Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2009, 13:15:52
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

bai fetelor... dar la profesia de mama de cariera nu v-ati gandit...?
oare exista vocatie (si nu profesie) mai completa ca aceasta? oare exista ceva pe lumea asta care sa exprime mai bine viata?
oare suferinta unei mame la capataiul copilului ei poate fi egalata? oare fericirea unei mame privindu-se in ochii fiilor sai poate fi atinsa?
no way...
dar, daca ne gandim la independenta pentru care lupta unele feministe, la dorinta de egalitate cu barbatul si, in acelasi timp, de a fi tratate special, la dorinta de a face cariera, la dorinta de a fi in centrul atentiei cat mai mult timp, la egoismul la care duc toate acestea... rezulta femeia de cariera.
cariera... numai cum suna... ma gandesc la cariera de piatra. pentru ca, pana la urma, piatra si praful se alege din cariera... insa, copilasii, imbogatesc oricand o mama... oricand...
bucurati-va de ei, priviti-i cum cresc, nu ratati momentele importante ale lor doar pentru ca trebuie sa va impliniti material, traiti-va viata cu ei. chiar daca e mai saracacioasa. va fi mai ziditoare decat viata traita departe de familie...
sa fiti iubite! si cand cititi acestea, ganditi-va la cat e de pura, curata, neconditionata si perfecta iubirea unui copil...
sa nu ma intelegeti, insa, gresit. nimeni nu spune sa stati acasa... ci doar sa incercati sa acordati cat mai mult timp copiilor vostri. pentru ca au nevoie de el. au nevoie de voi... asa cum si noi, la randul nostru, avem nevoie de o sotie acasa, si nu in delegatii sau sedinte interminabile...
Doamne ajuta!
Vechi 01.04.2009, 14:14:25
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
si totusi, Theo, ce-ai vrut sa spui aici? ...
I-a pus Dumnezeu pe unii sefi pe lumea asta….oameni care au avut posibilitatea sa faca o cariera....dar ei in loc sa-si faca treaba…nu se gandesc decat la cum sa-si mareasca averile ….la cum sa-i umileasca pe cei care nu vor i-a parte la faradelegile lor….iar eu ii consider pe acesti oameni slugi ai banului, ai slavei desarte....asta am gandit dar am scris repede si a iesit altceva......
Mirela iarta-ma daca te-am suparat cu ceva....
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
Reply With Quote
Vechi 01.04.2009, 14:33:35
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de axios Vezi mesajul
!
Dar la cariera de tata te-ai gandit??

Daca un barbat este tata cu adevarat, adica unul care se implica in educatia copilului in fiecare zi, atunci si el si femeia, mama copiilor, pot sa impace si capra si varza, sa aiba si o familie reusita si o cariera. Bineinteles, cand grija copiilor e doar in sarcina femeii, ea cu greu poate sa faca fata la toate. Dar mie nu mi se pare normal ca educatia de zi cu zi a copiilor sa fie doar in atributia mamei, iar tata doar sa mai iasa din cand in cand cu ei in oras, sau mai stiu eu ce, si doar atat. In opinia mea si tata trebuie sa duca copiii la gradinita, sa le pregateasca cate ceva de mancare, sa ii verifice la teme. Si asta nu numai cateodata cand sotia nu este, ci jumate-jumate cu sotia.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2009, 00:26:18
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Nu trimit femeia la cratita si la matura, insa amestecarea firilor (a barbatului cu a femeii) nu aduce decat stricaciune randuielii puse de Dumnezeu si intarita de atatia sfinti si sfinte. Fiecare sa isi tina firea si nici unul sa nu ravneasca la firea celuilalt. Schimbarea si amestecarea firilor este un pacat.

Care sfanta a facut cariera?
Luam sfintenia firii femeiesti ca norma de buna vietuire a acesteia.

Maica Domnului ar fi facut cariera?

Maria Egipteanca ar fi facut cariera?
Reply With Quote
Vechi 02.04.2009, 04:56:35
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thheo Vezi mesajul
I-a pus Dumnezeu pe unii sefi pe lumea asta….oameni care au avut posibilitatea sa faca o cariera....dar ei in loc sa-si faca treaba…nu se gandesc decat la cum sa-si mareasca averile ….la cum sa-i umileasca pe cei care nu vor i-a parte la faradelegile lor….iar eu ii consider pe acesti oameni slugi ai banului, ai slavei desarte....asta am gandit dar am scris repede si a iesit altceva......
Mirela iarta-ma daca te-am suparat cu ceva....
stai linistita ca nu m-ai suparat, doar vroiam sa inteleg ce vrei sa spui, ca era cam vaga exprimarea la inceput.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2009, 08:40:50
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Smile ...

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Dar la cariera de tata te-ai gandit??

Daca un barbat este tata cu adevarat, adica unul care se implica in educatia copilului in fiecare zi, atunci si el si femeia, mama copiilor, pot sa impace si capra si varza, sa aiba si o familie reusita si o cariera. Bineinteles, cand grija copiilor e doar in sarcina femeii, ea cu greu poate sa faca fata la toate. Dar mie nu mi se pare normal ca educatia de zi cu zi a copiilor sa fie doar in atributia mamei, iar tata doar sa mai iasa din cand in cand cu ei in oras, sau mai stiu eu ce, si doar atat. In opinia mea si tata trebuie sa duca copiii la gradinita, sa le pregateasca cate ceva de mancare, sa ii verifice la teme. Si asta nu numai cateodata cand sotia nu este, ci jumate-jumate cu sotia.
nu te contrazic cu absolut nimic. sunt intru totul de acord cu ce spui...
Vechi 02.04.2009, 08:43:23
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

In Canada, si banuiesc ca si in alte parti, femeile merg la munc, iar brbatii au dreptul de a primi alocatie pentru copii, au grija de copii, deci exist meseria de TATA, se aplica si functioneaz foarte bine.
Vechi 02.04.2009, 08:51:03
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green]Mai este și cum vrea Domnul, nu numai cum își propune omul...[/COLOR]
Vechi 02.04.2009, 09:43:47
nadia.r's Avatar
nadia.r nadia.r is offline
Member

Data înregistrării: 31.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de axios Vezi mesajul
oare exista vocatie (si nu profesie) mai completa ca aceasta? oare exista ceva pe lumea asta care sa exprime mai bine viata?
oare suferinta unei mame la capataiul copilului ei poate fi egalata? oare fericirea unei mame privindu-se in ochii fiilor sai poate fi atinsa?
no way...
dar, daca ne gandim la independenta pentru care lupta unele feministe, la dorinta de egalitate cu barbatul si, in acelasi timp, de a fi tratate special, la dorinta de a face cariera, la dorinta de a fi in centrul atentiei cat mai mult timp, la egoismul la care duc toate acestea... rezulta femeia de cariera.
cariera... numai cum suna... ma gandesc la cariera de piatra. pentru ca, pana la urma, piatra si praful se alege din cariera... insa, copilasii, imbogatesc oricand o mama... oricand...
bucurati-va de ei, priviti-i cum cresc, nu ratati momentele importante ale lor doar pentru ca trebuie sa va impliniti material, traiti-va viata cu ei. chiar daca e mai saracacioasa. va fi mai ziditoare decat viata traita departe de familie...
sa fiti iubite! si cand cititi acestea, ganditi-va la cat e de pura, curata, neconditionata si perfecta iubirea unui copil...
sa nu ma intelegeti, insa, gresit. nimeni nu spune sa stati acasa... ci doar sa incercati sa acordati cat mai mult timp copiilor vostri. pentru ca au nevoie de el. au nevoie de voi... asa cum si noi, la randul nostru, avem nevoie de o sotie acasa, si nu in delegatii sau sedinte interminabile...
Doamne ajuta!
cat de frumos suna mesajul tau,cate mame sunt care aleg strainatatea in defavoarea familiei,eu as renunta la serviciu pentru a fi cu copiii mei daca nu as putea sa le am pe amandoua,mi-a fost greu cand erau bebelusi acum lucrez acasa la calculator si doar in timpul cat sunt la gradinita
Reply With Quote
Vechi 02.04.2009, 23:42:48
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Thheo draguta de tine,

Uite cum ne da cel rau ispite la toti:

1. Pai ma gandeam ca mama mea a stat acasa pina noi cei 4 copii am intrat in scoli, apoi cind fratele meu a inceput clasa intaia, a zis gata, eu vreau sa muncesc. Se trata de lipsa de bani, cereri mari la 4 copii in scoala. Perioada aia, cat mama a stat acasa, si ne tragea cite un papuc de casa in spate asa ca sa stim ca in ziua respectiva nu am invatat destul, si nu stiu cum se facea ca dansa sport n-a facut niciodata, insa nu gresea si ne tintea...ei, tu stii ceva? Este perioada cea mai placuta si cu amintirile cele mai frumoase. Nu voi uita niciodata. Ne astepta pe toti cu masa gat, cu hainutele noastre curate si calcate, intr-un partamnet mic de 2 camere, care straluceau de curatenie.

2. Sluga-- hmm, nu cred aa mama a fost un fel de sluga, daca vrem sa spunem asa, desi una platita, ca s-o luam si pe partea asta, a facut treaba in casa, iar pe tata l-apus la punct pentru respect. Cu vorba buna. Niciodata n-a ridicat tonul vocii, niciodata n-am vazut-o iesindu-si din minti etc. Imi lipseste.

3. Femeia de cariera - este fericita pe plan profesional - cea cre s-a realizat, insa nefericit in familie, daca sotul nu ajuta. Munca ei devine dubla. Eforturile ei sint duble:copii, cumparaturi, serviciu, curatenie, haine de spalat, gatit etc etc. E mult doar sa enumeri. Mama era mereu obosita dupa ce a inceput serviciul, desi nu-i lipseau cuvintele dragastoase pentru noi, totusi in momentul in care dansa a inceput serviciul, ceva s-a schimbat...

4. Eu sint o persoana cu cariera, sint in apogeul carierei mele, sint obosita moarta, imi dramuiesc timpul pretios, si lipsesc mult de acasa, intre 11-12 ore pe zi. Cu toate astea acasa, simt ca mor, am nevoie sa-mi tin mintea ocupata, sa fac ceva mereu.

5. Sa fii fericita asa cum esti, si sa te bucuri de viata.

6. Slugi astazi nu exista, draga mea, s-au terminat vremurile slugilor cm de multisor. Deci fruntea sus, esti o persoana cu credinta, o persoana de respectat, ti-ai crescut copiii, mari si frumosi. Uneori trebuie s afim multumitori lui Dumnezeu pentru tot, mult sau putin( inlcusiv eu).
Doamne ajuta!

Legat de postarea mea:
Vreau sa atrag atentia asupra faptului, ca eu nu am sustinut aici ca as fii realizata in viata, ci doar ca asa mi-a fost crucea, am fost nevoita sa merg la scoala, sa fac cariera, sa muncesc, si s-mi cresc biatul.

Aceasta este o lamurire pentru cei care au inteles cu totul altceva.

Fiecare are o crucea -asta a fost si este a mea.

Mi-ar fii placut sa fiu mai mult cu baiatul meu, insa la mine situatia a fost altfel, deci eu nu am avut alta alegere de fact, decit sa muncesc, sa-mi fac cariera si ... sa le fac pe toate ... Ca mine sint milioane de femei in lume, si traiesc toate, muncesc toate.

Ca si Thheo sint milioane de femei in lume, si traiesc toate - asta fiind crucea lor.

Cee ce nu am specificat aici, a fost de ce? de ce a fost asa?
Ei, asta este crucea mea, si nu ma plang, deci nu voi explica aici de ce a fost asa.
Ma iertati pentru asta.

Ma iertati daca din postarea mea a rezultat altceva.

Nu exista bine sau rau in aceste alegeri in viata, sau in faptul ca o femeie le face pe toate, alta sta acasa. Exista doar voia Domnului ca sa fie intr-un fel sau altfel. In orice facem, in orice pas exista voia Domnului, desi Domnul ne-a creeat liberi, deoarece fiecare are crucea personala. Iar aceasta trebuie dusa cu demnitate, indiferent ce se intimpla.
Atit.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Portret de femeie Pelerin spre Rasarit Despre Sfanta Scriptura 7 03.10.2014 10:39:39
Familie vs Cariera Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 19 25.11.2013 18:52:31
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
O femeie fara studii, mama a trei copii, ar dori un loc modest de munca. sunsray Umanitare 8 13.02.2012 12:23:15
Vocatia si cariera crestinului Rodica50 Intrebari utilizatori 10 21.01.2011 15:53:10