Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2009, 11:33:36
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si?
Care e problema?
Pai, o posibila problema ar fi faptul ca atunci cand evolutionistii se bat in piept cu deosebirea de "doar" 1%, nu spun ca o asemenea modificare este extrem de dificila. Dar, bineinteles ca ni se va arunca in fata argumentul cu cele cateva milioane de ani de evolutie in care ar fi fost timp ca natura sa lucreze perfect, fara nici un fel de esec, ca sa ajungem la homo sapiens. Ca si cum o modificare de asemenea anvergura se poate face din prima.
Macar, poti sa-mi prezinti dovezi din antropologie de asemenea esecuri ale evolutiei?
Vechi 15.09.2009, 11:37:07
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
Pai, o posibila problema ar fi faptul ca atunci cand evolutionistii se bat in piept cu deosebirea de "doar" 1%, nu spun ca o asemenea modificare este extrem de dificila. Dar, bineinteles ca ni se va arunca in fata argumentul cu cele cateva milioane de ani de evolutie in care ar fi fost timp ca natura sa lucreze perfect, fara nici un fel de esec, ca sa ajungem la homo sapiens.
Corect argumentul cu timpul, imcorect insa cel cu perfectiunea si cu scopul final.
De asemenea, incorect faptul ca noi am avea stramosi maimutele actuale.
Citat:
În prealabil postat de C0rneliu Vezi mesajul
Ca si cum o modificare de asemenea anvergura se poate face din prima. Poti sa-mi prezinti dovezi din antropologie de asemenea esecuri ale evolutiei?
Din prima? Adica?
Ce esecuri?
Reply With Quote
Vechi 15.09.2009, 17:38:47
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de HoratiuM Vezi mesajul
Cam greu de digerat ce spune dogmatica creștină pentru știință căci aceste propoziții nu pot fi amorsate fără o pătrundere cât de cât riguroasă în câmpul filosofiei, al teologiei și, nu în ultimul rând, al fundamentelor științei (matematicii în special). Și, mai ales, fără a reevalua postulatul pozitivist (asumat necritic) după care nu există decât ceea ce este manifest, observabil. Prin acest postulat, știința a ajuns într-o poziție necritică față de propriile premise care sunt întotdeauna mai întâi teoretice și pare să fi renunțat la o pătrundere fundamentală a bazei cunoașterii pe care a lăsat-o în seama psihologiei și evoluționismului, care numai critice nu sunt.
Ce intelegi tu prin evolutionism, cred ca folosim definitii cu totul diferite?
Mecanica cuantica nu se bazeaza pe o realitate ontologica, in nici un caz nu exista o identitate intre noumen si fenomen.
Deci stiinta, in nici un caz, nu are, cel putin in acest moment, vreun postulat pozitivist.
Citat:
O reîntoarcere la Frege și la idealismul german, cred eu, se impune. Înainte de a ști ce este intelectul și rațiunea, nu se poate face știință. Evoluționismul deja pleacă de la premisa asumată necritic că nu există diferență fundamentală între noumen și fenomen, între sensibil și inteligibil – în condițiile în care nu doar critica, dar cel mai umil act al cunoașterii se fundamentează pe diferențieri reductibile doar cu prețul renunțării la distanța critică sau la cunoașterea însăși: subiect și obiect, interior și exterior, cauză și cauzat, identitate și diferență etc..
Evolutionismul pleca de la niste fapte, nu pleaca de la nici o premisa ca nu exista diferenta intre noumen si fenomen, nu stiu ce naiba vorbesti tu aici.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2009, 18:17:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Aici ați comis un paralogism făcând în mod deliberat confuzie între indistincția speciilor ca fapt real și indistincția speciilor ca rezultat al incapacității unui model teoretic de a sesiza o distincție. Că modelul teoretic evoluționist nu e în stare să dea o definiție riguroasă a speciei și să facă, astfel, inteligibilă și definitivă taxonomia biologică nu e totuna cu ideea după care între specii nu ar exista nici o diferență.
Cum ar putea evolutionismul sa spuna ca intre specii nu e nici o diferenta cind nici macar nu e in stare sa dea o definitie clara notiunii de specie?
Reply With Quote
Vechi 15.09.2009, 23:48:50
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit ....

Aceasta ar putea fi opinia unora dintre maimute in legatura cu teoria evolutionista :)))))))

Evolutia

Odata, o maimuta, din evul "anecdotic",
Venind la sfat pe-o creanga de arbore exotic,
A zis: Atentiune! Sunt foarte ofensata.
Circula in lume o vorba deloc adevarata.
Ca omul ar descinde din buna noastra rasa,
Insa ideea aceasta imi pare odioasa!
Ati pomenit vreodata divortul printre noi?
Copii lasati pe drumuri, sau imnuri de razboi?
Cine-a vazut in hoarde la noi bolnavi mintali,
Drogati, lacomi de carnuri, si homosexuali,
Escroci, banditi, golani, sau vre-o tutungerie?
In neamul nostru nobil nu vezi asa prostie!
Nici teroristi, nici droguri, nici luptele de clasa,
Familii dezmembrate, copii fugiti de-acasa...
Cat am umblat eu jungla, scuzati, n-am observat
In obstea noastra cocotier privat,
Nici garduri, si nici paznici, nici pui murind de foame,
Sau omorati in taina de-asa zise-lor mame.
Nu veti vedea vreodata, cat soarele si luna,
O minte de maimuta dospind in ea minciuna.
De-as fi silita de vre-un laborator
N-as deveni "port bata" si nici "informator".
Si iata inca una din lumea lor de jos:
La noi nu se intampla razboi religios,
Nici fine inchizitii, si nici legati in lanturi,
Nici chefuri dupa care sa ne culcam prin santuri.
Nici Ordin mondial, nici nationalism,
Nici vre-o indoiala ce duce-n ateism.
E-adevarat ca omul s-a coborat cu noi.
Dar sa fim rezonabili n-a coborat din noi.

Last edited by AndruscaCIM; 15.09.2009 at 23:52:34.
Reply With Quote
Vechi 16.09.2009, 20:48:14
Callisto Callisto is offline
Member

Data înregistrării: 28.05.2009
Locație: Ciulin al Vlasiei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai tocmai aceste probleme in definirea speciei arata ca darwinismul functioneaza!
Faptul ca, aplicind definitia initiala a speciei, acestea se intrepatrund, arata ca evolutia e graduala si nu brusca.
Zona crepusculara...
Din raspunsul tau (ca intotdeauna lapidar ) nu pot sa inteleg cum lipsa definirii conceputului central dintr-o teorie arata ca teoria functioneaza ; ai vrut sa zici ca trebuie sa mai evoluam si noi ca sa ne dam seama ce e o specie ?
Deci, avem urmatoarele chestiuni 1. Mayr da o definitie care nu e unanim acceptata, dar e cel mai bun lucru avut pana una alta 2. Grangurii Bobo si Bubu au fost stabiliti ca specii diferite, numai ca ei adeseori se imperecheaza 3. Acest FAPT contrazice definitia biologului mai sus amintit 4. Unii nu vad in asta nici o problema. Inainte sa intru pe forumul asta habar nu aveam cita ignoranta (mai bine spus, refuz de a vedea lucrurile clar) poate sa incorporeze actul subscrierii la evolutionism.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2009, 10:29:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Callisto Vezi mesajul
Zona crepusculara...
Din raspunsul tau (ca intotdeauna lapidar ) nu pot sa inteleg cum lipsa definirii conceputului central dintr-o teorie arata ca teoria functioneaza ; ai vrut sa zici ca trebuie sa mai evoluam si noi ca sa ne dam seama ce e o specie ?
Am spus doar ca tinem la a exista conceptul de specie si deci la o definitie a ei din chestiuni practice, pentru o mai usoara clasificare a fiintelor.
Pentru ca aceasta definitie si clasificare sa fie practica trebuie sa avem un numar mic de criterii, unitare.
Chiar si cu un numar minim de criterii rezulta zeci de milioane de specii. Daca numarul de criterii s-ar mari, problemele cu definitia speciei s-ar rezolva in mare parte dar ar deveni total inutila, pina la a ajunge ca fiecare organism sa fie declarat o specie.
Citat:
Deci, avem urmatoarele chestiuni 1. Mayr da o definitie care nu e unanim acceptata, dar e cel mai bun lucru avut pana una alta 2. Grangurii Bobo si Bubu au fost stabiliti ca specii diferite, numai ca ei adeseori se imperecheaza 3. Acest FAPT contrazice definitia biologului mai sus amintit 4. Unii nu vad in asta nici o problema.
p. 737. Split Icterus galbula into I. galbula, I. bullockii, and I. abeillei, which revert to their former English names.
The northern species, galbula and bullockii, were merged because of hybridization in the Great Plains (Sibley and Short 1964).
However, the hybrid zone apparently is stable, with little apparent introgression beyond its boundaries, and the occurrence of pure parental types versus free interbreeding is temporally variable at several sites (Corbin and Sibley 1977, Rising 1983).
We prefer to treat these taxa as biological species because the number of important differences between them suggest that gene flow is restricted. They differ in: male, female and immature plumages; vocalizations (Rising 1970); thermoregulatory abilities (Rising 1969); allele frequencies (Corbin et al. 1979); number of molts and molt-migration schedule (Rohwer and Manning 1990); nest-site place- ment and dispersion (Rising 1970); and body size (Sibley and Short 1964, Rising 1973, 1983). We know of no other case where there are so many discrete, abrupt, concordant differences between populations treated as one species. Icterus abeillei was long ago merged with I. bullockii on the basis of hybridization in Durango reported by Miller (1906). His description of spec- imens from the small sample, however, indicated that interbreeding was not free and that individuals were near I. bullockii. The oriole population at that locality is intermittent (Rising 1973). These facts plus the striking plumage differences between these forms argue for species status.
Asta e motivarea AOU din 1995
Citat:
Inainte sa intru pe forumul asta habar nu aveam cita ignoranta (mai bine spus, refuz de a vedea lucrurile clar) poate sa incorporeze actul subscrierii la evolutionism.
Multi cred ca stiinta se face pocnind din degete
Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 17:53:36
SabiaDomnului
Guest

Implicit

As vrea sa stiu si eu de ce in scolile romanesti,evolutionismul si alte teorii sataniste sunt predate cu atata nonsalanta?
Adica preotul ne spune la ora de religie ca Pamantul a fost creat de Bunul Dumnezeu acum 6000 de ani,ca dupa aceea sa vina tot felul de profesori(fie ca sunt de biologie,fie ca sunt de geografie sau istorie) care sa-mi spuna ca omul se trage din maimuta,ca Pamantul a aparut acum nu stiu cate miliarde de ani din cauza unei explozii(penibil,nu-i asa?)sau ca omul nu este decat un simplu animal,binecuvantarea divina lipsind cu desavarsire.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 10:44:17
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de SabiaDomnului Vezi mesajul
As vrea sa stiu si eu de ce in scolile romanesti,evolutionismul si alte teorii sataniste sunt predate cu atata nonsalanta?
1) Evolutionismul nu se preda doar la noi, ci mai ales intarile civilizate.
2) Nici evolutionismul si nici alte teorii nu sunt sataniste! Asta intelegi tu dar esti complet pe aratura! Nicio teorie stiintifica nu se bazeaza pe si nici nu afirma existenta vreunui duh aka zeu. Conceptul de Satana a fost inventat de religie nu de stiinta. Daca nu ai fi invatat religie nu ai fi stiut de satanism. Deci ai grija cine vorbeste despre satana si cine nu! Stiinta afirma ca Satana e foarte putin probabil sa existe, la fel ca orice alta forma de supranatural. Deci stai linistit, stiinta nu este satanista. Cine te-a invatat asta a fost rau intentionat.
3) Evolutionismul este o teorie sustinuta de un puhoi de dovezi care creste pe zi ce trece. Faptul ca te bazezi pe ceva testat in nenumarate randuri iti da o incredere pe care unii care s-ar putea considera sabia domnului ar putea s-o catalogheze nonsalanta. Aceeasi nonsalanta o intalnesti si in folosirea altor teorii chiar de catre propria persoana in viata de zi cu zi dar acele teorii nu-ti darama castelul de nisip. De ce folosesti cu nonsalanta calculatorul? de ce aprinzi cu nonsalanta lumina cand te trezesti? De ce te urci nu nonsalanta in autobuz? de ce respiri cu nonsalanta? nu te temi ca teoria respiratiei e satanista? Probabil ca nu. De ce? Pentru ca nu-ti darama castelul de nisip.
Citat:
Adica preotul ne spune la ora de religie ca Pamantul a fost creat de Bunul Dumnezeu acum 6000 de ani,ca dupa aceea sa vina tot felul de profesori(fie ca sunt de biologie,fie ca sunt de geografie sau istorie) care sa-mi spuna ca omul se trage din maimuta,
Diferenta intre preot si profesori este ca profesorii se bazeaza pe probe. Daca preotul va minte nu trebuie sa dai vina pe profesori!!! Sigura sursa care afirma ca Pamantul are ~6000 de ani este o carte scrisa de niste oameni primitivi fara cunostinte stiintifice.

Omul nu se trage direct din maimuta, ci suntem verisori dupa cum bine zice topcat la semnatura. Avem un stramos comun cu maimutele. Unde-i problema? Ele tot in copaci traiesc iar noi am ajuns pe luna si am trimis roboti pe Marte. Evident, folosind niste teorii!!!
Citat:
ca Pamantul a aparut acum nu stiu cate miliarde de ani din cauza unei explozii
Foarte rau ca nu stii cand a aparut Pamantul si mai ales ca ai impresia ca a aparut din cauza unei explozii. Ia uite ce zice wikipedia inainte sa te prezinti atat de revoltat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Earth

Citat:
(penibil,nu-i asa?)
da, dar pana la nivelul lui vsovi mai ai!
Citat:
sau ca omul nu este decat un simplu animal,
ce-i drept ca omul nu-i chiar atat de simplu dar este un animal. Problema e ca ne place sa ne credem superiori si nu ne convine sa fim comparati cu animalele. Uita-te in schimb la minunile stramosilor tai nu mai departe de al doilea razboi mondial si ai sa vezi de ce omul nu difera nici macar la comportament prea mult de animale.
Citat:
binecuvantarea divina lipsind cu desavarsire.
aici se potriveste foarte bine replica lui Laplace data lui Napoleon: "Nu am avut nevoie de aceasta ipoteza". Evolutionismul explica originea speciilor fara sa aiba nevoie de vreun fenomen voo-doo.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 13:31:47
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Talking

A mai vazut cineva interviul asta?
http://www.youtube.com/watch?v=54IWF...layer_embedded

Last edited by zoridezi; 01.10.2009 at 13:34:56.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Creationism-Stiintific Tudor Resurse ortodoxe on-line 17 10.11.2012 13:24:16
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Richard Dawkins bubulyna Generalitati 79 11.06.2010 10:30:44
george becali alexandra28again Generalitati 130 01.06.2010 00:30:00