Aspecte delicate despre cum se realizeaza o inmormantare - ce spune regula ortodoxa

Aspecte delicate despre cum se realizeaza o inmormantare - ce spune regula ortodoxa Mareste imaginea.

Articol sponsorizat

In mod cert, inmormantarile stau sub puternica infleunta a cultului religios. Oamenii se simt in siguranta, simt ca ajutorul divin face diferenta in viata asadar isi doresc numaidecat sa cinsteasca si traditia, dar mai ales regula religioasa atunci cand se impune inmormantarea. Chiar daca defunctul nu isi exprima in mod clar inca din timpul vietii preferintele legate de inmormantare, familia alege cel mai adesea calea inmormantarii crestinesti.

Totusi firmele de serviciile funerare sunt pregatite sa faca fata cererilor diverse si anume fie inmormantare clasica, fie incinerare. Mai mult decat atat, pentru ca nu este la fel de usor de organizat incinerare, pentru ca sunt crematorii putine si numai in mari orase, firmele de profil isi asigura clientii de transport, plus toata partea birocratica de acte premergatoare acestui eveniment.

Ce trebuie sa stim despre incinerare

Din punct de vedere religios preotul nu este doar un prestator de servicii. In plus, inhumarea este o forma de pretuire si respect pentru cel adormit. Asadar multi nu inteleg ideea ca a arde trupul inseamna mai degraba a distruge tot ce tine de o persoana si amintirea sa, dar si a distruge trupul pe care Fiul lui Dumnezeu l-a creat dupa asemanarea sa.

Pentru cei incinerati, fetele bisericesti refuza categoric savarsirea de servicii religioase, atat premergatoare momentului ultim, cat si pe termen lung la pomeniri.

Firmele solicitate pentru pregatirile aferente cum este Adysim primesc cele mai multe dintre cereri cu referire la clasica inmormantare. Faciliteaza modul de organizare – pentru ca se spune ca inmormantarea este mai complexa din punct de vedere al lucrurilor ce se impun de facut – prin serviciile variate. Asadar, o astfel de firma se poate ocupa de pregatirea defunctului, inclusiv se poate alege sicriul si coroana, precum si alte accesorii de la aceeasi sursa. Pot asigura transport, pot organiza si parastasul.

Inhumarea copiilor morti nebotezati

Exista o controversa despre acest subiect. Ce trebuie spus este ca in practica crestina si un copil ce inca nu a fost botezat poate fi inhumat crestineste. Sunt insa cateva aspecte de indeplinit. Asadar se poate solicita ajutorul de la firmele de profil – Adysim ofera servicii funerare in Bucuresti – cerand acestora o inmormantare ca la carte.

Doar ca:

- Nu se decide la fel ca in cazul adultilor respectarea termenului de 3 zile de priveghere.

- Preotul accepta sa faca slujba la o astfel de inmormantare doar daca parintii pruncului sunt crestini si bebelusului i s-a dat un nume in timpul vietii, prin citirea de Molitfelnic sau Aghiazmatar.

Pentru tinerii necesatoriti

Pentru cei adormiti care in timpul vietii nu au avut momentul casatoriei, se obisnuieste ca tinuta aleasa sa corespunda celei de mire sau mireasa. Actul acesta nu este unul nici crestin, nici pagan, nu afecteaza cu nimic calitatea actului religios. Este pentru multi un manifest al dorintei de a urma cursul firesc al vietii, ca un tanar sau o tanara sa aiba sansa de a trece si prin acest statut, de mire sau mireasa.

Asadar, parintii cel mai adesea aleg o rochie alba de mireasa pentru tinere si un costum elegant ca de mire pentru un tanar adormit, fara sa fi fost casatorit. De asemenea, se obisnuieste a pune in sicriu si un buchet de flori ca cel pentru nunta. Aceasta manifestare si-o doresc deopotriva cei ramasi, daca tinerii in cauza ar fi avut si o relatie serioasa anterioara momentului decesului.

De asemenea, se pot alege de la firmele funerare sicriul alb, insa aparte de acesta nu sunt alte diferente ce se fac intre tinerii necesatoriti si alti defuncti. Cu alte cuvinte, se pastreaza aceleasi ritualuri si acelasi tip de slujba.

Mentiuni

Firmele de servicii funerare care au deja experienta relavanta in domeniu stiu in mare parte care sunt cerintele celor care tin cont strict de aspectele religioase implicate in procesul de inmormantare. Asadar, pot preintampina anumite cerinte. Adysim, spre exemplu, se adreseaza bucurestenilor cu pachete funerare diverse si dintre cele mai complexe, dar si accesibile, astfel ca pot acoperi integral toate aspectele ce se impun premergator inmormantarii propriu zise.

Firma de pompe funebre nu ar trebui sa limiteze sau sa conditioneze in vreun fel pe solicitanti. Mai mult decat atat, prin prisma experientei ar putea consilia spre alegeri ce tin cont de implicatiile regulilor crestinesti.

Pe aceeaşi temă

09 Septembrie 2019

Vizualizari: 972

Voteaza:

Aspecte delicate despre cum se realizeaza o inmormantare - ce spune regula ortodoxa 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

inmormantarea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE