![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu exagerez cu nimica. Daca vrei sa urmarim aspectul referitor la "respect", cred ca pastrarea icoanelor in scoala este un lucru normal. Unde s-au format primele scoli in tara noastra ? Unde au aparut primele tiparnite ? Unde au aparut primele tiparituri atat teologice cat si a lit. universale ? Unde s-a mentinuit identitatea politica, spirituala si de fiinta a Romaniei ? Raspuns: IN BISERICA ! - lucru usor de demonstrat, mai mult de cultura generala. Deci daca vrem respect .... icoanele in scoli sa reprezinte respectul statutului si a scolii pentru Biserica Ortodoxa Romana, de a carei activitate si existenta a atarnat secole de-a randul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
A exclude icoana din spatiile publice si a o reduce doar la privat mi s-ar parea ruptura intre public si privat, ca si cum Dumnezeu ar fi in ceruri si in intimitatea fiecaruia- si asta potrivit subiectivitatii, fara sa mi fie prezent in sfera publica- vrem nu vrem insa asta este SECULARIZAREA.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Poate într un fel ai dreptate dragă Cătălin, meritul îl au în primul rând cei ce au murit în decembrie '89 ! Dumnezeu să-i odihnească pe toți în lumea celor drepți. Amin ! +
|
||||
|
||||
![]()
Nu? Atunci reciteste cu atentie mesajul meu, sau consulta cartile de istorie. Este lipsita de sens afirmatia ta !
|
|
|||
|
|||
![]()
Cristi a inteles ce am vrut sa spun
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai important este sa intelegi tu, doar ce aia ducem discutiile astea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa-ti explic: icoanele au fost introduse in scoli si sint acceptate in continuare pentru ca majoritatea cetatenilor romani se declara crestin ortodoxa si statul nu se impotriveste iar nu pentru meritul istoric al bisericii in istoria poporului nostru. Daca ar fi altfel, am pune in scoli si o icoana cu un zeu roman si unul dac.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoanele eretice | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 24.07.2013 22:25:47 |
Vor sa elimine icoanele din scoli | Va_iubesc | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 26.06.2010 15:56:53 |
Icoanele in dormitor | Hartford | Generalitati | 102 | 15.03.2010 11:48:35 |
Justitia a hotarit: Icoanele ramin in scoli! | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 15.06.2008 21:42:16 |
Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 21:00:04 |
|