![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Statul nu are cum sa-ti ia vointa libera. Imperiul Roman a putut sa le ia vointa libera crestinilor din primele trei veacuri? Unii si-au abandonat-o singuri altii au devenit sfinti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca un crestin vroia sa se roage la D-zeu, pai imperiul trebuia sa il lase in pace, sa ii respecte decizia, nu sa il tortureze si sa dicteze ei care e voia buna. Nu stiu daca intelegeti ce zic.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Mitropolitul Longhin Jar, trimis în judecată de autoritățile ucrainene, „sub acuzația de încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”
Citat:
Mitropolitul Longhin Jar a facut si un filmulet ca raspuns https://www.youtube.com/watch?v=AKQt3HOYZHM.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cumva dictaturile nu-și permit să promoveze un model de om neserios, de ex nu face nimeni mișto de confucianism la chinezi, sau de tradiții, sau de medicina alternativă, pe când în democrație sunt glume cretine despre orice, până și de ivermectină râdeau alde CTP și alții în plandemie, omul liber e mai imbecil decât cel constrâns, dar asta nu e o apologie pt dictaturi.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Apropo de ce spune Iorest despre glumele și râsul nepotrivit în democrație, da, se întâmplă ca la noi oamenii să râdă de denumirile pe care nu le înțeleg și care le sună lor la ureche „nu știu cum”, așa, mai altfel. Avem și o vorbă dură în patrimoniul umanității: „Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște”. Îmi aduc aminte că mai demult, cu ani și ani în urmă, Mircea Badea a râs într-o emisiune de cuvântul „stavropighie”, care este o mânăstire stărețită direct de Preafericitul Părinte Patriarh. Nu l-am văzut în direct râzând, însă am citit ceva despre asta. Adică el nu știa ce înseamnă acest cuvânt și a râs de el, pentru că, sonor vorbind, nu-i așa?, este un cuvânt mai altfel. Și atunci, democrație sau nedemocrație, să NU ne pripim să râdem de ceva doar fiindcă ne sună nouă mai ciudat la ureche! Iar legat de râs, odată eram la o Sfântă Liturghie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Pitești, la noi în oraș, și părintele paroh (Ion Popescu) a spus că râsul e păcat. Dar aceasta este o altă dezbatere. Întâi să nu ne amuzăm de ceva ce nu știm! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Care este argumentarea? Am mai auzit si eu de asta dar nu am citit-o.