Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2024, 12:51:43
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit Vise-Subconștient-Realitate

Întotdeauna am avut vise simbolice,care se tot repeta in diferite ipostaze,și majoritatea nici eu nu înțeleg ce înseamnă cu exactitate.

Plus că nu prea le-am menționat nimănui, decât așa poate câtorva apropiați,care de regulă nu au avut asemenea vise,nici nu au auzit prea des despre ele.

De aceea, întrucât pentru mine au fost extrem de marcante și de fiecare dată mai “vi” decât realitatea însăși,voi incerca sa le reproduc aici.

Nu mă interesează să afirm nimic în legătură cu ele,nu urmăresc să fie ceva cu conotație generală sau de natură supranaturală.

Pur și simplu incerc sa împărtășesc niște experiențe onirice,care pentru mine înseamnă de multe ori mai mult decât orice eveniment sau experiență din viața trăită ,cel puțin la nivel de trăire și experiența personală.

Asta poate însemna sau că n-am avut o viață plină de evenimente semnificative sau că evadarea mea in vis poate însemna o formă de scăpare din realitate.

Indiferent de motive, subconștientul meu a fost extrem de activ întotdeauna și asta nu face parte din voința sau dorințele mele conștiențe.

Deocamdată aș vrea să mă axez pe experiențele semnificative din punct de vedere pozitiv sau cele cu caracter relevant din punct de vedere colectiv.

N-aș vrea sa alunec acum in tenebrele subconștientului meu,care de multe ori se reflectă în modurile rebele și critice regasibile in postările mele de aici.

Însă voi menționa pe parcurs și acele lupte avute de mine,la limita cu supranaturalul, despre care mulți dintre cei care au avut asemenea experiențe, evită să le divulge chiar și cunoscuților,știm bine cu toții din ce motive.

Voi întări încă o dată motivele acestei postări, menționând că unul dintre motivele ei,pe lângă faptul că doresc să mă “descarc” de “greutate”,este să impulsionez și pe alții care au trăit, trăiesc sau vor trăi experiențe similare sau din aceeași sferă să știe că nu sunt singuri.

Doar cei care trec prin întâmplări pe care de multe ori nu și le pot explica rațional vor înțelege ce înseamnă să nu fi înțeles, să-ți fie frică să te deschizi asupra acestora sau sa fi luat în râs sau trimis la psiholog/psihiatru din această cauză sau pentru a afla niște răspunsuri care oricum nu vor satisface problema ta .

Desigur aici nu excludem cazurile unde este necesară competența unui ajutor convențional, medical, psihologic etc.

Eu vorbesc stric despre vis, despre aspecte legate de subconștient.

Și un alt fenomen rar dezbătut.

Paralizia in somn
,dar cred că acesta necesita o abordare separată.

Sau fenomene tip poltergeist,sau activități paranormale.

Deasemenea merită subiect separat.

Nu le voi aborda acum,dar le țin în coadă spre abordare.

Acuma știu că în general Biserica le tranșează pe toate trei cu o sabie patristico/biblică punându-le direct eticheta…

Satana

Nu sunt eu în măsura sa judec asta,eu doar discut despre experiența și invit și pe alții să participe cu experiențele lor daca doresc.

Totuși onirismul sau motivul visului in cultura, literatura, spiritual și folclor a avut un impact de prin rang, întrucât este cea mai influentă și directă formă de manifestare a unui alt plan decât cel material și concret în planul existențial al omului.

Deci sub acest aspect vom aborda subiectul.

Să nu uităm totuși că “in popor” există tradiția unor interpretări populare ale viselor,dar acestea de obicei au o utilitate pentru cele generale și de obicei simpla asociere a unor evenimente cu acele vise face că această coincidență sa determine credința respectivă devenita desigur o superstiție propagată in timp.

Avem și noi câțiva teoreticieni ai visului,cel mai cunoscut este Blaga,avem și “experți mondiali” ca Jung sau Freud.Or fi și alții dar nu-i mai știu sau n-am căutat neapărat studii despre sau ale lor.

Însă pe plan personal am trăit și trăiesc destul de des, experiențe fabuloase in acest tărâm al visului.

Deci cel puțin Morfeu (zeul grec al viselor) a fost singurul favorabil mie:))

Înainte să intrăm în detalii,voi specifica că am avut vise atât cu Hristos, cât și cu Satan.(În repetate rânduri).

Figuri angelice cu mesaje profetice sau protecție.Probabil am menționat întâmplarea cu îngerul morții (Azrael parcă se numește),dar și o apariție foarte necesară a Arhanghelului Rafael care m-a salvat de la o situație chiar critică într-o experiență semi-lucida.

Deasemenea notabile ar fi figuri mitologice sau animale simbolice relevante cum ar fi figura Dragonului, Elefant,Taur, Urs, Lup (mare și negru ca ăia din Game of Thrones care ma proteja:) )etc.

Trecem în zona de persoane importante, ultimul ar fi Vladimir Putin,apoi arhetipul papal,cel episcopal cât și figura Împăratului.

Apoi ca manifestare a mea in vis, faptul că zburam a fost cea mai frecventă,din visele simbolice,mă refer.

Iar în ultimul de acest gen eram într-o zonă pe fundal cu o muzica acapela(nu pricep prea bine la asta, însă pot asemui cu ceva doină veche de jale,se mai găsește ceva similar în unele filme românești vechi),eu planan undeva in în înaltul cerului asemeni unei acvile, jos era un pâlc de iarbă, înconjurat de păduri si undeva deoparte niște stânci și ceva pârâu parcă,iar alături de acea voce ce doinea aud ceva in genul “acesta este pământul dacic strămoșesc”,sau ceva asemănător.

Iarăși am visat de mai multe ori că am murit și cum mi se pregătea înmormântarea.

Dar voi vorbi separat despre fiecare…

Eu nu vorbesc aici despre visele obișnuite,din acelea toți le avem și în general le uităm după ce ne trezim și ne amintim doar frânturi.

Eu vorbesc despre vise care rămân imprimate in tine permanent,iar când te trezești ai impresia că a fost mai real visul decât realitatea.

Cel mai recent,de câteva zile,și pot spune chiar îngrijorator,din care voi menționa doar in aspect,este cu harta țării noastre arzând, efectiv imaginea 3d a ei în care o mare parte din țară ardea în flăcări….(principalul motiv pentru care am decis sa abordez acum acest subiect pe care voiam demult să-l discut)

Un alt aspect despre care as fi tentat sa discut,dar deocamdată voi evita asta,este visarea lucidă , proiecția mentală și alte forme prin care călătorim mental in anumite zone ale realității sau ale minții, timpului, spațiului etc.

Voi reveni prin a descrie unele dintre visele relevante cât și experiența în sine și efectul avut…

Vă invit și pe voi să participați dacă aveți asemenea experiențe,cât și altele care sunt din sferele supranaturale,nu doar de natură a subconștientului, deși veți vedea că au legătură una cu cealaltă.
Vechi 26.08.2024, 22:56:09
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2021
Locație: Constanta
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Întotdeauna am avut vise simbolice,care se tot repeta in diferite ipostaze,și majoritatea nici eu nu înțeleg ce înseamnă cu exactitate.

Plus că nu prea le-am menționat nimănui, decât așa poate câtorva apropiați,care de regulă nu au avut asemenea vise,nici nu au auzit prea des despre ele.

De aceea, întrucât pentru mine au fost extrem de marcante și de fiecare dată mai “vi” decât realitatea însăși,voi incerca sa le reproduc aici.

Nu mă interesează să afirm nimic în legătură cu ele,nu urmăresc să fie ceva cu conotație generală sau de natură supranaturală.

Pur și simplu incerc sa împărtășesc niște experiențe onirice,care pentru mine înseamnă de multe ori mai mult decât orice eveniment sau experiență din viața trăită ,cel puțin la nivel de trăire și experiența personală.

Asta poate însemna sau că n-am avut o viață plină de evenimente semnificative sau că evadarea mea in vis poate însemna o formă de scăpare din realitate.

Indiferent de motive, subconștientul meu a fost extrem de activ întotdeauna și asta nu face parte din voința sau dorințele mele conștiențe.

Deocamdată aș vrea să mă axez pe experiențele semnificative din punct de vedere pozitiv sau cele cu caracter relevant din punct de vedere colectiv.

N-aș vrea sa alunec acum in tenebrele subconștientului meu,care de multe ori se reflectă în modurile rebele și critice regasibile in postările mele de aici.

Însă voi menționa pe parcurs și acele lupte avute de mine,la limita cu supranaturalul, despre care mulți dintre cei care au avut asemenea experiențe, evită să le divulge chiar și cunoscuților,știm bine cu toții din ce motive.

Voi întări încă o dată motivele acestei postări, menționând că unul dintre motivele ei,pe lângă faptul că doresc să mă “descarc” de “greutate”,este să impulsionez și pe alții care au trăit, trăiesc sau vor trăi experiențe similare sau din aceeași sferă să știe că nu sunt singuri.

Doar cei care trec prin întâmplări pe care de multe ori nu și le pot explica rațional vor înțelege ce înseamnă să nu fi înțeles, să-ți fie frică să te deschizi asupra acestora sau sa fi luat în râs sau trimis la psiholog/psihiatru din această cauză sau pentru a afla niște răspunsuri care oricum nu vor satisface problema ta .

Desigur aici nu excludem cazurile unde este necesară competența unui ajutor convențional, medical, psihologic etc.

Eu vorbesc stric despre vis, despre aspecte legate de subconștient.

Și un alt fenomen rar dezbătut.

Paralizia in somn
,dar cred că acesta necesita o abordare separată.

Sau fenomene tip poltergeist,sau activități paranormale.

Deasemenea merită subiect separat.

Nu le voi aborda acum,dar le țin în coadă spre abordare.

Acuma știu că în general Biserica le tranșează pe toate trei cu o sabie patristico/biblică punându-le direct eticheta…

Satana

Nu sunt eu în măsura sa judec asta,eu doar discut despre experiența și invit și pe alții să participe cu experiențele lor daca doresc.

Totuși onirismul sau motivul visului in cultura, literatura, spiritual și folclor a avut un impact de prin rang, întrucât este cea mai influentă și directă formă de manifestare a unui alt plan decât cel material și concret în planul existențial al omului.

Deci sub acest aspect vom aborda subiectul.

Să nu uităm totuși că “in popor” există tradiția unor interpretări populare ale viselor,dar acestea de obicei au o utilitate pentru cele generale și de obicei simpla asociere a unor evenimente cu acele vise face că această coincidență sa determine credința respectivă devenita desigur o superstiție propagată in timp.

Avem și noi câțiva teoreticieni ai visului,cel mai cunoscut este Blaga,avem și “experți mondiali” ca Jung sau Freud.Or fi și alții dar nu-i mai știu sau n-am căutat neapărat studii despre sau ale lor.

Însă pe plan personal am trăit și trăiesc destul de des, experiențe fabuloase in acest tărâm al visului.

Deci cel puțin Morfeu (zeul grec al viselor) a fost singurul favorabil mie:))

Înainte să intrăm în detalii,voi specifica că am avut vise atât cu Hristos, cât și cu Satan.(În repetate rânduri).

Figuri angelice cu mesaje profetice sau protecție.Probabil am menționat întâmplarea cu îngerul morții (Azrael parcă se numește),dar și o apariție foarte necesară a Arhanghelului Rafael care m-a salvat de la o situație chiar critică într-o experiență semi-lucida.

Deasemenea notabile ar fi figuri mitologice sau animale simbolice relevante cum ar fi figura Dragonului, Elefant,Taur, Urs, Lup (mare și negru ca ăia din Game of Thrones care ma proteja:) )etc.

Trecem în zona de persoane importante, ultimul ar fi Vladimir Putin,apoi arhetipul papal,cel episcopal cât și figura Împăratului.

Apoi ca manifestare a mea in vis, faptul că zburam a fost cea mai frecventă,din visele simbolice,mă refer.

Iar în ultimul de acest gen eram într-o zonă pe fundal cu o muzica acapela(nu pricep prea bine la asta, însă pot asemui cu ceva doină veche de jale,se mai găsește ceva similar în unele filme românești vechi),eu planan undeva in în înaltul cerului asemeni unei acvile, jos era un pâlc de iarbă, înconjurat de păduri si undeva deoparte niște stânci și ceva pârâu parcă,iar alături de acea voce ce doinea aud ceva in genul “acesta este pământul dacic strămoșesc”,sau ceva asemănător.

Iarăși am visat de mai multe ori că am murit și cum mi se pregătea înmormântarea.

Dar voi vorbi separat despre fiecare…

Eu nu vorbesc aici despre visele obișnuite,din acelea toți le avem și în general le uităm după ce ne trezim și ne amintim doar frânturi.

Eu vorbesc despre vise care rămân imprimate in tine permanent,iar când te trezești ai impresia că a fost mai real visul decât realitatea.

Cel mai recent,de câteva zile,și pot spune chiar îngrijorator,din care voi menționa doar in aspect,este cu harta țării noastre arzând, efectiv imaginea 3d a ei în care o mare parte din țară ardea în flăcări….(principalul motiv pentru care am decis sa abordez acum acest subiect pe care voiam demult să-l discut)

Un alt aspect despre care as fi tentat sa discut,dar deocamdată voi evita asta,este visarea lucidă , proiecția mentală și alte forme prin care călătorim mental in anumite zone ale realității sau ale minții, timpului, spațiului etc.

Voi reveni prin a descrie unele dintre visele relevante cât și experiența în sine și efectul avut…

Vă invit și pe voi să participați dacă aveți asemenea experiențe,cât și altele care sunt din sferele supranaturale,nu doar de natură a subconștientului, deși veți vedea că au legătură una cu cealaltă.
Hello. Ce mai faceti? Nu am mai dat pe aici.

Interesant ce ai scris. Tot ce spun despre vise este ca la acestea nu trebuie sa acorzi atentie, sunt inselaciuni in mare parte. Se intampla sa ai vise premonitorii cum am avut si eu cu diverse locatii.

Dar atat, restul sunt de la Aghiuta si nu trebuie sa te increzi in ele. Sunt din astia care descifreaza visele si semnificatia lor, si eu eram interesat.

Am aflat ca Furtunile, tornadele, erau incercari care treci prin viata. Valurile le aveam la scoala, insemnau obstacole in viata pe care trebuia sa le treci.

A zbura inseamna ca nu ai griji, si esti liber.

Am avut si eu diverse vise cu sfarsitul lumii, amestecaturi din ce ma uitam la filme/seriale cu subconstientul. Dupa aia diverse vise cu orasul natal unde era total schimbat in vis, totul era mai mare in vis decat in realitate. Imagineaza-ti Constanta cu turnuri gen World Trade Center ca la New York amestecat cu Miami Beach. Miami Beach era Mamaia simplu.

Visurile astea le aveam cand frecventam voiajele, si eram intr-o stare depresiva incat vroiam sa fiu departe de vapoare si sa nu mai aud de bully-ingul primit la vapor, si in schimbul astuia ca sa ma simt bine primeam visele astea "frumoase". Care de fapt nu erau vise, ci amagiri de la diavol, SA NU TE INCREZI IN ELE!

Cat despre paranormal ce ai zis:
Chiar am terminat de dezbatut cu anumiti neo-protestanti subiectul de paranormal. I-am intrebat ce faceti voi in cazul in care sunteti pusi intr-o casa bantuita sa alungati duhurile rele. Ei ma luau la misto, spuneau ca: "nu exista vraji, nu exista duhuri rele, nu exista nimic rau in casele bantuite", altcineva mi-a zis ca "facem ca Iisus cand a alungat porcii demonizati din grajd"....si am ramas....pe bune??? Eu nu vorbesc de posedari, ci de case bantuite. Asta era raspuns? Ca na in mod normal la paranormal, preotul ortodox face rugaciuni, vine cu apa sfintita sa faca Sfestanie, si eventual poate si tamaie. ATAT! Iar ei, ceeee "preotii aia pagani fac vrajitorie, pupaciosii de moaste, vrajitoriii"....si am renuntat chiar azi sa mai intru in contact cu ei, ca m-au facut cu capul destul de mult, si iar intrasem in pacatul judecarii, sa ii judec pe protestanti ca sa iau apararea la preotii ortodocsi.

In activitatile paranormale il avem pe Pipli din Romania care umbla prin case abandonate, si chiar am vazut cu ochii mei case saracacioase de la tara unde se intamplau din astea in live-uri la Pipli. De obicei familiile care au suferit tragedii mari au atras aceste duhuri rele. Nu exista fantome, ci duhuri rele (draci) care sunt atrase de energia negativa din acea casa dupa ce moare cineva groaznic: batut, abuzat, omorat, sau chiar victima unor vrajitorii. Vrajitoarele la fel dupa ce mor casele lor daca nu sunt sfintite din nou (sfestanie) devin bantuite.

Chiar am vazut un live care m-a luat in sperieti si pe mine cand a fost Pipli intr-o casa din Moldova. A murit un batran si un copil in casa aia. Am vazut fix pe camera cand el facea selfie video in spatele lui era un scaun care se misca singur pe podea....am ramas :o .....ca sa nu mai zic diverse zgomote, si chiar aratari in oglinda si in sifonier care apareau de la acele duhuri.
Vechi 27.08.2024, 10:51:17
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is online now
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Cine poate spune ca asta-i realitate si asta-i vis? Care-i diferenta dintre poveste, film, basm, inchipuire, fabulatie, minciuna si realitate, adevar, legile realitatii ce definesc matrixul in care traim, nivelul de trecut cu bine plin cu cele vazute si nevazute care-ti incearca rabdarea in Credinta ca sa ajungi in nivelul de existenta superior?

Mie mi se pare ca realitatea contine in ea si visele care desi sunt numite vise acolo ai experiente cam ca in realitate deoarece poti avea aceleasi stari-trairi ca in realitate. Principalul e sa poti lasa in spate balastul filmelor ce te acapareaza pe termen lung tinandu-te captiv ca sa urmezi Calea pe care Dumnezeu te va face curat-drept si apoi sfant cu ochii mari deschisi larg.

Practic imi pare ca Lumina si Adevarul, Cuvantul divin ar defini realitatea in timp ce intunericul si minciuna duhurilor necurate ar defini visul, iluzia, delirul, tzepuirea, lenea.

Intai ar trebui sa te comporti crestineste in realitate si daca ai atins desavarsirea atunci o poti face si in vise, basme si filme si sa te comporti la fel. Sau poti face asta deodata de parca ai trai o singura realitate ce contine toate visurile si inchipuirile tale.

Odata ce ai inchis ochii si urechile si celelalte simturi parca intri in intuneric si acolo e foarte greu daca-ti pierzi reperele, valorile, comportamentul serios si incepi si-ti permiti sa te ”bucuri” ca totu-i posibil daca te minti convingator si crezi ca nebunul ca poti sa-ti permiti sa-ti permiti... sa barfesti de exemplu sau orice alte faradelegi si pacate... ”nevinovate” cu consecinte blestemate.

Trebuie sa fi curat si in realitate si in vis pana in inima, cu inima si abea atunci vei avea fericirea sa-L vezi pe Dumnezeu cu Duhul. Pacatuind n-ai cum sa-L vezi intradevar chiar daca sta la masa cu tine si-ti vorbeste tie, fatza catre fatza. Asa ca sa nu ne imbatam cu apa chioara!.. ca cica il cunoaste careva ”mare” teolog pe Dumnezeu.

Io nici pe mine insumi n-am cum sa ma cunosc, sa ma stiu darmite pe Dumnezeu pe care nu l-a vazut nimeni pana la unul, vorba regelui David, mare prooroc.

Iar viata vesnica fericita este sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Mesia-Cuvantul cu Duhul pe care L-ai trimis.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 27.08.2024 at 11:34:50.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2024, 01:45:08
Florsida Florsida is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.09.2024
Implicit

Post sters din intiativa autorului.

Last edited by Florsida; 22.09.2024 at 09:06:03.
Reply With Quote
Vechi 22.11.2024, 15:48:17
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit Sângele lui hristos

Acuma iarăși voi încerca să împărtășesc niște experiențe profunde,din păcate sau fericire,am destul de multe,dese și cu un impact extrem de puternic asupra mea.

Am mai deschis un topic strict despre aceste subiecte, însă acesta din urmă nu-l pot trata decât separat și individual, întrucât depășește orice altă experiență, atât ca manifestare ,in acest caz,a visului cât și a efectului produs imediat după.
(Până la urmă l-am integrat in topicul specificat)

Nu în ultimul rând semnificațiile teologice,spirituale cât și mistice sunt copleșitoare,in special pentru mine,dat fiind faptul că după reîntoarcerea mea în zona credinței în Dumnezeu,am apucat o cale mai “unitariană”, iudaică, islamică in conceptul de Dumnezeu Unic.

Nu neapărat de aderare la aceste religii, cât a viziunii asupra lui Dumnezeu prin prisma unor concepte din acele zone.

Nu neapărat de a-L exclude pe Hristos din zona credinței, cât de a accede spre zone unde divinitatea lui este inferioară, subordonată sau negată.

O să specific mereu când vin cu experiențe personale sau mărturii care se vor veridice,din punctul meu de vedere,nu vreau să conving pe nimeni de nimic.Nici nu incerc să manipulez interese personale prin experiențe religioase, cum pretind poate mulți profeți mincinoși.

Eu îmi expun dezinteresat anumit trăiri spirituale, onirice , viziuni sau orice alte experiențe de acest gen și vreau să fie tratate ca atare,nu luate ca propagandă religioasă, ficțiuni sau produse ale imaginației.

In general toți oamenii care au avut sau au asemenea experiențe sunt uneori acuzați sau bănuiți de anumite dezechilibre psihice sau alte forme de patologicii sau cauze de natură psihologică.

Acuma eu am discutat și cu psihiatrii și psihologi uneori , despre anumite trăiri și gânduri sau comportamente,și ultimul mi-a spus că eu nu am văzut oameni care chiar suferă de anumite dezechilibre….

In zona de preoți și psihologi deja discuția era,foarte tehnică, clasică și uzată de fluxul mare de populație care trece prin intermediul unor asemenea oameni care au aceste profesii, însă cei cu vocație pentru ele, pot fi utili și înzestrați.

Deci, revenind, tocmai din această cauză aleg de multe ori să-mi împărtășesc aici anumit experiențe, dinafara cotidianului și evit in general să le (mai)discut cu familie, prieteni(nu prea am),colegi sau persoane care ar putea fi competente.

Desigur uneori găsesc oameni cu care pot schimba informații despre așa ceva,in general sunt și ei în asemenea situații,dar la fel ca mine sunt reticenți in a se deschide.

Există desigur riscul sa fi înțeles greșit, judecat,anulat,acuzat, stigmatizat și așa mai departe….

Însă pentru tine este mai real decât tot ce ți s-a întâmplat în toată viața ta….

In primul rând eu sunt poate unul din oamenii care au dezamăgit,au eșuat,au greșit constant,nu au fost de încredere,au fost slabi, instabili, leneși,pasivi, trădători, necredincioși, egoiști, răi…..Lista poate continua și este extrem de sinceră și nu foarte ușor de admis.

Să întru in miezul problemei,care este extrem de relevantă pentru dinamica credinței mele și inimii mele atât de împietrită și plină de fenomene oculte și demonice la care uneori am supus-o și uneori a fost provocată ea de aceste forțe.

Visul în sine mă găsește, într-un anumit timp al lui,cel referitor la eveniment, într-o biserică foarte înaltă cu pereți groși de piatră, asemeni unei catedrale gotice, alături de încă o persoană,care părea că mă însoțește și are o atitudine de măscărici batjocoritor ,eu mă plimbam prin biserică și simțeam nevoia să mă închin și să mă rog undeva in cadrul bisericii.
La un momentdat ajung in fața unui altar,de tip catolic,unde era doar o cruce mare de lemn și intenționez să mă duc acolo sa îngenunchez, însă cealaltă persoană ia Crucea și o plimbă prin Biserică într-un mod batjocoritor, spunând cuvinte de hulă la adresa lui Hristos,cum că nu ar fi Dumnezeu.Eu nu eram neapărat afectat de ce zice sau face, însă tot insistam să mă închin și rog.Merg in locul unde era altarul spre peretele unde fusese Crucea și îngenunchez.

Imediat după apare Crucea la locul ei și eu mă trezesc plin de Sânge pe față, mâini și simt in gură, în nări și ochi acel Sânge de o culoare roșu închis, rubiniu.Dupa care aud acea persoană care strigă într-un mod înfiorător și face un zgomot nonuman nemaiauzit , alături de rostuirea afirmației “SÂNGELE LUI HRISTOS”....

Nu știu dacă vocea care spunea efectiv SÂNGELE LUI HRISTOS, venea de la acea persoană care a scos acel urlet sau strigăt satanic și demonic de spaima și frică, cutremur însă ambele au venit cumva concomitent.

Însă experiența în sine a fost pe foarte multe paliere și senzații sau efecte.
1.Intalnirea reală pe cât se poate simți într-un vis cu Sângele lui Hristos direct pe fața,cu senzație în toate simțurile, miros, gust,vaz, atingere etc.
2.Urletul satanic al persoanei care mă tot înșela,chinuia, însoțea etc.
3.Contactul direct cu Dumnezeu,care depășește orice, efectiv orice altceva.
4.Lupta reală dintre Bine și Rău, Dumnezeu și Satana.
5.MEREU ÎNVINGE DUMNEZEU, dacă Îl alegem, căutam și invităm în viața noastră.

M-am trezit ,cred într-unul dintre puținele momente din viața în care am înțeles și simțit ce înseamnă “Frica de Dumnezeu”.

Acel moment în care măreția divină se coboară peste un PĂCĂTOS.

M-am simțit “exorcizat” de acel “demon” batjocoritor și mi-am adus aminte că și “demonii cred și se cutremură”,după cum spune apostolul Iacob,in epistola sa.

Într-adevăr în momentul când te atinge Dumnezeu, toată ființa și suflarea se înfricoșează de măreția Sa și tu ești efectiv învăluit de dumnezeire, toți demonii sunt puși pe fugă și nu pot suporta acel SÂNGE, jertfit pentru fiecare dintre noi.

Așa am înțeles ce înseamnă jertfa ispășitoare.

Ce înseamnă SÂNGELE, vărsat spre iertarea păcatelor.

L-am simțit efectiv VIU peste mine cel mai mic dintre oameni, și am înțeles că Iisus, pentru cei mai mici și păcătoși dintre noi a venit și că eu….

Am cea mai mare nevoie de IISUS, și SÂNGELE SĂU.

Și sunt convins că fiecare dintre noi a avut poate experiențe similare într-un mod sau altul.

Iertați-mă că am îndrăznit să vorbesc despre asemenea lucruri, sau să pretind că aș fi fost în contact cu SÂNGELE lui Hristos.

Însă am îndrăzneala că El pe fiecare dintre noi ne invită să Il cunoaștem, să ne spălăm in Sângele Lui și că doar așa putem să renunțăm la legăturile cu Satana.

Dacă eu cel mai rătăcit dintre rătăciți,cel mai mare eretic dintre eretici și cel mai mare păcătos dintre păcătoși,cel puțin din persoanele pe care eu le știu am primit cel puțin un grăunte ce credință,iertare și speranță prin această experiență…

Nădăjduiesc că este de la Hristos, întrucât m-a schimbat într-un mod pozitiv și mi-a redat o Credință, pierdută de mult în

IISUS HRISTOS DUMNEZEU

De multe ori eu nu ii înțelegeam pe cei care Cred, și dacă aș fi citit așa ceva la altcineva,priveam cu scepticism.

Însă Credința Adevărată ți-o dă doar o experiență directă cu Dumnezeu.

Am căutat și eu informații despre semnificațiile acestui vis,sau simbolismul său în varii medii.

Este in general de sorginte catolică și protestantă sau mai degrabă pe filiera mistică a Bisericii și Creștinismului.

Nu vreau eu sa comentez in legătură cu validitatea, originea sau specificul acestei experiențe.

Desigur nu vreau sa dau într-o falsă smerenie, când eu am fost un etalon al mândriei deșarte, însă nici nu vreau sa resping un dar de la Dumnezeu tocmai când sunt într-o rătăcire și Cale greșită.

Însă pentru mine va asigur că a fost extem de reală și vie,cu un impact crucial în toate aspectele credinței mele.

Și cred că este greșit să ne luăm acest tip de evenimente doar din cărțile sfinților,ale Sfintei Scripturi sau ale falșilor profeți.

Toți suntem chemați la Credința,la Hristos și la îndumnezeire.

Iar aceste lucruri cred că sunt normalități pentru cei care trăiesc în Dumnezeu.

Iar eu iau acest eveniment că pe o invitație de la Iisus și o spălare sau Botez in Sângele Său, că multă murdărie am acumulat și mulți demoni am invitat în viața mea.

Doar Hristos și prin Sângele și Numele Său puțeam vreodată spera sa ies din așa ceva.

Iertați-mă!

O sa revin cu o dezvoltare teologică, biblică, mistică și alte domenii de interes despre semnificația și realitatea

SÂNGELUI LUI HRISTOS
Vechi 22.11.2024, 16:11:02
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is online now
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

E vorba de o Biserica crestina universala (primara) zidita pe stanca!.. asta mi se pare ca ai visat.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare