![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Intre timp am raspuns si acelui mesaj, dureaza mai mult sa cautam si adevarul, nu doar sa credem tot ce citim.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pana la crearea Soarelui nu era lumina solara, evident, era lumina data de Dumnezeu (care se spune ca era lumina harului, adica acea lumina care este si in Rai).
|
|
|||
|
|||
![]()
Am mai auzit asta, numai ca nu poate fi vorba despre lumina harului care e necreata.Ori lumina de care scrie-n Geneza a fost creata in prima zi dupa ce fusesera create mai intai cerul si pamantul.Deci daca a fost creata e vorba de o lumina materiala, chiar daca nu e solara.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Creația ar fi o anarhie îngrozitoare dacă n-ar avea de parcurs un făgaș evolutiv preconceput în decursul complet al celor ”șase zile”, care se încheie cu Mântuirea/Învierea din ziua a șaptea. De aceea a fost creată din prima zi pentru ca orice se petrece pe parcursul zilelor creației să nu degenereze, ci doar să evolueze spre mântuire, care nu e rezultatul hazardului, ci al chemării lui Dumnezeu. Eu zic că această lumină face parte din creație ca destinație a lumii, dar nu e materială (neavând legătură cu particulele luminii - fotonii), ci simbolică. Altfel spus, lumina aceasta este mântuirea;cu ea a început creația. 5. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o.(In1,5)