|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Este descarcarea cartilor de pe internet un pacat?
Iertare daca topicul a mai fost discutat in trecut, dar sunt curios ce parere aveti despre subiectul din titlu. Cautand pe Internet, am vazut ca parerile sunt impartite. Constiinta imi spune ca ar fi pacat (chiar daca unul mic), insa nu imi dau seama daca exagerez eu dintr-un puritanism exacerbat, sau de fapt incerca sa imi justific in mintea mea ca nu ar fi pacat.
Am gasit si acest link unde un parinte rus, Georgiy Maximov, discuta despre acest subiect: https://www.theapricity.com/forum/sh...quot&p=7900071 Multumesc si o zi frumoasa tuturor, Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
Este pacat
Da, este pacat, porunca decalogului spune sa nu furi. Iar tu descarci o carte in loc sa o cumperi, iei continutul autorului pe gratis desi stii foarte bine ca el ar dori banii. Deci cu buna stiinta iei un bun pentru care stii bine ca autorul vrea bani. Si tu il iei pe gratis. Este furt. Trebuie spovedit.
|
|
|||
|
|||
Cartile ar trebui să fie aproape la liber după 1 an sau 2 cât să-și amortizeze cheltuielile autorul și editorul, rolul lor e să învețe, să lumineze.
Și consultarea bibliotecilor e păcat în logica de mai sus, că banii de pe un eventual abonament nu ajung la autori. Majoritatea cărților nu sunt la liber pe net, mă refer la ce apare pe Humanitas, Cărturești șamd. Mai sunt și autori sau edituri care pun la liber cărți și mai e și situația când unele exemplare depășesc 10.000 de tipărituri vândute în mai puțin de jumătate de an, oare e moral să faci doar profit dacă vrei să împărtășești contemporanilor ceva ? Și invers e problemă să cauți doar să furi, deși poți cumpăra unele, dar se mai pune și problema ce faci cu atâtea cărți după ce le-ai citit ?
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 03.10.2024 at 19:13:46. |
|
|||
|
|||
Nu este pacat pentru ca platim cu varf si indesat pentru reteaua de internet care ne pune la dispozitie aceste facilitati.
Autorii vor bani intr o prima faza asa cum spune si fratele Iorest. Nu poti descarca fara sa platesti. Dupa care le mai lasa si la liber pentru preamarirea propriei persoane.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|