Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 16.05.2009, 17:13:29
proton proton is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 29.12.2008
Mesaje: 1
Question Parintele Iustin Parvu a cazut in Ecumenism saptamana trecuta?

In urma cu cateva zile, site-ul http://www.lacasuriortodoxe.com ne anunta ca un episcop al Mitropoliei de Milano a facut o vizita la Manastirea Petru Voda, unde s-a intalnit cu vestitul duhovnic, parintele Iustin Parvu, staretul Manastirii. In cadrul acestei vizite s-au fotografiat si cateva intamplari, cum ar fi: intampinarea episcopului in fata Bisericii (sau incheierea intalnirii), alaturi de parintele Iustin si de un monah din obstea manastirii; o fotografie a episcopului de stil vechi impreuna cu cateva surori din obstea manastirii de maici (www.doxispraxis.wordpress.com); si de asemenea, o fotografie in care epscopul Onufrie aparea intre usile imparatesti, binecuvantand. (www.ihtis.wordpress.com) Se pare ca s-a iscat o noua controversa ce ar provoca mare tulburare in randul credinciosilor. Cu mult este stiut ca pr. Iustin Parvu ar avea probleme de “prietenie” cu Patriarhia, fiind contra ecumenismului, cipurilor si unora dintre marii prelatzi. Acest eveniment ar aduce si mai multa panica. Unii deja se intreaba: “parintele Iustin parvu a cazut in ecumenism?” iar altii, precum teologul Claudiu D il suspecteaza pe parintele Iustin ca ar avea legaturi cu Mitropolia de stil vechi din Milano, care in urma cu cateva luni, anunta ca au hirtotonit un ieromonah “pentru” Manastirea “Sf. Arhangheli mihail si Gavriil” din Petru Voda. Mai mult, Claudiu D in postarea de pe blogul sau vorbeste si despre fostul preot Dimitrie Bica si despre Gheorghe Ionascu, fratele unui ahimandrit din BOR, licentiat in teologie, care s-a retras din preotie in urma unor divergentze foarte puternice cu Episcopul Siluan Spam si alti episcopi din BOR, anume Arhimandritul Iuvenalie Ionascu, ulterior revenind la statutul laical; cat si despre un tanar preot Veniamin, din aceiasi grupare.
Scopul vizitei la Petru Voda este inca necunoscut, probabil fiind doar un pelerinaj, sau mai mult de atat.


Despre Sinodul din Milano: in urma cu doua decenii, doi episcopi din comuniune cu Sinodul G.O.C. (Grec. Orth. Churc), pe atunci fiind Arhiepiscopul Awxentios presedintele sinodului. Acestia doi hirotonesc doi episcop: pe Evloghie de Milan si pe Grigorie de Torino. Grigorie de Torino a avut puternice legaturi cu nasistii, iar episcopul Evloghie de Milano a infiintat un oridin asemanator oridinelor Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol. Acestia impreuna cu ceilalti doi episcopi care i-au hirotonit (Arhiep. Gabriel si Episcopul Iacob), au pus bazele sinodului Milanez, al carui arhiepiscop a fost Arhiepiscopul Gabriel, care a si obtinut autonomia de la Sinodul de stil vechi din Grecia (florinitii – hirotoniti de la Episcopul Hrisostomos de Florina si alti doi episcopi greci).
Aceasta Mitropolie de stil vechi pastreaza calendarul neindreptat (iulian), si nu fac ascultare de nicio Patriarhie sau Biserica Autocefala.

Episcopul Avondion:
Intre episcopii Sinodului se numara Dimitrie Bica, dupa cum anunta site-ul www.lacasuriortodoxe.com care a fost preot in Patriarhia Romana, la Mitropolitul Laurentiu Streza, si a fost excomunicat din postul de staretz, in urma aparitiei sale la o emisiune TV, in care a afirmat atractia sa sexulata. Ulterior, a acuzat ca si alte persoane din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane ar fi gay, si inca persoane de rang inalt. Unele zvonuri, dupa ce a parasit Romania, stabilindu-se in Italia, spuneau ca ar fi intentionat sa se casatoreasca cu o aceiasi persoana de aceeasi atractii sexuale. Dar, intr-un final, a ajuns la Milano, unde a devenit episcop.
Iata ce acuze la adresa sa, am gasit pe internet, publicate de Libertatea.Ro, semnat de Elena Matei: http://www.libertatea.ro/?section=ar...nt=1&id=227480

Giovani Mapelli
Un fost episcop al acestei Mitropolii a fost Episcopul Giovani Mapelli, care a aparut in cateva mitinguri gay, aparand in fatza italienilor atractiile acestor persoane. Se spune ca acest episcop i-ar fi descoperit lui Bica aceasta Mitropolie. Acum doi ani de zile, Giovani Mapelli s-a retras din Mitropolia de Milano.
Iata ce am gasit pe internet: http://notiziegay.blogspot.com/2008/...tanze-dal.html
Reply With Quote
  #2  
Vechi 16.05.2009, 18:21:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Nu exista nici un "Claudiu Devreme" este o paradie la numele lui "Claudiu Tarziu".

Cel care a descris respectivul blog scrie ca anonim (desi am o banuiala cine ar fi).
Nu sunt de acord cu chestiunea anonimatului dar problema este intr-adevar serioasa.

Si titlul topicului "cazut in ecumenism" denota oarecum cat de mult a luat-o razna chestiunea cu ecumenismul.

Nu stiu vreun canon ortodox care sa numeasca ecumenismul un pacat.

Ca a ajuns sa fie inteles si definit altfel o datoram unor strambmaritori care in loc sa-si vada de viata lor duhovniceasca au impresia ca ajungand deja la masura desavarsirii sfintilor se cuvine sa se ocupe si de ordinea canonica in Biserica.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 16.05.2009, 18:23:08
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Chiar a cazut? Nu e cumva o campanie de discreditare? N-a fost nimic aranjat de undeva ,,de sus'' pentru a-l compromite? Caci totul e posibil.

Sa vedem daca va continua sa marturiseasca ceea ce ne intereseaza pe noi, crestinii. Pentru noi cea mai importanta e marturisirea credintei ortodoxe.

In mod sigur se fac presiuni si asupra parintelui Iustin. Nu scapa cu una cu doua nici dansul de momelile viclene ale ecumenistilor. Cand esti mic, nu te ia nimeni in seama, dar cand esti duhovnic important, numele tau e mai important decat persoana in sine. Parintele Iustin ar reprezenta o importanta captura pentru ecumenisti. In plus, astfel de intalniri regizate de altii pot crea confuzie in randul simpatizantilor parintelui si al credinciosilor in general.

Prudenta, caci incornoratul nu doarme.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 16.05.2009, 18:36:09
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 18.03.2009
Mesaje: 16
Implicit ei nu zau'

despre ecumenism, spunea Parintele Arsenie Papacioc, trebuie sa-si vada fiecare masura lui, sa se puna pe sine la punct, ca discutiile dintre inaltii prelati ortodocsi si catolici sunt istorice. si o sa ramana istorice ca poporul roman e crestin ortodox de cand s-a format si pana la judecata.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 16.05.2009, 18:40:52
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 18.03.2009
Mesaje: 16
Implicit catre AlinB

pai nu e un canon de genul asta, dar este care sa zica ca erezia e pacat. caz ca mai citesti din Parintii contemporani, gen Parintele Cleopa, Arsenie Papacioc (ca sa fac direct trimitere unde trebuie) ai sa vezi si de ce. Doamne-Ajuta!
Reply With Quote
  #6  
Vechi 16.05.2009, 20:18:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Deranjanta este confuzia intre ecumenism si erezie desi unele manifestari ecumeniste pot da prilej a fi interpretate ca erezie.

Ma intreb cine sunt cei care dau aceste interpretari..

Intreb la modul general, fara legatura in mod special cu topicul.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 16.05.2009, 20:56:43
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Mesaje: 858
Implicit

Oare i-a trecut cuiva prin minte ca poate Pr. Iustin nu stia bine cu cine s-a intalnit (daca intalnirea a avut intr-adevar loc)?

Nu ati citit in Pateric despre maicutele care au primit fara sa stie un talhar in manastire, crezand ca este un Avva, si i-au spalat picioarele iar una bolnava a baut din apa aia si s-a vindecat.

Atunci talharul s-a descoperit si s-a pocait, devenind in realitate un crestin bun.

Bogdan.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Iustin Parvu operat Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 11 17.06.2013 00:29:15
Despre Parintele Iustin Parvu !!! bodo1222 Generalitati 6 29.11.2010 20:06:17
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Parintele Iustin Parvu implineste azi 90 de ani! tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 15 13.02.2009 12:00:47