![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Timpul lui Dumnezeu este absolut si Biserica traieste in timpul lui Dumnezeu. Intreaga Alaska, prin Pronia lui Dumnezeu functioneaza in lumea oamenilor la GMT-9 (in loc de GMT-10, -11 si -12, dupa pozitia si intinderea sa geografica). Cind la Ierusalim este 11:59 PM, ianuarie 7, pe linia de demarcatie in Strimtoarea Bering este, teoretic, 11:59 AM, ianuarie 7, dar cum Dumnezeu a facut ca ceasurile sa mearga dupa ora Pacificului, va fi 3:00 PM (dupa - amiaza) in Alaska cind data se schimba la Ierusalim in ianuarie 8. Iata, deci cum Sfintele Liturghii se tin in Alaska in duminici si la sarbatori in aceeasi zi si la aceeasi data ca si la Ierusalim, in zilele lasate de Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Celor ce tin Nasterea Mintuitorului: Pace si Bucurie!
Cristos s-a nascut! Slaviti-L! Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 07.01.2010 at 01:24:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zilele create de Dumnezeu nu sunt aceleasi pe tot Pamantul. La unii incep mai devreme, la unii mai tarziu. La unii incep cu 24 de ore mai tarziu. Asa a fost dintotdeauna, doar ca nu au existat oameni pe tot Pamantul ca se se loveasca de problema asta, sau au existat oameni care nu isi faceau calendare si sa le compare cu ale vecinilor. Imediat ce omamenii s-au raspandit si si-au facut calendare, s-au lovit si de problema. Pozitia liniei este intr-adevar o conventie, dar existenta ei nu e o conventie. Oricum ai lua-o, nu ai cum se eviti problema unei diferente de 24 de ore de o parte si de alta a liniei, oriunde ar fi aceasta situata. Nu are rost sa dezbatem asta. Am vrut doar sa-ti arat ca (indiferent de cauza) exista oameni defazati cu 24 de ore de altii, defazati si cu o zi de saptamana (cand la unii e duminica dimineata la altii e sambata dimineata) inca inainte de 1920 si de indreptarea calendarului. Asta inseamna ca sarbatorile Bisericii nu erau tinute nici atunci de toata lumea odata, si nu cred ca asta a dus la pierderea Harului in vreo parte a Bisericii. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg ce tot insisti cu "timpul Bisericii", nu am gasit niceieri in Biblie sau in Sfintii Parinti o asemenea notiune. La fel, nu am gasit nimic in Biblie si nici in Sfintii Parinti legat de dogmatizarea unui anume calendar. Citat:
Nu uita si de celalalte calendare care poate ca erau folosite in antichitate, ebraic, indian, etc... Esti sigur ca toti ortodocsii au folosit din vechime calendarul iulian? Citat:
Bogdan. Last edited by BogdanF2; 09.01.2010 at 21:44:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeste-l pe Sfantul Vasile cel Mare, citeste si urmatorul material, postat chiar de unul dintre preotii vostri, din BOR, Dan Badulescu. Vei ramane surprins cum toata stiinta ta lumeasca despre timp si despre miscarea astrelor ceresti e aruncata in derizoriu, ca un nimic in fata Domnului. Citeste inainte sa mai spui ceva si dupa, te mai astept: http://www.hexaimeron.ro/Calendar/Ca...isericesc.html Last edited by orthodoxherald; 10.01.2010 at 13:44:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf. Ioan de Kronstadt spune ca e invers. Sf. Ioan Damaschin spune in Dogmatica sa ca nu e foarte clar cat de mare e Soarele, ca unii zic ca e mai mare decat Pamantul, ca altii zic ca e la fel de mare, etc... Dupa cate vad eu Sfintii doar isi dadeau cu parerea in privinta asta, nu pareau sa vorbeasca ca si cum ar fi primit invatatura de la Duhul Sfant. Despre Pr. Dan Badulescu nu prea am ce zice. Ca si voi, cred ca citeste si interpreteaza gresit anumite scrieri. Pamantul e plat? Hai sa fim seriosi, tre' sa fii orb de-a binelea sa afirmi asa ceva. Exista multe experimente pe care si un elev le poate face sa observe ca Pamantul e rotund si ca se invarte (pendulul de ex, giroscopul). Crezi ca toate pozele facute din spatiu sunt falsificate? Iti dai seama cate sute sau mii de oameni ar trebui sa fie implicati in conspiratia asta? Si cu ce scop? Hai sa fim seriosi... Nu stiu daca ai citit ultimele postari pe threadul asta. Nu ma leg de nici un timp sau calendar bisericesc, oricare ar fi acesta. Vreau doar sa spun ca si inainte de 1920 au fost situatii in care ortodocsii nu tineau sarbatorile impreuna, ci unii chiar la 24 de ore distanta de altii, din cauza liniei de schimbare a datei. Indiferent de cauza (umana, divina, demonica, etc), fenomenul exista si inainte de indreptarea calendarului. Deci ce spunea ortodoxia.i.thanatos ca toti ortodocsii ar trebui sa tina sarbatorile simultan, nu prea e realizabil, si nici inainte de 1920 nu era. Oricum o iei, tot sunt unii care incep sa praznuiasca Sf. Paste cand altii abia intra in sambata mare. Legat de calendare, e clar pentru oricine ca calendarul iulian ramanea in urma, si pana la urma Sf. Paste s-ar fi suprapus cu Craciunul. Mult mai inainte de asta, Craciunul ar fi cazut in Postul Pastelui. Calendarul fusese intocmit de niste pagani care nu calculasera bine. Indreptarea calendarului a fost totusi o greseala, dar nu cred ca din cauza ca e mai exact calendarul iulian, ci cred ca a fost o greseala din cauza motivelor pentru care a fost facuta, si anume ca sa faciliteze apropierea de catolici. Dupa cum spune si Pr. Cleopa, orice fapta are si trup si suflet. Fapta asta chiar daca parea buna al trup, la suflet nu prea era. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In exemplele de mai sus, in Alaska / Siberia / restul continentului american, ai oameni la distanta mica una de alta la care cand unii e duminica, la ceilalti e sambata. Si asta a fost cu mult inainte de 1920. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca Sfintii te rusineaza in fata “invatatilor” de azi (vezi sa nu se rusineze si ei de tine cind o sa vezi zorii unei altfel de zile!), atunci precis ca nu stiau ce spun sau numai isi dadeau cu parerea ca sa para interesanti la vremea lor si ca sa te puna pe tine si pe alti “educati” in situatii penibile secole mai tirziu. As fi curios sa aflu cum te deosebesti tu in mentalitate de protestantii pe care umblai sa-i convertesti pentru ca vad ca si tu “culegi” din invatatura Parintilor Bisericii numai ce probabil nu lezeaza “bunul simt” al vremurilor noastre, care nu poate fi decit o reflectare in constiinta a trairii in Duh si in credinta in care se intimpla atitea minuni, si unde atitia au avut vedenii dupa 1924, dupa propriile-ti spuse. Chiar esti convins ca un elev poate face experimente care sa dovedeasca rotatia Pamintului? Dupa cite stiu eu Foucault a suspendat o greutate la 67 de metri deasupra pamintului, in turla unei biserici din Paris . Despre cita relevanta a avut experimentul sau cred ca vorbeste de la sine indiferenta totala cu care l-a tratat lumea stiintifica a vremii. Pe Foucault l-au facut mare presa si politicienii (Napoleon al III-lea). Experimentul lui Foucault a fost un spectacol de circ, repetat rapid in toate marile orase ale lumii menit sa creeze acceptiune populara a “dovezii” ca Pamintul se misca si, implicit, a teoriilor lui Galiei si Kepler, care, in ciuda “evidentei” lor n-au putut fi dovedite vreme de 200 de ani. Cu privire la posibilitatea falsificarii imaginilor din spatiu cred ca mai degraba tu nu realizezi ca nu-i nevoie decit de o mina de oameni pentru a controla intreaga operatiune. Tot ce presa publica provine de la NASA, unde un numar mic de angajati prelucreaza si aproba imaginile care urmeaza sa fie facute disponibile. Toti cei pe care NASA pretinde ca i-a trimis pe Luna au fost masoni (interesanta coincidenta, nu?) si, in general, toti cei care participa direct la programele spatiale sint destul de putini si, de aceea, usor de controlat. Citat:
Citat:
Nu conteaza cine a calculat calendarul, dar e foarte important sa retinem ca a fost binecuvintat la Nicaea de Duhul Sfint prin Sfintii Parinti si sa realizam ca un papa eretic si niste patriarhi masoni nu au nici un fel de cadere sa schimbe dupa capul lor ordinea lasata de Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|