Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2009, 11:27:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
S-o crezi tu!
Am gasit niste benzi desenate pentru copii pana in 12 de nu-ti venea sa crezi. Bine, asta nu are legatura cu materiile predate in scoli.
Cine a spus ca unui copil trebuie sa i se predea in scoala primara hermeneutica Bibliei?
Nu stiu de ce va place sa dati exemple din astea exagerate...
Nu are rost sa redeschidem aici discutia cu religia in scoli, oricum ea nu va fi scoasa.
un singur fragment doar:
manual de clasa I, Religie. Cultul ortodox, Ed. Sf.Mina: „Cît a trait pe pamînt, Domnul nostru Iisus Hristos a facut numai bine oamenilor. De aceea multi Îl iubeau, Îl urmau si Îl ascultau. Oamenii rai nu credeau ca El este Dumnezeu.”

Last edited by topcat; 15.09.2009 at 11:31:10.
Vechi 15.09.2009, 11:36:20
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu are rost sa redeschidem aici discutia cu religia in scoli, oricum ea nu va fi scoasa.
un singur fragment doar:
manual de clasa I, Religie. Cultul ortodox, Ed. Sf.Mina: „Cît a trait pe pamînt, Domnul nostru Iisus Hristos a facut numai bine oamenilor. De aceea multi Îl iubeau, Îl urmau si Îl ascultau. Oamenii rai nu credeau ca El este Dumnezeu.”
Si ce in neregula in aceasta serie de afirmatii? Cu care din ele nu esti de acord?
Spuneai ca nu trebuiesc predate probleme esentiale de adultii, copiilor. Care anume din afirmatiile de mai sus are atat de multa importanta, incat nu se poate spune copiilor si ii priveste doar pe adulti?

Last edited by C0rneliu; 15.09.2009 at 11:38:28.
Vechi 15.09.2009, 11:43:26
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Si ce in neregula in aceasta serie de afirmatii? Cu care din ele nu esti de acord?
Spuneai ca nu trebuiesc predate probleme esentiale de adultii, copiilor. Care anume din afirmatiile de mai sus are atat de multa importanta, incat nu se poate spune copiilor si ii priveste doar pe adulti?
Faptul ca ateii si altii de alte religii sint rai
Vechi 15.09.2009, 11:46:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Faptul ca ateii si altii de alte religii sint rai
Nu stiu de unde ai dedus asta.
Vechi 15.09.2009, 11:47:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu de unde ai dedus asta.
Oamenii rai nu credeau ca El este Dumnezeu
Ce naiba, nu citim aceleasi cuvinte?
Vechi 15.09.2009, 11:49:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Oamenii rai nu credeau ca El este Dumnezeu
Ce naiba, nu citim aceleasi cuvinte?
Pai, ateii nu cred in nimic. Nici ca este Dumnezeu, nici ca nu este. Asa ca daca pui problema astfel in fata unui copil, atunci intr-adevar il pui pe copil in fata unei probleme existentiale. Deci, nu stiu daca religia sau ateismul ridica mai multe semne de intrebare.
Vechi 15.09.2009, 11:54:03
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Pai, ateii nu cred in nimic. Nici ca este Dumnezeu, nici ca nu este. Asa ca daca pui problema astfel in fata unui copil, atunci intr-adevar il pui pe copil in fata unei probleme existentiale. Deci, nu stiu daca religia sau ateismul ridica mai multe semne de intrebare.
Nu era vorba in exemplu de nimic existential.
Copilul insa e invatat de mic ca daca nu crede in Dzeu e rau. Si ca cine nu crede in Dzeu e rau.
In alta ordine de idei, ateii cred ca Dzeu nu exista, deci Hristos nu putea fi Dzeu. Aia de care vorbesti sint agnosticii. Si vorbesti probabil de agnosticii oligofreni, care nici macar nu stiu pe ce lume sint.
Vechi 15.09.2009, 11:59:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu era vorba in exemplu de nimic existential.
Copilul insa e invatat de mic ca daca nu crede in Dzeu e rau. Si ca cine nu crede in Dzeu e rau.
In alta ordine de idei, ateii cred ca Dzeu nu exista, deci Hristos nu putea fi Dzeu. Aia de care vorbesti sint agnosticii. Si vorbesti probabil de agnosticii oligofreni, care nici macar nu stiu pe ce lume sint.
Ok, de acord... ortodoxismul invata pe copii sa creada in Dumnezeu pentru ca asa este bine. Dar din punct de vedere ateu cum s-ar defini omul bun si omul rau? Care sunt referintele ateismului, in general pentru a defini binele si raul?
Vechi 15.09.2009, 12:04:58
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ok, de acord... ortodoxismul invata pe copii sa creada in Dumnezeu pentru ca asa este bine. Dar din punct de vedere ateu cum s-ar defini omul bun si omul rau? Care sunt referintele ateismului, in general pentru a defini binele si raul?
Nu numai pe copii, si pe oamenii mari
Am discutat despre binele si raul ateului in topicul morala crestina vs atee iar in topicul cu religia in scoli am dat exemple de pilde laice ce pot inlocui cu succes pildele ortodoxe.
Vechi 15.09.2009, 12:12:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ok, de acord... ortodoxismul invata pe copii sa creada in Dumnezeu pentru ca asa este bine.
E o deosebire de nuanta: nu il invata sa creada numai pentru ca asa e bine ci si pentru ca altfel e un copil rau.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30