Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.09.2009, 12:28:00
topcat
Guest

Implicit

Ramasesem dator cu o chestie:

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Citat:
Citat:
În prealabil postat de topcat
Am inteles asta, dar nu spuneai ca il ajuta Dzeu?
Unde am spus asta?
Aici:
Citat:
Si la fel cu copilul african! Chiar daca creierasu' tau nu intelege Dumnezeu are grija de el!
Si cu asta te-am tzucat pe basca, succese
Vechi 11.09.2009, 12:30:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Nu-i nimic,se mai intampla. :)
PS:E chiar frustrant cum se voalatilizeaza anumite subiecte pe acest forum fara nici o explicatie.
Da, chiar si raspunsurile...
Apropo, mi-ai spus cumva ce inseamna pentru tine spiritual? Si, mai precis, cautari spirituale?
:)
Vechi 11.09.2009, 15:16:52
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ramasesem dator cu o chestie:

Aici:

Si cu asta te-am tzucat pe basca, succese

Ia uite ce am scris eu, in postul 368:

Citat:
Pai asta intrebam, de ce sa-l ajut pe copil cind il ajuta Dzeu? Nu ajunge?
Tu faci o fapta buna. La fel cum iti ajuti tatal daca cade pe jos asa trebuie sa ne ajutam si fratii nostri!

Si alt exemplu foarte aproape de noi: vezi pe strada o babuta cu "n" sacose grele. Faci o fapta buna si o ajuti.
Vechi 11.09.2009, 15:27:50
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Iar creierasul tau mai are un pic pana sa termine liceul, din ce citesc pe alte thread-uri.
Asa e mai konjiro. Am 18 ani si mai am 2 ani de liceu (aici facem 5 nu 4).

Citat:
E de admirat ca citesti, e de admirat ca te intereseaza, dar trebuie sa realizezi ca mai toti oamenii de aici (atat teisti cat non-teisti) sunt mai in varsta decat tine, si (stiu ca nu iti place sa auzi asta, ca nici mie nu imi placea la varsta ta) chiar stiu o idee mai mult despre lume decat tine. Nu de alta, dar sunt anumite lucruri in viata care se invata traind, interactionand cu oamenii, nu doar citind.
Adica?

Citat:
Spui ca mandria e un pacat. Ia uita-te in oglinda. Nu ai venit aici sa dezbati ceva, nu ai venit sa oferi argumente, tonul tau e la limita in unele cazuri, ai venit aici doar sa explici ca tu "stii", si oricine altcineva care nu "stie", ori il "inveti" tu, ori e o "leguma atee". Nu numai ca e mandrie, dar mai e si prosteasca.
Da, mandria e pacat. In mare parte, datorita acestui forum am ajuns eu la Ortodoxie.
Dar ce argumente ai tu? Toate argumentele alea ateiste si evolutioniste sunt produsul mintii noastre.

Insa in Sfanta Scriptura, scrie clar ca suntem fii lui Dumnezeu. Nu suntem descendentii maimutelor!

Citat:
Discuti despre orice subiect in acelasi mod, tu "stii", ceilalti sunt doar o pierdere de timp si vanare de vant. Apropo de evolutie, iti dai cu parerea pe peste tot, dar nu cred ca ai citit vreodata ceva despre subiect care sa nu fi venit de pe un site creationist. Si spun asta pentru ca am citit cate ceva despre subiect, din ambele "tabere", si inteleg perfect de ce e un subiect controversat: e pur si simplu complicat, greu de inteles, mai ales daca il citesti printr-o perdea de prejudecati. Faptul ca e limbaj de specialitate pe care nu il intelegi, nu inseamna ca e automat fals.
Am citit si despre evolutionism. Nu'ti fa tu griji. Dar cand il descoperi pe Dumnezeu, iti dai seama ca e pur si simplu o minciuna.

Citat:
Ia-o ca pe un sfat prietenesc. Am renuntat pe celalalt thread sa discut cu tine, pentru ca nu poti discuta rational. Mi-am dat seama ca esti (foarte) tanar, si as vrea sa cred ca e tineretea de vina, si nu altceva.
Crede ce vrei! Insa, acum cat suntem tineri tre' sa luam atitudine. Pentru ca nu suntem "legume"!
Vechi 11.09.2009, 15:38:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ia uite ce am scris eu, in postul 368:

Tu faci o fapta buna. La fel cum iti ajuti tatal daca cade pe jos asa trebuie sa ne ajutam si fratii nostri!

Si alt exemplu foarte aproape de noi: vezi pe strada o babuta cu "n" sacose grele. Faci o fapta buna si o ajuti.
Si ce treaba are Dzeu cu asta?
O ajuti numai pentru ca altfel ajungi in fundul gheenei (sau cum i-o fi zicind)?
Vechi 11.09.2009, 15:45:21
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si ce treaba are Dzeu cu asta?
O ajuti numai pentru ca altfel ajungi in fundul gheenei (sau cum i-o fi zicind)?
O ajut pentru ca asta simt. Trebuie sa iubim aproapele! Si aceasta iubire, o materializam in fapte!

Tu daca vezi pe cineva impuscat pe strada stai si'ti pui intrebari "de ce", "cum", "cand", "de unde"? Sau incerci sa'l ajuti sunand la 112!
Vechi 11.09.2009, 15:52:56
topcat
Guest

Implicit

Citat:
O ajut pentru ca asta simt. Trebuie sa iubim aproapele! Si aceasta iubire, o materializam in fapte!

Tu daca vezi pe cineva impuscat pe strada stai si'ti pui intrebari "de ce", "cum", "cand", "de unde"? Sau incerci sa'l ajuti sunand la 112!
Repet: ce are Dzeu cu asta?
Vechi 11.09.2009, 16:04:03
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Repet: ce are Dzeu cu asta?
Uite ce frumos scrie tigerAvalo9:

Noi existam, cu ce Il rasplatim pe Dumnezeu? El ne-a daruit o viata, noi ce Ii daruim?

Prin rugaciunea noastra, prin faptele bune fata de semenii nostri, noi Il preamarim pe Dumnezeu!

35. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit;

36. Gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine.

37. Atunci drepții Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit? Sau însetat și Ți-am dat să bei?
38. Sau când Te-am văzut străin și Te-am primit, sau gol și Te-am îmbrăcat?

39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniță și am venit la Tine?

40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.

41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.

42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;

43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.

44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?

45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.

46. Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică.

Matei cap 25
Vechi 11.09.2009, 16:23:01
topcat
Guest

Implicit

Frumos nu inseamna corect
Vechi 11.09.2009, 17:02:00
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Frumos nu inseamna corect
CORÉCT adj., adv. 1. adj. v. adevărat. 2. adv. v. exact. 3. adj. v. cinstit. 4. adv. v. bine.

Dumnezeu este adevarul!

Din corectitudine, din faptele bune, din Adevarul Dumnezeiesc naste si frumusetea!

Si ea, frumusetea, e tot de la Dumnezeu!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30