Retete de post cu ajutorul carora puteti tine postul mai usor. Mancaruri de post manastiresti si de la cele mai bune gospodine.
Cartofi lionezi - Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o tava adanca si peste ei presaram sare, piper, boia de ardei, 100 ml...
Varza de Bruxelles gratinata - Rupem primele frunze exterioare ale verzelor, le taiem cotorul si le punem la fiert intr-un vas cu apa, impreuna cu o...
Musaca de cartofi cu vinete - Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem feli rotunde si ii asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline. Amestecam feliile...
Mancare cu ciuperci - ciupercile se decojesc si se taie cubulete(nu foarte mici); ceapa sau prajul se inabusa in ulei, se adauga ardeiul gras taiat...
Papricas de ciuperci - Calim ciupercile in putin ulei, apoi adaugam apa, usturoiul pisat, rosiile decojite si le lasam sa fiarba la foc mic, vreme de...
Pilaf cu ciuperci - Ingrediente: o jumatate de kilogram ciuperci, 2 cepe, 3 ardei grasi, 5 rosii mari, un pahar cu orez, 3 pahare cu apa, o ceasca de...
Vinete umplute - Tai vinetele in jumatati, pe lungime, scoti o parte din miez si le oparesti in apa clocotita cu putina sare timp de 20 minute, apoi...
Sarmale cu orez si stafide - Pentru umplerea sarmalelor putem folosi foi de varza intregi sau in cazul in care sunt prea mari le taiem in doua...
Macaroane cu varza - Macaroanele se fierb in apa cu sare. Sunt lasate pe foc conform timpului indicat pe pachet. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si...
Sarmale de post coapte in dovleac - Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta...
Pilaf de post - Tocam ceapa marunt, pisam usturoiul, dam prin razatoare morcovul si le calim in margarina. Dupa ce s-au rumenit, adaugam ciupercile...
Tocana de toamna - Coacem ardeii si vanata, apoi le curatam de coaja. Lasam cateva minute vanata pe un tocator la scurs. Calim usturoiul impreuna cu...
Cartofi cu migdale - Curatam cartofii si ii punem la fiert taiati in cuburi, in apa cu sare. In cazul in care avem migdale crude - le prajim putin...
Paste cu vinete coapte - Spalam si taiem vinetele in cuburi. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga de zeama. Dupa ce s-au scurs, adaugam doua...
Spaghete cu ciuperci - Spaghetele se fierb in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece dupa fierbere si se lasa la scurs. Ciupercile
Aboneaza-te si afla in fiecare saptamana noutatile de pe CrestinOrtodox.ro