|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Citat:
E normal să folosim neologisme atunci când în limba noastră n-avem termeni corespunzători. Însă adesea se întâmplă să nu știm că deja avem acei termeni, adesea veniți pe filieră franceză.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 27.10.2016 at 14:16:31. |
|
||||
|
||||
Citat:
In franceza contemporana, "une tartine" este o felie de paine neagra sau integrala, de obicei de mari dimensiuni, pe care troneaza chestii maruntite si de multe ori asortate. De exemplu, cascaval ras in dialog cu un al doilea fel de branza, cum ar fi lambouri de branza proaspata de capra.
|
||||
|
||||
Termen pe care încă îl păstrăm. Însă prin magazine am văzut, de exemplu, scris muffins în loc de brioșe ori madlene. Chiar, acestea două sunt sinonime?
Îmi dau seama, însă, că uneori asta se întâmplă nu neapărat din ignoranță, ci din cauza a ceea ce se numește, tot cu un neologism cam antipatic, „rebranding”.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 27.10.2016 at 14:48:55. |
|
||||
|
||||
Citat:
Madlenele (de la Sf Maria din Magdala) sunt mai mici ca briosele, atat cat sa poata fi introduse integral in gura si mancate din punga. Biserica "La Madeleine" din Paris, care e o bijuterie de arhitectura din vremea cand regii care au facut-o pe "fiica cea mare a Bisericii" erau inca pe tron si nu le taiasera farmazonii capul este, pana in ziua de azi, inconjurata de cele mai rafinate cofetarii pe care le-am vazut vreodata. Acolo, in spatele Bisericii La Madeleine, s-au lansat si se mananca cele mai bune madlene din lume. Muffins au mai putin ou ca briosele si madlenele, dar mai mult unt. In Perfidul Albion se servesc, traditional, calde dimineata. Dupa ce ca au ele mult unt, se mai aduga unt cu cutitul, adstrat care se inmoaie sub caldura lor. Nu e normal sa bei un ceai dupa atata cantitate de unt ?
|
||||
|
||||
Iată că am mai învățat ceva. Deci sunt diferite toate trei.
A, și la mulți ani!
|
||||
|
||||
La mulți ani, Doc!
|
||||
|
||||
Happy bir......aaa....., scuze,
La multi ani !
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
Ca marche mieux, s-avem pardon. Decît baiți care se confundă adeseori cu biți, mai degrabă octeți.
|
|||
|
|||
Citat:
|
|