|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Ce Bun Prieten !
Ce bun prieten am gasit / Cand ajutorul i-am primit , / Dar am uitat aceasta zi / Cand El mi-a spus : " vei birui "! / Prieten bun El mi-a ramas / Prin ajutorul ce mi-a dat , / Dar rugaciunea am uitat / S-o zic pentru prieten drag . / Prietene, ce bun ai fost! / Cand mi-amintesc de bunul scoop , / Dar saracia ma indeamna / Sa te gasesc in a mea viata . / Prietenul mi-a spus frumos : / " Iubirea trece peste tot , / Sa-ti fie sufletul curat / Si rugaciunea bunul dar ".
|
||||
|
||||
Locul cel mai insemnat il are iubirea - " Dumnezeu este IUBIRE "
In raportarea lui Dumnezeu fata de oameni , locul cel mai insemnat il are iubirea ;deci Dumnezeu este iubire . Iar iubirea inalta , iubirea ridica , iubirea completeaza , iubirea daruieste . Unde se vorbeste de Dumnezeu , si fratii sunt uniti cu adevarat in credinta si dragoste de Dumnezeu , aceasta iubire copleseste , dar acolo unde sufletul este impietrit , pe toate le vede rele , strambe , caci rautatea , multa rautate , nu mai presupune bunatate . Dar tot atat de adevarat , este ca :" Pe om , daca-l cauti de bun , bun il gasesti , si daca-l cauti de rau ,si rau il gasesti " . Sa ne lasam coplesiti de iubirea lui Dumnezeu , oriunde am fi , pentru ca ea inalta , ridica , completeaza , daruiete . Slava Tie , Dumnezeule in veci !+
|
||||
|
||||
"Miza pe prietenie "
<< De acum nu va mai spun slugi , fiindca sluga nu stie ce face stapanul sau ; ci v-am numit prieteni , pentru ca pe toate le-am auzit de la Tatal Meu vi le-am facut cunoscute >>. . . Despre " Miza prieteniei ":http://www.crestinortodox.ro/editori...nie-70400.html
|
||||
|
||||
Un scurt cuvant, Tie Doamne !
O saptamana de truda , de ispite , de mult incercari s-au abatut asupra-mi , dar tot Tu , Doamne , mi-ai intins mana cea nevazuta si m-ai scos la liman linistit . Stiu , sunt convins , ca-i linistea de dinaintea "furtunii " , si de aceea Te rog sa ma-ntaresti sa fac fata la toate cele ce or veni asuprea-mi . Tu esti dorirea mea , Tu esti scaparea si izbavitorul meu , Tu esti Dumnezeul parintilor , parinilor mei , Tu esti dorirea si prietenul meu , caci toti m-au parasit , iar de-mi sta cineva alaturi neputincios ca mine este . Iti scriu si aici , pe forum , si oriunde voi fi : te rog Doamne iarta-ma si da-mi din intelepciunea Ta , ca toate sa le fac , nu dupa voia mea , ci dupa voia Ta ! Amin!+
|
||||
|
||||
Iti multumesc din suflet , si-ti cer iertare !
Iti multumesc Doamne ca astazi mi-ai iertat pacatele savarsite pana acum , dar te rog din suflet sa nu te manii pentru neputinta mea , caci stiu ca voi mai fi in greseli si in faradelegi , si de aceea te rog sa ai rabdare cu mine netrebtnicul , nestatornicul , lenesul , caci fara Tine pier ! Amin !
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 11.03.2011 at 18:14:50. |
|
||||
|
||||
Tie, Doamne!
Bine-ai venit
În suflet curat, Îți strigă toată ființa, Tu, Dulce Mângâiere M-ai ridicat Și mi-ai primit nevoința. De te-am uitat, M-ai iertat, Înflorește-mă, Dulce Chemare, Săracă de prieteni Te-am căutat, Dorite,dă-mi alinare !
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
Rugaciune la necazuri si suparari
Doamne , viforul necazurilor se ridica asupra mea si ape intrat-au pana la sufletul meu - dar intru Tine este toata nadejdea mea . Tu cunosti pricina raului ce ma bantuie. La Tine perii capului meu sunt numarati. La Tine , deci scap si pe Tine Te rog sa departezi de la mine orice rau pierzator de suflet si sa-mi ajuti a birui toate ispitele ce ma invaluie - ca Tu esti intarirea , scaparea si Izbavitorul meu , Hristoase Dumnezeule , si Tie slava inaltam , Tatalui si Fiului si Sfantului Duh . Amin!+
|
||||
|
||||
O rugaciune a Parintelui Cleopa
O rugaciune mai putin cunoscuta a Parintelui Cleopa :"Dumnezeu , Cel in Treime inchinat , Tatal , Fiul si Duhul Sfant , pentru rugaciunile Preacuratei Stapanei noastre Nascatoarei de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria si cu ale tuturor sfintilor , sa ne miluiasca , sa ne ajute noua pacatosilor , ca sa avem catre Dumnezeu inima de fiu , catre noi sa avem minte de judecator , si catre aproapele , inima de mama . Amin!+
|
|||
|
|||
Deosebit de frumos acest pasaj..
Last edited by Melissa; 17.03.2011 at 15:06:52. |
|
||||
|
||||
Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 15:08:21 |
O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 15:01:38 |
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 17:18:24 |
Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 16:48:34 |
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 23:49:41 |
|