|
|
|||
|
|||
Citat:
2. Inimplator sint calma. Nu vad nici alb nici negru in fata ochilor. Dar vad in aceiasi fraza o alaturare antagonica, Ellen White si spiritualitate; nu au legatura intre ele, dupa parerea mea. 3.Puteti sa nu marturisiti ca sinteti mistici dar sa fiti. 4.Bine, dumneavoastra sinteti singurul adventist pe care il cunosc care nu este "asemenea apostolilor". Nu am sa va mai numesc asa. 5. Sfintul Pavel a folosit acest cuvint, nu inteleg de ce biserica dumneavoastra se fereste sa-l foloseasca. Acuma sa stiti ca si eu m-as feri sa folosesc acest cuvint in dreptul dumneavoastra. |
|
||||
|
||||
Citat:
2. Blasfemie este a sustine ca Cel nascut din Sfînta Fecioara Maria nu ar fi Dumnezeu Cel nascut din vesnicie din Tatal. Cred întru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamîntului, al tuturor celor vazute si nevazute. Si întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai înainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut. Care pentru a noastra mîntuire S-a pogorât din ceruri si S-a întrupat de la Duhul Sfînt si din Maria Fecioara si S-a facut Om. .................................................. .................................................. ............... "Sfânta Nascatoare de Dumnezeu (Theotokos) a nascut o ipostasa cunoscuta în doua firi; în ceea ce priveste Dumnezeirea Sa, (Dumnezeu-Fiul) a fost nascut din Tatal în afara de timp, dar în ce priveste omenitatea Sa, a fost întrupat în vremurile din urma din Sfânta Fecioara în timp si S-a nascut în trup." (v. "Dogmatica" sf Ioan Damaschin(ul), capitolul VII, pag. 133, 134.) |
|
|||
|
|||
Exact ca minunile făcute de apostoli nu știu să mai fi făcut cineva, poate parțial...
Citat:
Ar însemna să mint. Citat:
De ce ți-e frică, nu scapi! Era vorba de mine și frații mei. Pe sfinții apostoli, ori pe sfinții martiri îi pot numi sfinți fără nicio problemă. |
|
||||
|
||||
Citat:
Daca da, intruparea ar fi fost inutila pentru ca Hristos ar fi facut cele omenesti doar ca om, iar cele spre mantuire ca Dumnezeu, caz in care ar fi putut fi facut si din Cer. Daca nu, Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu.
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
Noi, cei care ne exprimam împotriva sectelor si a metodelor lor, cam stim cine este autorul unor astfel de lucraturi. |
|
||||
|
||||
Citat:
Este Iisus Hristos Dumnezeu? Poate fi separata firea umana a lui Hristos de cea dumnezeiasca? Daca da, intruparea ar fi fost inutila pentru ca Hristos ar fi facut cele omenesti doar ca om, iar cele spre mantuire ca Dumnezeu, caz in care ar fi putut fi facut si din Cer. Daca nu, Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu.
|
|||
|
|||
Când se pune problema să cunoști Adevărul, e suficient să cunoști Adevărul lui Hristos, căci El este Adevărul. De ce să urăști adevărul ortodoxiei, ori alt "adevăr", când pe tine te interesează doar Adevărul lui Hristos și-l iubești?
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
Raspuns la obiect la intrebare aveti?
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 21:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 08:01:32 |
|