Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2010, 14:48:30
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 01andrei01 Vezi mesajul
Cred ca m-ati inteles gresit,deci Este vorba despre Episcopul de targoviste sau nush,in fine omul cel mare de peste biserica din zona aceea,nu stiu cum il cheama exact,dar el a vrut sa intre acolo in manastire pt ca nu credea si pe aleea acea acolo in curtea manastirii a cazut si si-a rupt piciorul,a fost dus la spital si in fine dar credinciosii l-au intrebat "Parinte tot nu crezi?" si el a zis ca daca i se taie picioarele si nu crede si s-a imbolnavit de o boala la picioare,si s-a chinuit pana ma-i anu trecut sau nu-s exact cand a murit...Dar a lasat Domnul cuvant la moartea lui,si Preotul nu a putut sa moara pana nu a zis ca ,Crede in Cuvantul Lui Dumnezeu.Nu-mi mai aduc exact aminte de totii termenii pt ca am auzit povestea aceasta cand eram mai mic...O sa ma documentez si o sa va spun exact...dar va rog sa va documentatii si voi...Este adevarata povestea
Ok...sa ne aduci mai multe informatii, ca eu am dat un google si nu am gasit absolut nimic..deci sper sa te edifici si sa ne poti spune mai multe si mai concrete!

Poate o fi avut omul diabet, sau alte afectiuni care au condus la acea stare...ca mai exista si posibilitatea asta totusi!
Vechi 12.02.2010, 20:19:19
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Arterita obliteranta.
Vechi 12.02.2010, 20:44:38
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Arterita obliteranta.
Ei zi draga, si ei vehiculeaza asemenea "versiuni"...ca s-au innegrit picioarele omului ca la aia cu cornite, si au cautat si citat prin Biblie care sa vina in sprijinul acestei " teorii"!!! Vai vai vai...pe de astea isi constuiesc ei sfintenia, e ceva...de n-ar mai fi!!!

Doamne ajuta!
Vechi 13.02.2010, 10:50:29
01andrei01 01andrei01 is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ei zi draga, si ei vehiculeaza asemenea "versiuni"...ca s-au innegrit picioarele omului ca la aia cu cornite, si au cautat si citat prin Biblie care sa vina in sprijinul acestei " teorii"!!! Vai vai vai...pe de astea isi constuiesc ei sfintenia, e ceva...de n-ar mai fi!!!

Doamne ajuta!
Pai nam cu cine vorbi aici,cred ca am i=nimerit intr-un cuib de draci...eu nu am zis asa ceva,cu biblia si cu altele,am spus doar o poveste care am auzito cand eram mai mic,daia nici nu mai stiu toate detaliile,eu am spus in mare asa ce mai imi aduc aminte,pt ca m-a marcat povestea asta...Dar nu am cu cn vb...Voi nu a-ti crede nici daca vi s-ar intampla vouo...Domnul sa aiba grija de voi si sa va aduca pe calea ce dreapta.AMIN.

Adio
Vechi 13.02.2010, 19:04:34
Banned

Implicit Subiecte adevărate, subiecte evitate: Biserica și sectele(I)

Citat din Andrei01:

“S-au rupt ei din trupul bisericii sau biserica s-a rupt??? Vezi ca eviti subiectele adevarate???ma ataci pe mn ca sunt analfabet...Tu cum esti daca scri toate prostiile alea??? vad ca te deranjez,pai fato...”
“Pai nam cu cine vorbi aici,cred ca am i=nimerit intr-un cuib de draci...eu nu am zis asa ceva,cu biblia si cu altele,am spus doar o poveste care am auzito cand eram mai mic,daia nici nu mai stiu toate detaliile,eu am spus in mare asa ce mai imi aduc aminte,pt ca m-a marcat povestea asta...”

Puiule, Andrei 0001, nu mă deranjezi deloc, ești chiar simpatic în felul tău naiv de a fi. Dar se poate să faci pe supărăciosul și să ne întorci spatele, ca să nu ne mai deranjezi? Dacă tu nu vrei să vorbești cu noi, ei bine, noi vrem să vorbim cu tine. Poate mai înveți și tu câte ceva. Să știi că eu nu te-am făcut analfabet pentru cunoștințele tale precare despre Biblie, despre dreapta credință, despre Biserică sau secte, ci pentru faptul că nu știi să scrii românește. Păi tu, în afară de nenumărate cacofonii, mai scrii și incorect gramatical. Uite doar câteva exemple: scrii nam în locde n-am; na-i în loc de -ai; nai în loc de -ai; nare în loc de n-are; am auzito în loc de am auzit-o; daia în loc de de-aia; nu a-ti crede în loc de nu ați crede; vouo în loc de vouă; pana ma-i anu trecut în loc de până mai anul trecut; sa va documentatii în loc de să vă documentați; daca scri în loc de dacă scrii; omu sarman în loc de omul sărman; scuzama în loc de scuză-; iti spun adevaru în loc de îți spun adevărul; crede cate unu în loc de crede cate unul; nu mai mintii lumea în loc de nu mai minți lumea; tu sti în loc de tu știi; si sti în loc de și știi ; sa sti în loc de să știi; nici nu sti în loc de nici nu știi ; pe unu din în loc de pe unul din; in scripturii în loc de în Scripturi; nai curaj în loc de n-ai curaj; oamenii aia nevinovatii în loc de oamenii ăia nevinovați; ridicate în loc de ridica-te; asa ar fii în loc de asa ar fi; ve-i continua în loc de vei continua; forumu în loc de forumul; de tot rasu în loc de de tot râsul; s-a inegrit picioarele în loc de s-au înnegrit picioarele; capu în loc capul; banu în loc de banul; actualu în loc de actualul; la laudat si mi se pare ca la premiat în loc de l-a lăudat și mi se pare că l-a premiat; uitate în loc de uită-te; rugativa în loc de rugați-; Nu tea în loc de Nu te-a; calculatoru în loc de calculatorul; stergel în loc de șterge-l; asta e cea mai tare comentariu în loc de ăsta e cel mai tare comentariu; sa tine cont de ani,sau de alte prosti în loc de să țină cont de ani,sau de alte prostii; Tine-tio în loc de Tine-ți-o; se dau mari cunoscatorii în loc de se dau mari cunoscători; sa ajuns în loc de s-a ajuns; al ceva în loc de altceva; alt cineva în loc de altcineva; dumnezeu în loc de Dumnezeu; Dumneleu în loc de Dumnezeu; haiti în loc de Haiti; la pucioasa în loc de la Pucioasa; martori lui iehoa în loc de martorii lui Iehova; trezitiva în loc de în loc de treziți-; sau intalniti uni si au zis în loc de s-au întâlnit unii și au zis; eu nus în loc de eu nu-s; nu te mai chinuii sa scri în loc de nu te mai chinui s scrii; daca scri tu în loc de dacă scrii tu; uitate si tu în loc de uită-te si tu; sub ochii nostrii în loc de sub ochii noștri; documenteazate în loc de documentează-te; o sa fi în loc de o să fii; Eu mam referit în loc de Eu m-am referit; lasama în loc de lasă-; voi,sunteti penibilii în loc de voi,sunteți penibili; se poate accepta si jumatati în loc de se pot accepta și jumătăți; vro boala în loc de vreo boală; Ma-s gandi în loc de M-aș gândi; a se mandrii în loc de a se mândri; se implineste scrierile în loc de se implinesc scrierile; Nu va asteptatii în loc de Nu vă așteptați; Ascultatii Cuvantul în loc de Ascultați Cuvântul ; nu va mai furatii singuri caciula mintinduva în loc de nu va mai furați singuri căciula mințindu-vă; Incercatii sa il citii în loc de Încercați sa îl citiți; izbugnesti in ras în loc de izbucnești în râs; tineo în loc de ține-o; cei ce au urechii sa auda dar nu are ochii sa vada în loc de cei ce au urechi să audă dar nu au ochi să vadă; niciunu în loc de niciunul; unu sau altu în loc de unul sau altul; se implineste spusele în loc de se împlinesc spusele; ii se pare în loc de i se pare; pe noi oameni în loc de pe noi oamenii; ca ea sunt multii în loc de ca ea sunt mulți; Sa ma ierte cititori în loc de Să mă ierte cititorii; raasticnit pe cruce în loc de răstignit pe cruce; la facut în loc de l-a făcut; nu la-u ascultat în loc de nu l-au ascultat; sa sti ca nu mam suparat în loc de să știi ca nu m-am supărat; sa nu fi de acord în loc de să nu fii de acord; sa ti post în loc de să ții post; vre-un în loc de vreun; calentar pe stil vechii în loc de calendar pe stil vechi; etc., etc.

Scriai tu pe 19.01.a.c. (citez) “P.S:greselile gramaticale sunt din cauza vitezei.” Da, poate că atunci când faci erori de tastare și scrii calentar în loc de calendar, așa este. Dar la tine se văd și niște carențe sistematice, care dezvăluie o educație școlară precară. Puțină smerenie nu ți-ar strica, adică să nu ai în mod obligatoriu o părere prea bună despre tine, despre scrierile tale și despre raționamentele tale. Încearcă să fii mai responsabil față de ceea ce scrii, căci va veni vremea când vei da seama de fiecare virgulă pusă unde nu trebuie.

Apoi, după ce te superi ca văcarul pe sat, ne ameninți că-ți iei jucăriile și pleci, crezând poate că o să ne sperii așa, cu “Adio și nam(!) cuvinte”:

“Pai nam cu cine vorbi aici,...Voi nu a-ti crede nici daca vi s-ar intampla vouo...Domnul sa aiba grija de voi si sa va aduca pe calea ce dreapta.AMIN.
Adio.”

Faci cum vrei, dar să știi că pe fond tot n-ai dreptate. Nu BOR este sectă la BNI ci BNI este sectă la BOR. N-avea cum să se desprindă, să “se rupă” cum spui tu, BOR dintr-o biserică fantomă! Biserica Noul Ierusalim N-A EXISTAT înainte de anii ’90 ai secolului XX, căci abia atunci este ea înființată de către liderii pucioși. Nici măcar Verginica ( 1980) n-a visat să aibă o altă biserică decât biserica satului (de care ea nu se despărțise până la moarte), indiferent de alunecările ei eretice cauzate în principal de o afecțiune psihică gravă de care suferea (o dedublare a personalității, care o făcea să creadă că este “proorociță” și că Dumnezeu vorbește prin ea ca printr-o trompetă).
Vechi 13.02.2010, 20:01:09
Banned

Implicit Subiecte adevărate, subiecte evitate: Biserica și sectele(II)

După câțiva ani, realizând că o oficializare a “Bisericii Noul Ierusalim” este imposibilă fără a avea măcar un episcop cu hirotonie validă și fără o recunoaștere din partea Bisericilor autocefale ortodoxe surori, liderii pucioși au înființat Fundația “Sfânta Virginia” prin intermediul căreia urmau să se desfășoare toate “ingineriile financiare” ale sectei, iar pentru a gâdila credulitatea prostimei ortodoxe au inventat sintagma “Cetatea Sfântă Noul Ierusalim”. În felul acesta, pucioșii sunt acum și-n căruță, și-n teleguță; și călare, și pe jos. Și cum așa?

Păi, să le luăm pe rând:

1.”În căruță”: Pentru creștinul ortodox de rând care își impune să fie credul, ei apar ca fiind o “Cetate Sfântă de Nou Ierusalim” mai presus decât lumea și deșertăciunile lumești, adică o nouă Biserică, independentă, liberă, privată, condusă nemijlocit de Duhul Sfânt al Pucioasei care vorbește prin “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” și care lucrează pe pământ o lucrare și o lucrătură nouă prin doi dregători cu rang de “prooroci”: Mihaela și Nicușor. Au și câțiva preoți, dar preoții pucioși nu au hirotonie (nici validă, nici invalidă), ci sunt “unși” direct de Duhul Sfânt al Pucioasei în chip nevăzut, necunoscut, cu “preoția lui Melchisedeck”, care este net superioară “preoției Cincizecimii” (adică, cea din BOR); unii dintre ei au concomitent și titlul onorific de arhierei (obținut tot fără hirotonie). De câteva luni încoace, la Pucioasa au și doi diaconi (evident, și ei sunt nehirotoniți).

2.”În teleguță”: Pentru oficialitățile bisericești care ar dori eventual să se așeze la masa tratativelor cu ei, pucioșii sunt o fundație venerabilă numită “Fundația Sfânta Virginia” situată undeva “în sânul Bisericii Ortodoxe” (o expresie ambiguă; dat fiind că sânul acesta este destul de mare și nebulos, localizarea pucioșilor în acest sân este, practic, imposibilă), și care, la modul declarativ, pretinde că (cităm) “respectă BOR și pe preoții și pe arhiereii ei”.

3.”Călare și pe jos”: Pentru oficialitățile laice care ar dori să-și bage nasul (eventual și cu ceva controale fiscale mai amănunțite) în “gospodăria de partid” a sectei, există Societatea cu Răspundere Limitată “RO-EMAUS Prod-com SRL” cu sediul social(fantomă) în București, Calea Grivitei, Nr. 150, Sc. 1, Ap. 1, Sect. 1, și cu sediul de producție(real) în casa lui nea’Didi din Târgoviște, prin intermediul căreia se fac tranzacțiile mobile și imobile cu “lumea”.

P.S. Faptul că tu ceri pe acest Forum să ți se dea link-uri de unde să-ți procuri un calendar pe stil vechi, îți demască înclinațiile schismatice. Păi dacă nu mai ești mulțumit de BOR, pe care tot o critici pe toate fețele(bisericești), cel mai simplu ar fi să te duci pe strada Televiziunii din București (cartierul Militari), unde își are sediul Biserica Ortodoxă Schismatică pe Stil Vechi și să-ți cumperi calendarul direct de la ei. Au și preoți acolo, vezi poate ei nu-ți cer bani cum fac ortodocșii lacomi pe care-i critici tu, și-ți dau calendarul pe daiboji, ca să te facă fericit și să te câștige la ei pe un calendar în valoare de 40 de bani.
Vechi 15.02.2010, 13:14:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM

În prealabil postat de 01andrei01
Cred ca m-ati inteles gresit,deci Este vorba despre Episcopul de targoviste sau nush,in fine omul cel mare de peste biserica din zona aceea,nu stiu cum il cheama exact,dar el a vrut sa intre acolo in manastire pt ca nu credea si pe aleea acea acolo in curtea manastirii a cazut si si-a rupt piciorul,a fost dus la spital si in fine dar credinciosii l-au intrebat "Parinte tot nu crezi?" si el a zis ca daca i se taie picioarele si nu crede si s-a imbolnavit de o boala la picioare,si s-a chinuit pana ma-i anu trecut sau nu-s exact cand a murit...Dar a lasat Domnul cuvant la moartea lui,si Preotul nu a putut sa moara pana nu a zis ca ,Crede in Cuvantul Lui Dumnezeu.Nu-mi mai aduc exact aminte de totii termenii pt ca am auzit povestea aceasta cand eram mai mic...O sa ma documentez si o sa va spun exact...dar va rog sa va documentatii si voi...Este adevarata povestea

Ok...sa ne aduci mai multe informatii, ca eu am dat un google si nu am gasit absolut nimic..deci sper sa te edifici si sa ne poti spune mai multe si mai concrete!

Poate o fi avut omul diabet, sau alte afectiuni care au condus la acea stare...ca mai exista si posibilitatea asta totusi!

Ceea ce Andrei spune ca este "o poveste adevarata" este chiar o poveste, in care adevarul este amestecat cu fictiunea.
Pe cand traia, episcopul Vasile Targovisteanul a fost curtat de mai multe ori de catre liderii puciosi, care incercau sa obtina de la el o "recunoastere" oficiala ca ei sunt niste crestini pravoslavnici a caror invatatura este demna de urmat de catre toti cei care se pretind a fi ortodocsi. La randul lui, Vasile incerca pe diverse cai diplomatice, deci cu binisorul, ca sa-i aduca pe puciosi sub ascultarea sa de vladica. In aceasta perioada relatiile dintre ei erau destinse, vladica Vasile a fost primit in incinta "manastirii" pentru discutii si tratat cu consideratie si cu respect, si fiecare "tabara" incerca s-o castige de partea ei pe cealalta. Asta in conditiile in care liderii puciosi nutreau (barfindu-l prin spate) un profund dispret fata de Vasile, considerandu-l un mare pacatos si aducand pentru asta o sumedenie de argumente, aflate de ei din auzite. Asadar, nici vorba ca sa fi sarit vladica gardul si sa-si fi rupt piciorul.
Vazand ca bate apa in piua, Vasile a incercat in ultima instanta o rezolvare "in forta" a diferendumului, aducand cu o masina de teren cateva calugarite autentice si incercand sa le instaleze la "manastirea" de la Pucioasa in virtutea dreptului sau de "episcop al locului". Puciosii au simtit ca li se pregateste exilul si le-au trantit poarta in nas si lui Vasile, si calugaritelor. De atunci incepand, conflictul dintre puciosi si Vasile a luat accente fatise si iritate. Peste cativa ani, Vasile Targovisteanul a mai fost la Pucioasa impreuna cu Irineu Bistriteanul, prilej cu care Irineu a pronuntat public, in fata portilor "manastirii" ( puciosii stateau pe zidul de incinta si pazeau portile ferecate, filmand si fotografiind toata scena), lepadarea sa de secta, ca sa auda si puciosii, chiar din gura lui, optiunea sa definitiva de lepadare, caci pentru asta venise el acolo.
Peste alti cativa ani Vasile a suferit o operatie in spitalul de la Targoviste pentru o arterita obliteranta mai veche, dar nu a supravietuit complicatiilor. Or boala se agravase prea mult, ori medicii de provincie erau mai slabuti, cert este ca Vasile a dat ortul popii, caci un preot pucios a fost in taina la capataiul lui de muribund ca sa-i inregistreze parerea de rau pentru neintelegerile avute cu "fratii puciosi", fireasca la oricine ar fi ajuns in asemenea clipe. Puciosii au fost insa si aici pe faza, ca de obicei, pentru ca lor "le spunea Domnul ce au de facut", si au facut publice regretele postume ale vladicai, ca un semn ca n-a facut bine ce-a facut. Apoi au inventat imediat povestea cu "auto-blestemul lui Vasile, care si-a blestemat singur picioarele", blestem pe care Dumnezeu, binevoitor si drept, a hotarat sa-l implineasca intocmai si la timp, prin tairea picioarelor lui Vasile, taiere pusa in practica de catre medicii provinciali in spitalul din cetatea de scaun a Targovistei.
Dupa un an, puciosii au pretins ca duhul lui Vasile a primit "invoire" de la Dumnezeu, a venit din cer pe aripile vantului si le-a comunicat liderilor puciosi la ureche cat de mult a plans si s-a cait el in cer pentru ca a fost impotrivitor Noului Ierusalim, sfatuindu-i pe ceilalti arhierei sa nu cumva faca ce a facut el, ca sa nu pateasca si ei la fel, ci sa se supuna sectei de la Pucioasa, pe motiv ca numai acolo mai e biserica cea adevarata, toate celelalte biserici fiind de mult apostate.
Vechi 15.02.2010, 14:23:32
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
Citat din Andrei01:

...

Puiule, Andrei 0001, nu mă deranjezi deloc, ești chiar simpatic... Păi tu, în afară de nenumărate cacofonii, mai scrii și incorect gramatical. Uite doar câteva exemple: ... etc., etc.
...
Faci ... trompetă).
După ce îi măsori cuiva toate paiele, căruia îi spui familiar puiule, persiflându-l subtil și jucăuș doar ca să îl scoți total necredibil, așa cum e strategia voastră, așteptând să fi măsurată și dumneata cu aceiași măsura cu care ai măsurat ca să ispitești, căci l-ai mînjit în fața clasei scoțîndu-l ca pe un copil fără școală, prin sute de exemple aberante, căci sunt aberante corecturile tale deoarece ești absurdă exact pe fond, căci aici, pe forum, nu este vorba de o scriere propriuzisă, gazetărească sau cum ai găsit dumneata pe la cărturari, ci aici este vorba despre o simulare a unui dialog vorbit, deci e absurd a cere cineva ca să respecte normele lingvistice căci nu avem deaface cu scriitori, publiciști, profesori ci în general cu analfabeți așa ca mine, dar aici se cer eventual respectarea celor ale bunului simț, cele ale unui comportament onest și sincer și deschis în relația cu semenii de pe forum, lucru pe care Andrei l-a respectat spre deosebire de domnia ta care se vede că ți-ai ascuțit limba pe tocilă la ursul din pădure ca să poîi mînca mai bine puii caprei cu trei iezi. Deci iată cât de mare bîrnă ai în ochi dacă ai început să te ocupi de paie, de toate paiele, deoarece în concluzie e clar că, defapt, tu ești cea care nu respecți „gramatica” unui dialog civilizat ci l-ai târât pe copil cu nonșalanță în persiflările tale batjocuritoare și penibile, în stilul vostru caracteristic: atunci când aduce argumente credibile, și valabile atunci după ce trageți în pianist începeți să schimbați partitura ca să ne gîndim că defapt spectatorul care nu te-a aplaudat este un infractor, eventual sectant, fără școală... fără școală de corecție, așa că i-o aplici dumneat... căci după ce te-ai erijat singură pe postamentul credibilității, așa ca o lingvistă credibilă, și o credincioasă cu statut vechi în una biserică, în BOR, vorbind mereu la plural despre, noi, adică referindu-te că toți ortodocșii gândesc așa ca și tine, voi, noi, deci voi aia dreptcredincioșii, în asentimentul tuturor celor normali la cap firește... deci după ce te-ai auto-emanat și autoerijat la privilegjurile ispitei exact ca emanatu', apoi o comiți fără menajamente, sari direct în bălării, în păpuriș, gîndind ca Adevărul ar fi absent, și absenți și toți ceilalți martori, dar și uituci, rezultând prin sofismul scamatoricesc „umoristictic” că mărturia lui Andrei ar fi un mizilic nesemnificativ al unui țânc, deci de neluat în seamă comparativ cu toată Una Biserică din istorie ce vine după tine, după voi, și după sofismele tale/voastre, asta în speranța că
viclenia minciunii și manipularea vă pot ajuta pe voi ca credibilizând strâmbătatea să scăpați de cel râu care v-a ridicat unelte ademenitoare, căci iată ce spui așa în persiflare la mișto, după ce pe Andrei l-ai „umplut de respect”:

Citat:
Faci cum vrei, dar să știi că pe fond tot n-ai dreptate.
Păi, peoi, cum adică n-are el dreptate? pe fond... Păi cu siguranță el are toată dreptatea atât pe fond cât și ca formă căci: a citit, a priceput, a crezut, a mai auzit și ce i s-a întâmplat unui necredincios mai mare care nu a vrut să creadă cu nici un chip și care totuși până la sfârșit s-a convins din pricina bolilor și urgiilor ce i-au venit asupra lui și a mărturisit măcar la sfârșit că și el a crezut înainte de a muri, deci și-a amintit cu folos, și apoi a rămas acest Andrei0001 fidel Adevărului, lepădând circul acesta ridicol, al unei adunări drăcești care se ambiționează să creadă pătimaș necredința... de frică să nu se constate că hoțul a strigat hoții și de frică sș nu se vadă că lupul cu limba de lemn ascuțită pe tocilă a căzut până la urmă în groapa cu jar a caprei cu trei iezi... dacă tot a acuzat mereu de sectarism pe Cuvântul lui Dumnezeu...

Deci draga mea, tu nu știi că deobicei Copiii nu mint în ce nu-i privește, căci n-au niciun interes? Ei mărturisesc cinstit fiindcă nu fac politica celui rău, iar atunci când văd că n-au cu cine, că nu sunt crezuți din reacredință, din interes lacom, atunci nu pierd vremea... cu nimeni oricât s-ar da unii „profesori” de gramatică, fiindcă ei simt imediat că interlocutorii au fost bine instruiți în arta decredibilizării Adevărului și credibilizării minciunii, pe la ștefan ghiorghiu sau prin tot felul de beciuri murdare cu zaț de cafele și scrum de țigări mârșave... și pleacă așa cum bine i-a învățat Hristos: „ieșiți din mijlocul lor!”

Deci vezi cât de mare îți este bârna? dar ți-am mai zis că eu nu încerc să ți-o scot fiindcă uneori îmi pari chiar că îți șade bine cu ea și ești foarte simpatică așa chioambă... deci s-o porți așa cu cinste și mândrie că nu vreau să te clătesc eu de la starea ta cu îndreptări când mie mi-e clar că de ani de zile nici eu nu am reușit să mă îndrept cu 1°, sau să mă înalț cu 1 milimetru pe mine însumi dar atunci pe altul, amăgind pe Hristos cu pocăința și cu relația noastră iubitoare... că defapt constat că am mai mult o relație hulitoare...

Citat:
Nu BOR este sectă la BNI ci BNI este sectă la BOR. N-avea cum să se desprindă, să “se rupă” cum spui tu, BOR dintr-o biserică fantomă! Biserica Noul Ierusalim N-A EXISTAT înainte de anii ’90 ai secolului XX, căci abia atunci este ea înființată de către liderii pucioși.
Păi, peoi, poi, dacă îmi aduc aminte ce spuneai cîndva, și ce citate ai dat pe forum chiar aici, de acolo rezulta că BNI a fost transformată în sectă prin minciună și manipulare după interesele unor maimari din BOR cu mult după binecuvântarea și ungerea Cetății Sfinte din 1992 sau 93 făcută de Psf. Irineu prin ascultare de maimare în perfectă corectitudine canonică deoarece nu exista ierarh al locului; deci fiind ea, BNI, de atunci a lui Hristos, unsă și binecuvântată, cum avea să se desprindă ea singură de BOR altfel decât că a fost anulată binecuvântarea de către BOR? așa cum ai spus chiar dumneata, deci cine s-a rupt de Hristos? cine s-a autoblestemat anulând un legământ valabil? cine minte aici? nu cumva tu cu ai tăi o dați mereu la întors după ce tu însăți ai mărturisit și ai arătat împreună cu un preot ce a postat pe aici cum s-au petrecut lucrurile? de frica massmediei sau ce știu eu ce interese erau la mijloc, căci de la tine am aflat ce s-a întâmplat și a și mărturisit Negropontes că așa este, li s-a cerut ca toți preoții s-o considere pe BNI ca fiind sectă... prin circulară internă, după o judecată mincinoasă și strâmbă, pe baza unei analize mult mai vechi a părinților Cleopa și Papacioc din care reieșea lipsa înțelegerii lor din smerenie, a celor ce au făcut analizala, recomandând grija părintească, iar la această analiză s-au adăugat minciuni și insinuări cu America și etichetîndu-se că sunt niște derbedei complici ai unor sectanți, sectanți americani...

Păi, peoi, poi, era preotul Iosif Trifa american? era Petrche Lupu american sau suedez? Era Arsenie Boca venit de pe lună? era Veronica și Ioan Iovan veniți din colhoz? Era Verginica și sora sa Maria venite din Africa? Este Mihaela și erau Zidarii coborâți de pe Enterprise? sau doar ai vrea și dumneata ca Andrei0001 să fie asemenea lui Lieutenant Commander Data ca să-i dai dreptatea care firește că se vede că o are și să crezi?

deci draga mea soră căzută între spahii și ieniceri, dragă MariaMargareta roata bicicletă, fii consecventă cu ceea ce povestești pe aici că mie mi-e clar că dacă nu ești consecventă atunci trebuie să te consider diversionistă, sau o înfocată pătimașe suporteră antichristă, căci cei ce s-au rupt de BNI, de Hristos nu pot fi numiți până la urmă altfel...

deci BOR a fost intoxicată și ruptă de Hristos și de BNI... prin sofismele știm noi ale cui... iar apoi cu circulara s-a umplut toată țara... așa cum cu tembelizorul au păcălit emanații boborul...

continuarea mai jos
Vechi 15.02.2010, 14:47:19
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

continuare

Citat:
Maria Margareta:
Nici măcar Verginica ( 1980) n-a visat să aibă o altă biserică decât biserica satului (de care ea nu se despărțise până la moarte),
bine că aici mărturisești corect ... dar apoi „dai cu mucii-n fasole, sau cu bîta în baltă sau iar vrei să vinzi castraveți la grădinari” cum s-ar zice prin bobor, producând un nonsens pătimaș cu speranțe ilaritaționiste prin umorul absurd cu aparență involuntară rezultat:

Citat:
indiferent de alunecările ei eretice
păi, peoi, poi dacă ar fi avut alunecări eretice sfânta Verginica înseamnă că nu ar fi rămas până la moarte în BOR, deci e clar că n-a avut alunecări eretice ci le scoți dumneata din pălărie exact ca și scamatorii ce scot iepurași albi, profesorii ăia ai tăi de „gramatictică” plini de fente aristocrate... ca apoi să izbești cu bocancul direct sub centură și cu tocul peste obraz căci zici:

Citat:
cauzate în principal de o afecțiune psihică gravă de care suferea (o dedublare a personalității, care o făcea să creadă că este “proorociță” și că Dumnezeu vorbește prin ea ca printr-o trompetă)
Nu suferea de ce spui dumneata căci tu habar n-ai ce e aia o dublare sau dedublare a personalității, defapt e un nonsens, căci cu asta se ocupă toată lumea filmului și a modei, și habar n-ai ce este aia o afecțiune psihică gravă ci dumneata ca și alții vreți mereu să uitați cum s-au petrecut lucrurile și cum au fost considerați și etichetați pe vremea comunistă și până azi toți cei ce rămâneau credincioși Domnului; păi erau scoși ca fiind nebuni, declasați, elemente provocatoare, diversioniste, antinaționale, și iată mai nou, elemente anticreștine, anti BOR, anti una sobornicească și apostolească biserică, tot ei,... și erau forțat înterneați în clinicile și senatoriile de boli mintale unde încet dar sigur, prin „tratament” erau transformați în legume, asta în cel mai bun caz, căci dacă ai citit atunci ai aflat ce se arată în Cuvântul lui Dumnezeu ca mărturie, ce anume i-au făcut sfintei Verginica, în încercarea de a o omorâ din greșală, cu ser vechi sau cu tot felul de metode ce se practicau pe linia morții, pe ultima linie, a celor condamnați cu pedeapsa capitală, dar ăștia erau nevinovați, și ei asemenea multora, că știu și eu că și eu am auzit și văzut, ea a fost cobaiul în ghiarele cinsmului sadic al autorităților acelei perioade nefaste... care n-a trecut... căci „tratamentele” se dezvoltă mereu... ducând omenirea pe cele mai înalte culmi ale cilivilizației... pentru obținerea unor noi și noi succese în toate domeniile...

Deci te întreb: este cineva vinovat că aude sau vede ce altcineva nu vede sau aude? sau este cineva vinovat că vorbește prin el sau ea cineva de aud mai mulți iar ea nu știe ori doarme? dar mai mult, este demn de crezare Cuvântul Acela? Și dacă tocmai Acel Cineva care vorbește este Chiar Dumnezeu... este vinovat cel prin care vine ispita? și trebuie sau nu trebuie crezut? și pentru ce? de ce? ce anume trebuie crezut și ce nu? sau voi nu pricepeți care este sensul termenului prooroc? și apoi cum deosebiți voi Duhul? cum deosebiți dacă e de la Dumnezeu sau de la tatăl minciunii? deci cum deosebiți voi al cărui Duh sunteți voi? căci Unul Dumnezeu este Duh! și El se dăruiește cui voiește El, căci Dumnezeu se milostivește de cine voiește și aceasta este dreptatea lui Dumnezeu... căci așa spune CLD. Căci din smerenie alungau vechii monahi orice vedenie sau glas sau miros, căci majoritatea erau batjocuri drăcești spre ispită, și care din smerenie nu trebuiesc primite sau urmate, dar unori primeau sfinții și proorocie sau vedenie de la Dumnezeu cu adevărat.

Iar voi ziceți că nu? ci că BNI s-a rupt de BOR? și chiar dacă s-ar fi rupt ei, BNI de BOR, să zicem prin reducerea la absurd că așa ar fi fost deși e viceversa căci au fost lapidați, dar totuși... de ce crezi atunci că s-ar rupe cineva de Biserica Strămoșască, dacă ar vrea să se rupă și de ce nu s-ar rupe dacă ar vrea să nu se rupă?

Și Cine credeți voi că este Acela care a venit să rupă pe fiu de tată sau pe fiică de mamă sau soacră sau de ceilalți casnici ai săi? și de ce credeți voi că a adus Hristos sabie și nu pace? că defapt ce oare are cu noi Domnul de ne dezbină pe unii de alții? ce vrea El oare de ne desparte și ne aduce sabie în casă ca doi să stea împotrivă la trei și trei împotrivă la doi? ce urmărește El cu noi defapt?

Și dacă nu știm răspunsurile cum o să urmăm dreptatea, neprihănirea, dragostea, credința? sau noi o să mergem mereu ca orbii acolo unde merge toată gLumea... doar fiindcă e mai mulți și pentru că ea e defapt cea mai veche biserică? Păi, peoi, poi iată că defapt ea e cea mai veche instituție, și ea e și cea mai una Abostolească și Somornicească și gLumească bisurică... și pare așa imensă exact așa ca biserica noastră... încât firește că e clar cine de cine ar vrea și nu ar vrea ca să se rupă.

Deci cum deosebim Duhul; a cărui duh suntem? Și cine anume este prooroc și al cui prooroc este? Prooroc de sine însuși, de draci s-au l-a trimis Cineva din pustie așa ca pe Ioan Botezătorul, sau ca pe Iona?

Last edited by vsovivi; 15.02.2010 at 15:03:19.
Vechi 15.02.2010, 14:48:18
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM

În prealabil postat de 01andrei01

Ceea ce Andrei spune ca este "o poveste adevarata" este chiar o poveste, in care adevarul este amestecat cu fictiunea.
Pe cand traia, episcopul Vasile Targovisteanul a fost curtat de mai multe ori de catre liderii puciosi, care incercau sa obtina de la el o "recunoastere" oficiala ca ei sunt niste crestini pravoslavnici a caror invatatura este demna de urmat de catre toti cei care se pretind a fi ortodocsi. La randul lui, Vasile incerca pe diverse cai diplomatice, deci cu binisorul, ca sa-i aduca pe puciosi sub ascultarea sa de vladica. In aceasta perioada relatiile dintre ei erau destinse, vladica Vasile a fost primit in incinta "manastirii" pentru discutii si tratat cu consideratie si cu respect, si fiecare "tabara" incerca s-o castige de partea ei pe cealalta. Asta in conditiile in care liderii puciosi nutreau (barfindu-l prin spate) un profund dispret fata de Vasile, considerandu-l un mare pacatos si aducand pentru asta o sumedenie de argumente, aflate de ei din auzite. Asadar, nici vorba ca sa fi sarit vladica gardul si sa-si fi rupt piciorul.
Vazand ca bate apa in piua, Vasile a incercat in ultima instanta o rezolvare "in forta" a diferendumului, aducand cu o masina de teren cateva calugarite autentice si incercand sa le instaleze la "manastirea" de la Pucioasa in virtutea dreptului sau de "episcop al locului". Puciosii au simtit ca li se pregateste exilul si le-au trantit poarta in nas si lui Vasile, si calugaritelor. De atunci incepand, conflictul dintre puciosi si Vasile a luat accente fatise si iritate. Peste cativa ani, Vasile Targovisteanul a mai fost la Pucioasa impreuna cu Irineu Bistriteanul, prilej cu care Irineu a pronuntat public, in fata portilor "manastirii" ( puciosii stateau pe zidul de incinta si pazeau portile ferecate, filmand si fotografiind toata scena), lepadarea sa de secta, ca sa auda si puciosii, chiar din gura lui, optiunea sa definitiva de lepadare, caci pentru asta venise el acolo.
Peste alti cativa ani Vasile a suferit o operatie in spitalul de la Targoviste pentru o arterita obliteranta mai veche, dar nu a supravietuit complicatiilor. Or boala se agravase prea mult, ori medicii de provincie erau mai slabuti, cert este ca Vasile a dat ortul popii, caci un preot pucios a fost in taina la capataiul lui de muribund ca sa-i inregistreze parerea de rau pentru neintelegerile avute cu "fratii puciosi", fireasca la oricine ar fi ajuns in asemenea clipe. Puciosii au fost insa si aici pe faza, ca de obicei, pentru ca lor "le spunea Domnul ce au de facut", si au facut publice regretele postume ale vladicai, ca un semn ca n-a facut bine ce-a facut. Apoi au inventat imediat povestea cu "auto-blestemul lui Vasile, care si-a blestemat singur picioarele", blestem pe care Dumnezeu, binevoitor si drept, a hotarat sa-l implineasca intocmai si la timp, prin tairea picioarelor lui Vasile, taiere pusa in practica de catre medicii provinciali in spitalul din cetatea de scaun a Targovistei.
Dupa un an, puciosii au pretins ca duhul lui Vasile a primit "invoire" de la Dumnezeu, a venit din cer pe aripile vantului si le-a comunicat liderilor puciosi la ureche cat de mult a plans si s-a cait el in cer pentru ca a fost impotrivitor Noului Ierusalim, sfatuindu-i pe ceilalti arhierei sa nu cumva faca ce a facut el, ca sa nu pateasca si ei la fel, ci sa se supuna sectei de la Pucioasa, pe motiv ca numai acolo mai e biserica cea adevarata, toate celelalte biserici fiind de mult apostate.
Vai ce m-am mai distrat, trebuie sa marturisesc ca ai un talent deosebit de a povesti!!!

Daaa...ce sa zic, asa mi-am putut face o imagine si mai obiectiva despre puciosi..si mi-i si imaginez cum stateau ei cocotati pe ziduri cu aparatele foto blitzuind, si comentand cu " blandete si sfintenie" evenimentul.

Asta e, oricum pacat si de episcop, si de faptul ca in final asa i-a fost sfarsitul. Oricum...poate ca boala a suvenit tocmai datorita faptului ca intrat in cardasie cu puciosii, deci invers...nu asa cum afirma ei ca ar fi!

Doamne ajuta si mult succes!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40