Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.08.2023, 12:51:52
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adr.iu91 Vezi mesajul
Iar statul nu are dreptul sa ti-o ia, pentru ca statul nu se crede deasupra lui Dumnezeu (cel putin asa trebuie sa se gandeasca statul).
Statul nu are cum sa-ti ia vointa libera. Imperiul Roman a putut sa le ia vointa libera crestinilor din primele trei veacuri? Unii si-au abandonat-o singuri altii au devenit sfinti.
Vechi 16.08.2023, 11:41:07
ALARIC ALARIC is offline
Member

Data înregistrării: 10.09.2020
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
G4 Media și Antena 3 au cășunat pe crucile de la marginea drumului. Postul afiliat CNN titrează că ar fi „un pericol pentru șoferi”. Primarul neamț (PNL) din Brezoi afirmă că ar fi „o monstruozitate”

Publicația G4 Media a început o anchetă cu privire la existența unor cruci pe marginea drumurilor din România. Siteul condus de Dan Tăpălagă este îngrijorat de „crucile gigant care au împânzit România”.

Subiectul a fost preluat de Antena 3 CNN, care a mers și a discutat cu primarul din Brezoi, cel mai ostil acestor construcții.

Conform liberalului Robert Scholl, un cetățean român de etnie germană, edilul micuței localități vâlcene, aceste cruci ar reprezenta „un pericol pentru șoferi”.

„Nu am avut cunoștință de acest lucru, odată ce am văzut-o am încercat să luăm măsuri legale. Acestea necesită autorizație și avize.

E o construcție urâtă, un kitsch, nu este despre credința ortodoxă. O monstruozitate pe care nu o văd bine la intrarea în localitate”, a spus Robert Schell, primarul din Brezoi.

„Se poate întâmpla orice, poate cădea pe drum, mai multe nenorociri”, a mai precizat Robert Schell. De menționat că Schell este un baron local, aflat la al treilea mandat. Șansele ca această construcție să fi fost ridicată în comună, fără știrea sa, sunt zero.

De altfel, cu toată agitația G4 Media și Antena 3 CNN, doar autoritățile locale din Brezoi și Milcoiu (județul Vâlcea) au afirmat că aceste cruci ar fi amplasate fără respectarea dispozițiilor legale.

În context, merită precizat că în conformitate cu investigația G4 Media, aceste cruci ar fi amplasate în toată țara.

1. Ce caută un primar neamț în Vâlcea, ce criterii au oamenii ăștia de selecție.
2. Din nou PNL
3.Cine mai pune ștampila pe ei e complice la distrugerea care va să vină
Eu credeam ca primariile le-au pus, acum aflu ca nu, am vazut si in Valcea si in Dolj. La intrare in Craiova e o astfel de cruce si in plus mai e si un baner urias cu mesajul principal "Citeste Biblia". Eu nu vad nici un "pericol".
Reply With Quote
Vechi 17.08.2023, 15:40:05
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2021
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Imperiul Roman a putut sa le ia vointa libera crestinilor din primele trei veacuri? Unii si-au abandonat-o singuri altii au devenit sfinti.
Stai asa. Imperiul Roman era un regim de dictatura, ei interziceau religia crestina, deci nu le dadeau voie la crestini sa se roage la D-zeu, ci sa ii oblige sa se roage la pagani, deci practic nu ii lasau pe crestini sa convietuiasca in societate atata timp cat ei aveau alta religie fata de cei romani.

Daca un crestin vroia sa se roage la D-zeu, pai imperiul trebuia sa il lase in pace, sa ii respecte decizia, nu sa il tortureze si sa dicteze ei care e voia buna. Nu stiu daca intelegeti ce zic.
Vechi 17.08.2023, 15:56:54
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adr.iu91 Vezi mesajul
Stai asa. Imperiul Roman era un regim de dictatura, ei interziceau religia crestina, deci nu le dadeau voie la crestini sa se roage la D-zeu, ci sa ii oblige sa se roage la pagani, deci practic nu ii lasau pe crestini sa convietuiasca in societate atata timp cat ei aveau alta religie fata de cei romani.

Daca un crestin vroia sa se roage la D-zeu, pai imperiul trebuia sa il lase in pace, sa ii respecte decizia, nu sa il tortureze si sa dicteze ei care e voia buna. Nu stiu daca intelegeti ce zic.
Draga, crestinismul inseamna si renastere si cruce daca vrei inaltare. Nu inseamna drepturile omului si indice de dezvoltare umana mare. Tu pare ca le cam confuzi pe cele sacre cu cele profane. D-aia nu esti tu un crestin mai bun? Ca e dictatura in China sau globalism in vest? Noi sub amenintarea si apoi sub ocuparea comunista am dat cei mai multi sfinti. Unde-s sfintii dati de democratie?
Vechi 24.09.2023, 23:51:45
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Implicit

Mitropolitul Longhin Jar, trimis în judecată de autoritățile ucrainene, „sub acuzația de încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”

Citat:
Potrivit unui comunicat al Procuraturii regionale din Cernăuți, ca urmare a investigațiilor începute din luna mai, ierarhul ar fi folosit în discursurile sale publice cuvinte menite să stârnească ura religioasă între credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UPȚ) și ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina (PȚU), ofensând sentimentele religioase ale susținătorilor PȚU, entitate aflată în subordinea canonică a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, dar nerecunoscută de majoritatea bisericilor ortodoxe.

[...]

Potrivit informațiilor SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), în timpul slujbelor religioase, ierarhul de origine română ar fi făcut remarci jignitoare la adresa Bisericii Ortodoxe Ucrainene autocefale, numind-o „biserică lui Antihrist” și „satanistă”. Pentru a confirma sau infirma acuzațiile de incitare la ură religioasă, s-a efectuat o expertiză lingvistică.

[...]

Pe de altă parte, Mitropolitul Longhin a criticat în repetate rânduri atitudinea autorităților de la Kiev față de Biserica sa.
Nu stiu prea multe despre conflict, dar sa n-ai voie in timpul predicii sa numesti o alta religie satanista e periculos. Aici a fost sa fie amble ortodoxe si nu ma bag ca nu stiu, dar legea pare ca interzice criticarea oricarei alte religii pe temeiul ca ar "starni ura religioasa" sau ar "incalca egalitatea cetatenilor". Daca nici in predica nu au voie sa ne mai avertizeze clerul bisericesc despre pericole duhovnicesti, atunci nu devine chiar statul satanist?

Mitropolitul Longhin Jar a facut si un filmulet ca raspuns https://www.youtube.com/watch?v=AKQt3HOYZHM.
Vechi 25.09.2023, 01:56:17
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Noi sub amenintarea si apoi sub ocuparea comunista am dat cei mai multi sfinti. Unde-s sfintii dati de democratie?
Din păcate au fost căderi mari și în perioada interbelică, existau și bordeluri și drog și violență, nu ai zice că erau mai spirituali decât comuniștii dacă vorbim de masa de oameni 90% adică, nu de elite..

Cumva dictaturile nu-și permit să promoveze un model de om neserios, de ex nu face nimeni mișto de confucianism la chinezi, sau de tradiții, sau de medicina alternativă, pe când în democrație sunt glume cretine despre orice, până și de ivermectină râdeau alde CTP și alții în plandemie, omul liber e mai imbecil decât cel constrâns, dar asta nu e o apologie pt dictaturi.
Vechi 25.09.2023, 17:36:46
MineaPeter MineaPeter is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2017
Locație: Pitesti, RO
Implicit

Doamne ajută!

Apropo de ce spune Iorest despre glumele și râsul nepotrivit în democrație, da, se întâmplă ca la noi oamenii să râdă de denumirile pe care nu le înțeleg și care le sună lor la ureche „nu știu cum”, așa, mai altfel. Avem și o vorbă dură în patrimoniul umanității: „Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște”.

Îmi aduc aminte că mai demult, cu ani și ani în urmă, Mircea Badea a râs într-o emisiune de cuvântul „stavropighie”, care este o mânăstire stărețită direct de Preafericitul Părinte Patriarh. Nu l-am văzut în direct râzând, însă am citit ceva despre asta. Adică el nu știa ce înseamnă acest cuvânt și a râs de el, pentru că, sonor vorbind, nu-i așa?, este un cuvânt mai altfel.

Și atunci, democrație sau nedemocrație, să NU ne pripim să râdem de ceva doar fiindcă ne sună nouă mai ciudat la ureche! Iar legat de râs, odată eram la o Sfântă Liturghie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Pitești, la noi în oraș, și părintele paroh (Ion Popescu) a spus că râsul e păcat. Dar aceasta este o altă dezbatere. Întâi să nu ne amuzăm de ceva ce nu știm!
Reply With Quote
Vechi 25.09.2023, 21:38:16
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MineaPeter Vezi mesajul
Doamne ajută!

Iar legat de râs, odată eram la o Sfântă Liturghie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Pitești, la noi în oraș, și părintele paroh (Ion Popescu) a spus că râsul e păcat. Dar aceasta este o altă dezbatere. Întâi să nu ne amuzăm de ceva ce nu știm!
Da, am citit si eu in Filocalia o argumentare foarte frumoasa despre acest subiect si m-a convins.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 26.09.2023, 12:29:45
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MineaPeter Vezi mesajul
Îmi aduc aminte că mai demult, cu ani și ani în urmă, Mircea Badea a râs într-o emisiune de cuvântul „stavropighie”, care este o mânăstire stărețită direct de Preafericitul Părinte Patriarh. Nu l-am văzut în direct râzând, însă am citit ceva despre asta. Adică el nu știa ce înseamnă acest cuvânt și a râs de el, pentru că, sonor vorbind, nu-i așa?, este un cuvânt mai altfel.
Am auzit si eu oameni care cred ca orice cuvant de provenienta slavona e "arhaism" sau "regionalism" cand de fapt slavona veche a fost limba bisericii pentru o lunga perioada. La aceste ciudatenii au contribuit si intelectualii din veacul al XIX-lea, inclusiv Titu Maiorescu care a inceput sa descurajereze folosirea cuvintelor slavone cand avem un sinonim de provenienta latina. Iar asta era vazuta ca o pozitie conservatoare spre deosebire de Scoala Ardeleana unde voiau sa scape cat mai repede de orice slavonism. Mie mi se par cuvintele slavone mult mai bogate duhovniceste ca cele latine. Si eu am prostul obicei sa mai folosesc cuvintele latine cand s-ar nimeri mai bine echivalentul slavon, dar mai incerc sa ma dezvat cum pot.
Vechi 26.09.2023, 12:31:13
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Da, am citit si eu in Filocalia o argumentare foarte frumoasa despre acest subiect si m-a convins.
Care este argumentarea? Am mai auzit si eu de asta dar nu am citit-o.

Tags
politica, stiri

Thread Tools
Moduri de afișare