul femeii si ca Dumnezeu este capul lui Hristos. "1 Corinteni 11.3
"Barbatul nu este dator sa-si acopere capul, pentruca el este chipul si slava lui Dumnezeu, pe cand femeia este slava barbatului." 1 Corinteni 11.7( aici se refera la rugaciune)
Este bine sa cititi si 1 Timotei cap.2

Femeile trebuie sa fie supuse barbatilor lor, nu au voie sa vorbeasca in Biserica si atunci cand intra in Biserica sau se roaga acasa trebuie sa aiba capul acoperit(" daca nu atunci sa se si tunda" cred ca tot in 1 Timotei este )
Reply With Quote
Vechi 05.03.2012, 08:29:28
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Katyusk Vezi mesajul
Femeile trebuie sa fie supuse barbatilor lor, nu au voie sa vorbeasca in Biserica si atunci cand intra in Biserica sau se roaga acasa trebuie sa aiba capul acoperit(" daca nu atunci sa se si tunda" cred ca tot in 1 Timotei este )
da, corect, dar ati vazut ca penticostalii, in loc sa respecte aceasta porunca, le permit "surorilor" sa-si puna o bentita subtire de 1cm, ce fel de acoperamant al capului este acela??? iar femeile carismatice nu se acopera deloc! ba chiar isi vopsesc parul, si-l pun pe bigudiuri, isi planteaza tot felul de agrafe multicolore si alte "sulemeniri".
Reply With Quote
Vechi 06.03.2012, 12:31:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

“Femeia să se teamă de bărbat” când Hristos este capul bărbatului, dar când capul lui e păcatul și „dumnezeul lui e stomacul”, n-are ce sfat e mântuire lua de la dânsul. Fără Hristos este mort, iar sfatul morților duce la moarte; acolo să nu mergeți. De morți să nu aveți teamă. De cei ce nu se tem de Dumnezeu, nici voi să nu aveți teamă. Toată teama să vă fie de păcat, căci pe aceasta au avut-o și Sfinții”.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2012, 16:16:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Cezar...să mă ierți dar nu pot trece cu vederea acest aspect. Păi ăsta ar trebui să fie etalonul nostru? Un text siropos care mișcă inimi? Cuvinte foarte frumos spuse, dar înșelătoare... Că el este un mare scriitor, foarte frumos. Că ție iți este drag, foarte frumos. Că ție iți plac aceste texte înșelătoare, foarte frumos. Dar nu înerca să ne induci asemenea "înșelătorii drăcești" că altfel nici nu le pot spune. Pentru mine reprezintă un text vulgar care nu are nici o legătură cu Adevărata credință și iubire care ar trebui să ne unească - nu are sens să scot din acest text câteva fraze care lasă de dorit. Suntem în totuși în postul Paștelui. Să mă ierți...dar ți-o spun ca unui frate.

Susțin ideile celor 2 useri: laura19 si annna21.

Last edited by ovidiu b.; 11.03.2012 at 19:49:40.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2012, 17:06:54
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Doamna, pentru Dumnezeu! faceti vreo deosebire intre o femeie care ingrijeste cateii comunitari si un scriitor candidat la premiul Nobel? Scriitorul unei natiuni se ocupa cu plasarea pampersilor? Au aceeasi datorie inaintea lui Dumnezeu si a semenilor? Au primit aceleasi daruri? Inmultesc aceiasi talanti? Au aceleasi structuri sufletesti? Au aceeasi randuiala?
Hai să vedem puțin ce este un talant și când este cu adevărat roditor.

"Să nu se creadă îngust, că dreptul apare numai în religie. Dreptul poate să se arate în oricare dintre valorile sau talanții lui Dumnezeu. Dacă însă abia în religie apare, asta se datorează faptului că aici se mai știe ceva despre atârnarea omului de Demnezeu. Deci purtătorul oricărei valori, dacă va ajunge la cunoștința atârnării sale de Dumnezeu, va ajunge drept. Drept e omul lui Dumnezeu, ori de poartă slujba preotului, ori pe-a împăratului, ori pe-a învățatului, ori pe-a artistului, ori pe-a vistiernicului, ori pe-a bogatului, ori pe-a săracului. Un singur lucru i se cere pentru aceasta: să se cunoască pe sine ca avându-și obârștia duhovnicească și toată înzestarea de la Dumnezeu. Sunt mulți drepți care nici nu știu despre ei că sunt drepți”.

Deci, cu ce mă încălzește că e candidat la premiul Nobel, dacă nu a ajuns la cunoștința atârnării sale de Dumnezeu? Ceea ce afirm este strict legat de acel text...nu contest faptul că acest scriitor este credincios și că merge la Biserică...foarte frumos, poate să aibă și doctoratul în teologie, dar modul cum el vede și își expune ideile lasă de dorit...cel puțin pentru mine.

Citat:
Doamna, Mircea Cartarescu e scriitor!!! Din sirul care ii cuprinde printre altii pe ....Cioran .....
Foarte elegant că este scriitor...e bun în ale lui, adică în ale scrisului...dar sa fim serioși a-l lua drept model pe Cărtărescu și a râde de cele afirmate de Pr Nicolae Tanase nu mi se pare tocmai ortodox. Și apropo despre Maitreiy al mult iubitului Eliade nu cred că are sens să vorbim...dar am amintit să vezi puțin că degeaba ești înzestrat dacă risipești și nu faci voia lui Dumnezeu. Cel care scrie poate sminti mulți oameni depărtându-i de Dumnezeu. Să mă ierți...din nou ți-o spun ca unui frate.

Last edited by ovidiu b.; 07.03.2012 at 20:51:12.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2012, 16:20:17
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

"Femeile sunt creaturi menite sa fie iubite, nu intelese". – Oscar Wilde
Reply With Quote
Vechi 21.04.2012, 18:13:27
StefanDecebal StefanDecebal is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Nu este asuprita, dar este discriminata de catre religia crestina, nu am vazut niciodata o femeie pe post de preot. Asta se numeste discriminare sexuala (sexism).

Si stie toata lumea ca barbatii sunt mai pacatosi decat femeile in orice privinta.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2012, 01:10:18
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de StefanDecebal Vezi mesajul
Nu este asuprita, dar este discriminata de catre religia crestina, nu am vazut niciodata o femeie pe post de preot. Asta se numeste discriminare sexuala (sexism).

Si stie toata lumea ca barbatii sunt mai pacatosi decat femeile in orice privinta.
Aiureli,femeia este dicriminata si asuprita in islamism, nu in crestinism!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2012, 01:19:16
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de StefanDecebal Vezi mesajul

Domnule Ștefan, mă tem că, punând problema în acest fel, nu veți avea viață lungă pe acest forum. Ce-ar fi, ca primă măsură, să nu mai acuzați "religia creștină", punând câțiva bemoli la afirmațiile dv, care altfel sună provocator ? Exemplu: "eu cred că" sau "mie mi se pare că femeia este discriminată în creștinism". Sau sub formă interogativă: "oare nu este o discriminare să...". De asemenea, nu este interzis să ne spuneți cum e în religia dv. De exemplu: "noi, ateiștii, avem nu numai preoți ca Dawkins, dar și preotese, care sunt feministele". Ori "la noi, la Casa de Rugăciuni "Biserica Păcii și Adevărului" avem nu numai pastori, dar și pastorițe".
Dar, punerea problemei de tip "cât de greșit credeți voi !" nu este OK.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Tags
femeia

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
Femeia Cananeanca CristianVladut Generalitati 1 12.03.2011 23:01:39
Preotul și femeia dorinastoica14 Preotia (Hirotonia) 64 13.02.2010 17:22:39
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Femeia samarineanca sophia Din Noul Testament 5 18.05.2009 15:38:02