![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Care este diferența dintre preot și preot misionar?
|
|
||||
|
||||
![]()
Preotul nu este preot daca nu este si misionar. Orice preot are misiunea de a propovadui Evanghelia lui Hristos.
Cea mai buna si roditoare misiune ramane insa inmultirea rugaciunii personale, a slujbelor din Biserica si a rugaciunii pentru crestini si necrestini.
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca Anamaria se refera la altceva.
Poate se refera la acei preoti care au si activitati de misionariat in lume, adica de a raspandi credinta ortodoxa in lume. Acum nu stiu daca in ortodoxie exista acest fel de misionarism. La ortodocsi preotul nu slujeste decat la nivel de biserica/parohie, pentru oamenii de acolo. |
|
|||
|
|||
![]()
Oare este numit așa poate de la faptul că la biserica la care slujește se săvârșește Sfânta Liturghie în fiecare zi?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.ocmc.org/
|
||||
|
||||
![]()
Exista si la noi preoti misionari! Vizitati site-ul Arhiepiscopiei Ramnicului, sectiunea dedicata PROTOIERIILOR si veti vedea "X" = preot misionar.
Insa nu stiu ce atributii au sfintiile lor. |
|
||||
|
||||
![]()
preotul este hirotonit pe seama unei parohii si slujeste intr-o parohie, iar preotul misionar are un serviciu al lui, iar preotia o slujeste benevol, nu apartine de nici o parohie, in general slujeste pe unde este solicitat.
asta e rolul pr misionar in romania, cat despre misionarismul in tarile necrestine...s-a vorbit |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Andrei Strebkov este un preot misionar din Rusia. Acesta a transformat un autobuz intr-o biserica mobila, in scopuri misionare. Parintele strabate frecvent Republica Tatarstan, slujind Sfanta Liturghie si Sfintele Taine, in satele fara biserica.
Last edited by Marius22; 14.10.2011 at 15:59:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Inseamna atunci ca preotul misionar slujeste numai anumite slujbe, sau mai degraba spovedeste, se ocupa de sufletul oamenilor.
Am inteles ca (cel putin anumite) slujbe(le) trebuie slujite numai intr-o biserica. Sau poate sa aibe si biserica si suplimentar sa se ocupe de astfel de misiuni.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Themi, ateul devenit preot misionar in Africa | dianagroza | Preotia (Hirotonia) | 12 | 11.03.2011 19:17:41 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 23.07.2010 00:44:41 |
Preot misionar martirizat in rusia | Hector | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 21.11.2009 17:26:57 |
profil misionar pe un site laic | misionarul | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 27.06.2008 00:32:09 |
Apostolul Filip - misionar in tara noastra | dan73 | Biserica Ortodoxa Romana | 5 | 09.11.2007 20:33:22 |
|