Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #221  
Vechi 03.12.2009, 14:23:58
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Mesaje: 800
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim
Argument biblic:

1 Timotei 2:5 " Caci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus"

- din Biblia sau Sfanta Scriptura tiparita sub indrumarea si cu purtarea de grija a prea fericitului parinte Teoctist...
Macsim, la acest citat și la acest aspect am răspuns de zeci de ori pe acest forum. Am să o mai fac odată dacă e necesar. Atunci când un neoprotestant vrea să convertească un ortodox la secta lui se folosește aproape întotdeauna în prima fază a spălării pe creier de acest argument:
"Nu e nevoie de preoți, nu e nevoie de sfinți, nu e nevoie de fecioara Maria, de moaște și de icoane, de taine ci e nevoie de "relația personală cu Domnul Isus". In acest sens se folosesc de citatul scos din context pe care l-ai dat tu și de altele câteva. Le redau mai jos:

Ioan 14.6 "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."
Luca 11.23 "Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; și cel ce nu adună cu Mine risipește."

Înainte de toate trebuie specificat că fiecare om de pe lumea asta nu se poate mântui decât prin IIsus Hristos, așa cum spune și Scriptura.

Să vedem însă și:
Fapte 3.6 "Iar Petru a zis: Argint și aur nu am; dar ce am, aceea îți dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te și umblă!"
A făcut sf Petru minuni prin forțe proprii? Firește că nu, desi spune: "ce am iti dau". Tot prin Hristos lucrează și sfinții.

Fapte 16.18 "Iar Pavel mâniindu-se și întorcându-se, a zis duhului: În numele lui Iisus Hristos îți poruncesc să ieși din ea. Și în acel ceas a ieșit."

Fac sfinții minuni prin puterea lor ? Nu, ci tot prin Hristos au și ei puterea de a face minuni!

Fapte 19.12 “Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei.”

Fapte 5.15 "Încât scoteau pe cei bolnavi în ulițe și-i puneau pe paturi și pe tărgi, ca venind Petru, măcar umbra lui să umbrească pe vreunul dintre ei."
Sfinții făceau minuni cu ajutorul lui Hristos. De remarcat e faptul că creștinii îi așteptau pe Pavel și Petru să vină la ei, nu se apucau să urle că ei "l-au primit pe Domnul Isus" și ca atare "Domnul Isus" era intr-un fel obligat să își facă lucrarea de vindecare în ei (cum spun sectarii) fără ajutorul sfinților lui Dumnezeu, cum erau Pavel și Petru

"Pentru că Dumnezeu cinstește pe cei ce Il cinstesc". (1 Samuel 2:30),

Diferența dintre un sfânt și un "mântuit" neoprotestant este aceea că sfinții pe toată durata vieții lor au fost oameni umili, deosebit de smeriți, care se considerau cei mai mari pacatosi, unii dintre ei nu ieșit in evidenta cu nimic in timpul vietii, desi aveau o traire duhovniceasca deplină, si multi dintre ei au inceput sa faca minuni abia dupa ce au murit.
Despre cinstirea sfintilor:
Psalmi 15.3 (16.3 -biblia Cornilescu) “Prin sfinții care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei”
Psalmi 88.6 (89.6-biblia Cornilescu) “Lăuda-vor cerurile minunile Tale, Doamne și adevărul Tău, în adunarea sfinților”
Efeseni 1.15 “Drept aceea, și eu auzind de credința voastră în Domnul Iisus și dragostea pe care o aveti catre toti sfintii”

Că sfinții intervin pentru oameni și după moartea lor o spune clar Biblia:
Apoc.6. 9-10 "sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ?"
Apoc.8.3 “Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului, Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților. ”.

Iuda 1.3 "am nevoie să vă scriu și să vă îndemn ca să luptați pentru credința dată sfinților, odată pentru totdeauna."

Ce spune sfânta fecioară Maria imediat după Buna Vestire?
Luca 1.48 “iată, de acum mă vor ferici toate neamurile”.
De asemenea, în Vechiul Testament este scris: "Iov, robul Meu, se va ruga pentru voi, că de n-aș fi primit eu fața lui și de n-ar fi pentru el, v-aș fi pierdut pe voi, pentru că nu ați grăit adevărat asupra robului meu, Iov "(Iov 42, 8).
O minune săvârștiă de moaștele unui sfânt:
4 Regi 13.21 sau (2 Reg biblia sectanților) "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale."
__________________
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic)
  #222  
Vechi 03.12.2009, 14:25:10
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Mesaje: 800
Implicit

Acum, mai e o falsă problemă pe care neoprotestanții o ridică frecvent, prin proasta interpretare a unor versete.

Ei mai spun: "Scriptura ne arată că sfinții și îngerii resping închinarea față de ei, spre a nu fi știrbită și umbrită închinarea față de Dumnezeu căruia Singur I se cuvine cinste deosebită și închinare.
"Și când a fost să intre Petru, Corneliu ieșindu-i înainte, a căzut la picioarele lui și i s-a închinat. Dar Petru l-a ridicat și i-a zis: Scoală-te, că și eu sunt om (Fapte 10, 25–26). Iar despre Pavel și Barnava: Iar preotul lui Zeus, al cărui templu era înaintea cetății, aducând la porți tauri și cununi, voia să le aducă jertfă împreună cu mulțimile. Și auzind Apostolii Pavel și Varnava, și-au rupt veșmintele, au sărit în mulțime și au strigat: O, bărbaților, de ce faceți acestea? Doar și noi suntem oameni, asemenea pătimitori ca voi"… (Fapte 14, 13–15).
Asemenea se întâmplă și cu îngerii, cum este de pildă îngerul care i-a făcut Apostolului Ioan descoperirile din Apocalipsă: Și am căzut înaintea picioarelor lui, ca să mă închin lui. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, care au mărturia lui Iisus. Lui Dumnezeu închină-te, căci mărturia lui Iisus este duhul proorociei (Apoc. 19, 10). Iar altă dată: Și eu, Ioan, sunt cel ce am văzut și am auzit acestea, iar când am auzit și am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Deci atât sfinții, cât și îngerii refuză orice închinăciune ce li se aduce, știind că ea se cuvine numai lui Dumnezeu".

Asta spun ei. Acum să vedem care e adevărul:

În Faptele Apostolilor, (10, 25–26), Apostolul Petru respinge închinarea ce i-a adus-o Corneliu, sub cuvânt că el este om, deoarece Corneliu îl socotise că este mai mult ca om, adică zeu. Sutașul roman era familiarizat cu noțiunea de zei, ca unul ce fusese păgân. Deci, socotind pe Petru ca pe un trimis al lui Dumnezeu, el era foarte înclinat a-l socoti ca zeu, sau în cel mai rău caz ca pe un om superior celorlalți oameni sau semizeu, căruia i se cuvenea nu venerare, ci adorare, ca zeilor, ceea ce Petru a refuzat să i se aducă.
În citatul din Faptele Apostolilor (14, 13–15), Pavel și Varnava resping închinarea ce li s-a adus, pentru același motiv ca și mai sus, căci erau socotiți ca zei și li s-a adus adorare, nu venerare. Contextul ne spune clar că locuitorii pământului din Listra, uimiți de minunea vindecării ologului din naștere de către Pavel, în văzul tuturor au strigat: Zeii, luând asemănare omenească, s-au pogorât la noi. Și ziceau de Varnava că este Zeus, iar de Pavel că este Hermes, de vreme ce era «purtătorul cuvântului; (Fapte 14, 8–12). Astfel, este lesne de înțeles refuzul apostolilor de a fi adorați ca niște zei, de vreme ce ei tocmai împotriva zeilor predicau întoarcerea la Unicul Dumnezeu (Fapte 14, 15–17). Și vorbind acestea, de abia au domolit mulțimile ca să nu le aducă jertfe (Fapte 14, 18), se spune în continuare.
În al treilea citat (Apoc. 19, 10), îngerul descoperitor al vedeniilor apocaliptice respinge închinarea ce i-a adus-o Apostolul și Evanghelistul Ioan. Respingerea este motivată: Sunt împreună-slujitor cu tine…, adică sunt egal cu tine, ca slujitor al lui Dumnezeu, cum ești și tu, deci suntem în raporturi de egalitate și nu se cuvine să primesc de la tine închinare, mai cu seamă că și tu ești aici, nu în trup, ci în (Apoc. 1, 10), adică în stare îngerească; și în plus, și tu ca mine ești în duhul proorociei care constă în a mărturisi pe Iisus. Al doilea motiv al refuzului este exprimat în cuvintele:;Lui Dumnezeu te închină;. Dumnezeu era de față și îngerul descoperitor I-ar fi adus o jignire dacă ar fi primit pentru sine, chiar în fața lui Dumnezeu, închinare de la Ioan.
Chiar și între oameni este jignitor a respecta prea mult pe un înalt slujitor al unui conducător de țară, când acel conducător este de fața. Totdeauna, toată atenția și toată cinstea se îndreaptă către cel ce este mai marele tuturor, atunci când el este prezent. Dar aceasta nu înseamnă că cei din jurul lui nu ar fi și oameni de cinste.

În citatul din urmă (Apoc. 22, 8–9), de asemenea, îngerul exprimă chiar mai limpede decât în citatul dintâi, egalitatea sa cu Apostolul Ioan și necuviința ce ar face-o primindu-i închinarea.

Astfel, în toate citatele de mai sus, invocate de sectari, în motivarea învățăturilor lor greșite, refuzul sfinților și al îngerilor de a li se aduce închinare, își are explicație proprie și particulară: Apostolii Petru, Pavel și Varnava au refuzat a li se aduce adorarea ca unor zei, iar nu cinstirea sau venerarea pe care sfinții o primesc. Iar îngerul descoperitor a respins închinarea lui Ioan, pentru egalitatea pe care o avea cu el, ca împreună-slujitor al lui Dumnezeu.
Însă în ce privește cinstirea și venerarea pe care oamenii o aduc sfinților și îngerilor lui Dumnezeu, acestea sunt primite de ei, după cum se poate vedea, în diferite locuri ale Scripturii. Un prim exemplu se poate vedea atunci când al treilea căpitan trimis de împăratul Ohozia, cu cei cincizeci de oameni ai lui, a îngenunchiat înaintea lui Ilie și s-a rugat lui și a grăit către el și a zis: Omule al lui Dumnezeu, caută cu ochi milostivi la sufletul meu și la sufletele robilor tăi, acestor cincizeci (IV Regi 1, 13). Și iarăși: …feciorii proorocilor cei din Ierihon… au venit înaintea lui Elisei și s-au închinat lui până la pământ (IV Regi 2, 15 sau 2 Imp Biblia sectantilor). Și iarăși: Atunci împăratul Nabucodonosor a căzut pe fața sa și s-a închinat lui Daniel (Daniel 2, 46). Și iarăși, vedem că Balaam plecându-se cu fața sa, s-a închinat… îngerului Domnului (Num. 22, 31).
Iarăși vedem că îngerul Domnului a primit închinare de la Iosua, care a căzut cu fața la pământ și i s-a închinat (Iosua 5, 14–15). Îngerii au primit închinare de la Lot (Fac. 19, 1). Îngerul Domnului a primit închinare de la Daniel proorocul (Daniel 8, 18; 10, 9–15). etc
__________________
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic)
  #223  
Vechi 03.12.2009, 14:32:09
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.750
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
eu ma intreb de ce neoprotestantii intra pe acest forum? e clar ca nu in ideea de a invata ceva, sau de a afla niste raspunsuri, departe de ei asta. vreti sa ne convertiti? vreti sa ne "deschideti ochii"? noi de ce nu intram pe site-uri neoprotestante? de ce nu avem dorinta asta de a va invada spatiul si a va aduce calea cea dreapta? nu va sunt deajuns casele de rugaciuni, intalnirile, tremuraturile, etc? dar din ce in ce sunt mai convinsa ca aici isi "baga dracul coada" si ca si el sunteti experti in polemica.
Exact, din nou mandrie si ipocrizie...si ba spun ca sunt rataciti si vor sa afle Adevarul, ba ca nu cred in niciun cult dar fac prozelitism exact in numele unuia, ba nu spun ce religie au pentru ca le este rusine...dar prozelitism oricum trebuie sa faca, sa il supere pe pastor ?????

Dar mai este si varianta asta, e posibil sa nu constientizeze ca Dumnezeu le indruma pasii spre Credinta cea Adevarata, unul dintre pasi fiind inregistrarea pe acest forum...
  #224  
Vechi 03.12.2009, 14:35:18
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.750
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Iti multumesc pentru explicatii si sa stii ca ma intereseaza cu adevartat. Iar cand spuneam de sfinti, ar fi trebuit sa scriu Sfinti, pentru ca ma gandeam la anumiti Sfinti: Sfantul MIna, Sfantul Ciprian.... De ce trebuie sa ma rog la ei, daca singurul mijlocitor este Isus?
Macsim dar tu nu faci niciun pas spre Dumnezeu, iti place sa stai pe loc???...mai cauta si tu raspunsuri de unul singur, mai vezi paginile din urma, mai gaba la cap ceva, triaza, trece prin filtrul mintii...pentru ca nu e frumos sa intri asa si sa pui aceleasi intrebari fara nicio logica adresate de absolut toti ereticii!!!!
  #225  
Vechi 03.12.2009, 14:35:52
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 670
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit pt ovidiu-s

ceea ce ma bucura este ca din ce scrii mai invat cate ceva dar numai ortodoscii or sa inteleaga. sa vezi ce raspuns or sa-ti dea sectarii, sa te tii bine
__________________
Inimă curată zidește intru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele.
  #226  
Vechi 03.12.2009, 14:45:55
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 670
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Exact, din nou mandrie si ipocrizie...si ba spun ca sunt rataciti si vor sa afle Adevarul, ba ca nu cred in niciun cult dar fac prozelitism exact in numele unuia, ba nu spun ce religie au pentru ca le este rusine...dar prozelitism oricum trebuie sa faca, sa il supere pe pastor ?????

Dar mai este si varianta asta, e posibil sa nu constientizeze ca Dumnezeu le indruma pasii spre Credinta cea Adevarata, unul dintre pasi fiind inregistrarea pe acest forum...
la a 2-a varianta nu m-am gandit. dar e cea mai putin probabila. ca vad inversunarea lor de a ne deschide ochii. chiar nu-si dau seama ca nu au nici o sansa? sau se gandesc ca mai sunt pe aici si unii care inca mai au intrebari, care doresc sa afle mai multe, si ar putea sa-i "racoleze"... mda, si asta ar fi o varianta.
__________________
Inimă curată zidește intru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele.
  #227  
Vechi 03.12.2009, 14:53:31
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.750
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
la a 2-a varianta nu m-am gandit. dar e cea mai putin probabila. ca vad inversunarea lor de a ne deschide ochii. chiar nu-si dau seama ca nu au nici o sansa? sau se gandesc ca mai sunt pe aici si unii care inca mai au intrebari, care doresc sa afle mai multe, si ar putea sa-i "racoleze"... mda, si asta ar fi o varianta.
Stii cum e, noi nu avem la ce sa ne deschidem ochii, decat asupra ereziei in care traiesc si pe care prin cele spuse de dansii ne fac sa o percepem ca pe ceva din ce in ce mai grav. Mie imi place sa le tot aduce aminte cine le sunt fondatorii....si asta pentru ca ar trebui sa li se deschida ochii sau sa ii faca sa inteleaga ca trebuie sa accepte ca ei merg pe urma unor eretici, deci s-au indepartat de la Credinta Adevarata...nu aveau cum sa se apropie de nicio culoare .

Eu de exemplu nu am cum sa vorbesc despre Biblie cu ei, si sa ascult interpretarea lui White...pentru ca ei respecta acum Sabatul datorita ei, sunt vegani datorita ei, sunt obligati sa creada in darurile primite de la Dumnezeu si in ea ca profet ( este unul dintre punctele lor de credinta ) ea le-a gasit argumente, ea i-a tot inoculat si i-a adus in halul asta...deci ei nu pot vorbi despre Biblie cum trebuie.

Daca acest cult merge copacel pe urmele lui Miller si White, nu exista puncte comune sau demne de luat in considerare...asa gandesc eu!!!

Eu nu pot vorbi cu un mormom despre Biblie, pentru ca este iarasi interpretarea lui Smith...si nu a a adeptilor ( chiar daca toti sustin ca gandesc singuri!!!), deci din nou dezinformare si pornire de la o premisa falsa, pe care ei sunt invatati sa o perceapa ca fiind Adevarata...ori nu e asa!

Last edited by AndruscaCIM; 03.12.2009 at 14:55:51.
  #228  
Vechi 03.12.2009, 15:01:27
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 670
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Stii cum e, noi nu avem la ce sa ne deschidem ochii, decat asupra ereziei in care traiesc si pe care prin cele spuse de dansii ne fac sa o percepem ca pe ceva din ce in ce mai grav. Mie imi place sa le tot aduce aminte cine le sunt fondatorii....si asta pentru ca ar trebui sa li se deschida ochii sau sa ii faca sa inteleaga ca trebuie sa accepte ca ei merg pe urma unor eretici, deci s-au indepartat de la Credinta Adevarata...nu aveau cum sa se apropie de nicio culoare .

Eu de exemplu nu am cum sa vorbesc despre Biblie cu ei, si sa ascult interpretarea lui White...pentru ca ei respecta acum Sabatul datorita ei, sunt vegani datorita ei, sunt obligati sa creada in darurile primite de la Dumnezeu si in ea ca profet ( este unul dintre punctele lor de credinta ) ea le-a gasit argumente, ea i-a tot inoculat si i-a adus in halul asta...deci ei nu pot vorbi despre Biblie cum trebuie.

Daca acest cult merge copacel pe urmele lui Miller si White, nu exista puncte comune sau demne de luat in considerare...asa gandesc eu!!!

Eu nu pot vorbi cu un mormom despre Biblie, pentru ca este iarasi interpretarea lui Smith...si nu a a adeptilor ( chiar daca toti sustin ca gandesc singuri!!!), deci din nou dezinformare si pornire de la o premisa falsa, pe care ei sunt invatati sa o perceapa ca fiind Adevarata...ori nu e asa!
tocmai ei cum de nu inteleg ca vorbesc limbi straine pentru noi, cand vin cu fel de fel de interpretari ale unor persoane care daca au vazut ca nu se pot remarca in societate, s-au gandit ca e multa "naivitate" in lume si au deschis cea mai profitabila afacere "secta".
__________________
Inimă curată zidește intru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele.
  #229  
Vechi 03.12.2009, 15:17:13
Danut7 Danut7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.543
Implicit

In nenumarate cazuri in Sfanta Scriptura ne sunt reprezentate mijlociri din partea sfintilor.Sa amintim de Avraam care mijloceste in fata lui Dumnezeu , pentru salvarea rudeniei sale Lot, inainte de distrugerea Sodomei si Gomorei, de mijlocirea lui Moise pentru poporul evreu intr-o plentitudine de cazuri, de mijlocirea si rugaciunea dreptilor si sfintilor in fata lui Dumnezeu,cred ca sunt o multime de exemple.Chiar si in contextul acela in care se spune ca este un Singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, omul Iisus Hristos, apostolul Pavel indeamna mai ales la mijlociri si rugaciuni pe toti unii pentru alti si spune ca acest lucru este placut la Dumnezeu.Ceea ce inseamna acel verset este ca exista Unul Singur care a impacat lumea cu Dumnezeu, adica Iisus Hristos,omul.Insusi Scriptura spune ca si Duhul Sfant mijloceste pentru noi si se roaga pentru noi cu suspine negraite.Sfintii sunt chip si madulare a lui Hristos.Acestia au trecut in compania lui Hristos si a lui Dumnezeu in Rai, si reprezinta Biserica triumfatoare.Daca noi pacatosii ne rugam unii pentru altii si cei de pe pamant, oare nu ne ajuta cu atat mai mult rugaciunile celor sfinti si drepti , placuti lui Dumnezeu, care sunt aproape de Dumnezeu?Chiar in Apocalipsa vedem in mai multe randuri ca se aduc lui Dumnezeu rugaciunile sfintilor.Cei ce sunt mai aproape de Dumnezeu pot intervenii mai bine pentru noi la Dumnezeu, si mai util.

Despre minunile sfintilor a dat bine exemplele , ovidiu-s, si despre atestare moastelor.Exemplul mortului care a cazut peste mormantul lui Elisei si a inviat, prin atingerea de oasele sale.Stergarele si sorturile lui Pavel care vindeca pe multi.As da si exemplul femeii cu scurgere care s-a atins de haina lui Hristos si s-a vindecat.Si asa mai departe exemplele continua si sunt multe in Biserica.
  #230  
Vechi 03.12.2009, 16:35:01
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.750
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
tocmai ei cum de nu inteleg ca vorbesc limbi straine pentru noi, cand vin cu fel de fel de interpretari ale unor persoane care daca au vazut ca nu se pot remarca in societate, s-au gandit ca e multa "naivitate" in lume si au deschis cea mai profitabila afacere "secta".
Intreaba-ma sa te intreb si desi ii si intreb, nu vor sa raspunda ( sugereaza sa ii dam la spate pe fondatori, dar sa discutam despre ce au instituit ei de fapt)...ba chiar unii afirma ca White este la fel cu Sfintii Parinti ( pe care ei nici nu ii citesc si nu ii respecta)!

Mie imi este greu sa vad cum toti cred si afirma ca citesc Sfanta Scriptura dupa Principiul Sola Scriptura si te si provoaca la discutii, insa daca ar fi aici prezenti reprezentanti a catorva secte...fiecare ar expune un punct de vedere diferit asupra Bibliei, de asemenea puncte de credinta diferite si chiar au satisfactia asta, si nu imi pot da seama cum se simt, ce simt...si ce pot gandi intr-un asemenea moment trist!
Subiect închis



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50