Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2010, 14:48:56
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Ce anume fac aceste trambite?
...
Cele șapte trâmbițe apocaliptice sunt proorocite în Apocalipsa. Pucioșii pretind că șase dintre ele au proorocit deja în România, dar apoi au murit, una câte una. Din proorociile lor nu s-a păstrat nimic, decât o mică parte din cea a proorocit Verginica. A Șaptea Trâmbiță proorocește din 1990 încoace, la Pucioasa, dar n-a murit (încă) și nici nu va muri vreodată (cel puțin, așa pretinde). Cea de-A Șasea Trâmbiță a fost Verginica, care a proorocit între anii 1955-1980. Între 1980 și 1990 a proorocit Maria, sora Verginicăi, care a fost deci A 6,5-a Trâmbiță Apocaliptică. Între anii 1990 și 1994, Proorocițele Maria și Verginica au trâmbițat în paralel, la mare concurență, amândouă odată. Dar în 1994 Maria s-a lăsat păgubașă, renunțând la proorocie, pentru că nu ținea ritmul și standardul de calitate impus de către proorocița Mihaela.

Simultan cu toate cele șase trâmbițe (care între timp au murit), trâmbița și Domnul Pucios odată cu ele:

“Domnul și sfânta Virginia au trâmbițat cuvinte din cer peste cetățile, locurile ce adună mai mulți creștini, dar și în chip restrâns, aducând la lumină întunericul în care ei s-au pierdut, și mereu chemându-i neobosit spre sfințenie.”(v. Prefața din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, Ediția 2006, pag. 314)

Uneori mai erau și intruși, care trâmbițau și ei cum îi bătea capul:

“... — Verginico, cine a trâmbițat din trâmbiță?
Doamne, eu am trâmbițat.
— Cu ce trâmbiță ai trâmbițat?
Doamne, am trâmbițat cu trâmbița bărbatului acesta, că a venit la mine și mi-a dat să cânt. Eu n-am vrut să cânt,[...] și a vrut să cânte el cu ea, și trâmbița nu a cântat, și mi-a dat mie să cânt cu ea. Eu nu vreau să cânt, dar,[...]Doamne, dacă eu am greșit că am trâmbițat, să mă ierți și să nu mă pedepsești.
— Verginico, să nu mai trâmbițezi, să nu le mai faci voia, căci ei vor să vadă semne și minuni prin tine" (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 25 decembrie 1964)

Mare taină cu aceste trâmbițe, mare taină! Cine nu crede, o să vadă el!
Vechi 12.05.2010, 14:57:56
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Ai vrut să spui Verginica, nu Veronica. Vezi că le încurci? Ți-a spus foarte clar Vsovivi că Verginica dela Pucioasa și Veronica dela Vladimirești nu sunt una și aceeași trâmbiță, ci sunt două trâmbițe apocaliptice diferite, care se invidiau și se dușmăneau una pe alta, așa cum foarte frumos mărturisește din cer Cuvântul lui Dumnezeu:

“ Dar Veronica, care este dușmană pe Verginica și poartă această dușmănie pentru profeție, s-a scris în cer.” (11 februarie 1976)

Și mai scrie, tot în Cuvântul Sfâmt Pucios, că se urau pentru întâietate la profeție:

"Veronica singură se osândește, fiindcă urăște. În loc să se bucure că Dumnezeu hrănește poporul, ea urăște. Dacă s-ar duce vasul Meu (Verginica, n.r.) în căminul său, n-ar dura cinci minute și vasul Meu ar fi sfâșiat. Veronica, dacă schimba haina nu în luxul care este acum, ci în haină de cerșetoare, ar fi fost ferice de ea, dar nu a făcut așa, ci a făcut altceva." (4-12-1975).

Și iată ce mai scrie despre cele două Trâmbițe pucioșești (amintind în treacăt și despre Ioan Iovan Iorgovan, cea de-A Cincea Trâmbiță Apocaliptică a Pucioșilor. Cuvântul Domnului Pucios, care mărturisește clar, fără nici un dubiu, că profeția Veronicăi a mâncat-o pisica, pentru că a confundat-o cu un șoricel:

"La mănăstirea Vladimirești, Ioan a vorbit, și cei ce l-au ascultat, l-au arestat și l-au schingiuit, și astăzi este fără adăpost. Dar Eu îi dau adăpost și lui, și la toți cei fără adăpost. Îl învinuiește astăzi pentru port. Gradul și harul nu i s-au luat. Dar Veronica este dușmană pe Verginica și poartă această dușmănie pentru profeție, și s-a scris în cer. Să știți că profeția de astăzi nu este profeția lui Veronica. Pe a ei a mâncat-o pisica. A avut dușmane mulțime mare de măicuțe care au fost îmbrăcate în dușmane și s-au măritat și au acum copii, și unele din ele au și nepoți, și pentru aceasta nu s-a descuiat mănăstirea Vladimirești, că nu s-a împlinit cuvântul pe care l-am dat Eu. Pâinica lui Veronica, nu i-a luat-o Verginica, ci e în mâna Domnului. Când vor suna trâmbițele din cei patru munți, din muntele de la miazăzi, din muntele de la miazănoapte, din muntele de la răsărit și din muntele de la apus, atunci se va întreba fiecare de locuința sa și de lucrarea pe care o are. Atunci fiecare va fi trecut pe o notă, pentru lucrul pe care l-a avut, și atunci vor merge toți într-un loc, unde se va continua lucrarea, și atunci mult se va jeli Veronica pentru că a dușmănit-o pe Verginica, și atunci Mihail de la Micșunești își va lua plata pentru poșta sa pe care a dus-o." (11-12-1976)

Mare taină cu trâmbițele acestea! Mare taină!
Dar Verginica să nu crezi că e mai mare ca Moise, că au pucioșii la Glodeni o statuie de lemn de nuc a lui Moise înaltă de vreo 2,5 metri, iar Verginica se zice că era cam scundacă și fără un ochi. Nu știu dacă ei se și închină la ea ( la statuie) sau nu, dar e foarte mare.
În schimb, la Verginica pucioșii se închină, i-au făcut și un acatist copiat după Acatistul Maicii Domnului: "Apărătoare Maică, pentru biruință , mulțumiri aducem ție. Și ca ceea ce ai ...etc., etc. ...purtătoare de Dumnezeu, noi fiii tăi".
Deci pucioșii se consideră fiii duhovnicești ai Verginicăi, Purtătoarea de Dumnezeu, și se închină la ea cu multă evlavie. Mai terminați odată cu Veronica, pentru că vă rătăciți!

Are si Legea asta lasata de Dumnezeu rostul ei, ca de aia a lasat-o Dumnezeu. Daca s-ar respecta macar cele zece porunci de catre toti oamenii, am trai intr-o lume mai buna. Toti defileaza incoace si-ncolo, vorbind de dragoste, in timp ce-si dau in cap unul la altul. Halal dragoste!
Vechi 12.05.2010, 15:02:54
AngelicaKroner AngelicaKroner is offline
Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul

Păi ar fi normal să fie în cele 6 zile câte trei bărbați și trei femei, iar Duminica, să le fie lor spre Binecuvântare... bucurându-se toți de ziua Domnului. Deci ar trebui să avem marți și joi fecioare iar sâmbăta fecior.

Dacă Duminica nu e nici bărbat, nici femeie (deși în popor e cunoscută ca "sfânta Duminică"), atunci ce e? Că doar nu cumva este hermafrodit!?
Normal ar fi ca toate zilele să fie femei, dacă admitem că au trup cu viață într-însul, ca să li de diferențieze sexul (bărbătesc sau femeiesc) prin pipăire, sau măcar prin simpla contemplare. Iar dacă n-au trup, n-au nici sex, și toată teoria asta care personifică zilele ca într-un basm de adormit copiii, nu e decât o minciună gogonată. Nu ar fi singura minciună și nici singura gogomănie a pucioșilor, de altfel.
Vechi 12.05.2010, 16:02:30
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AngelicaKroner Vezi mesajul
Dacă Duminica nu e nici bărbat, nici femeie (deși în popor e cunoscută ca "sfânta Duminică"), atunci ce e? Că doar nu cumva este hermafrodit!?
Normal ar fi ca toate zilele să fie femei, dacă admitem că au trup cu viață într-însul, ca să li de diferențieze sexul (bărbătesc sau femeiesc) prin pipăire, sau măcar prin simpla contemplare. Iar dacă n-au trup, n-au nici sex, și toată teoria asta care personifică zilele ca într-un basm de adormit copiii, nu e decât o minciună gogonată. Nu ar fi singura minciună și nici singura gogomănie a pucioșilor, de altfel.
Păi Duminica, este Sabatul cel Nou și Ziua Soarelui și a Lunii și nu numai a Soarelui, (ca simbol și nu să ne închinăm la Luminători sau la astre ci la Dumnezeu), căci în ea, în Sfânta Duminică se serbează învierea din morți a Domnului Iisus Hristos întru Împărăția Vieții Sfinte, spre a asculta noi de Tatăl pentru rugăciunile Maicii Preciste, Maica noastră și nu numai a Lui Iisus... și astfel, ținând Sfânta Duminica, luăm noi aminte spre smerenie ca să nu mai păcătuim și cu frică pentru ca să credem și apoi să înviem și noi întru Cuvântul lui Dumnezeu... pentru ca să ne iubim cu sfințenie unii pe alții plinind porunca Domnului.

Și ea, sfânta Duminică, se ține spre binecuvântare și odihnă și împăcare și pace cu Cerul, și după Chipul ei sunt și celelalte zile vii; deci se ține de sâmbătă seara de la apusul Soarelui până luni dimineața la răsăritul soarelui așa cum ne învață Domnul care grăiește peste pământ și se mărturisește și se pregătește întru venirea Sa și s-a și scris mai dinainte prin prooroci ca să se știe ce anume se va împlini la plinirea vremii așa cum este scris.

Iar goglindomania gogomanilor, deci gogomănia este a acelora care vor crede pe alții și anume pe acela care tot așa precum proorocea sf. Verginica în patul său, va proorocii de la cel rău în contra acestei lucrări.

„... Vai de omul care se face cârciumar! Vai de omul care în zilele de post vinde carne, care vinde băutură în zilele de post! Fiilor, va veni un om și va spune: „Această lucrare e mincinoasă“. Dar Eu vă spun să luăm aminte, că se va deschide pământul și îl va înghiți pe acest om și mulți dintre voi vor cădea, căci va veni și va vorbi la fel în patul său ca și vasul Meu, și va vorbi contra lucrului Meu și a lucrării Mele și va fi mare război. ”
(CLD din 25.04.1973)

Deci se amintește de slava Domnului care pe vremea lui Moise s-a arătat și i-a mistuit pe cei necredincioși și cârtitori și potrivnici care s-au revoltat împotriva lui Moise și au vrut să-l ucidă cu pietre și pe el și pe Aaron și pe Iosua și pe cei care mai erau cu ei... Dar Moise le-a luat apărarea și a trimis pe Aaron să tămâieze între ei ca să se oprească mânia Domnului căci se făcea moarte multă în popor și pământul deschizându-se a înghițit pe mulți atunci. Dar pentru rugăciunile lui Moise s-a oprit prăpădul în popor, slavă ce a sfințit prin această jertfă sfântă adunarea și a încet murmurul și nemulțumirile și neascultarea... căci nu mai vroiau să-l asculte pe Moise zicând că e un simplu om și că cu ce e el mai grozav ca ei? Iar Moise le-a luat apărarea înaintea Domnului de mii de ori, și doar așa, pentru Moise a primit Domnul să-i conducă El însuși la pământul făgăduinței... în care I-a dus și pe care li l-a dat lor... l-a dat fiilor, seminției lui Avraam, căci părinții lor s-au răzvrătit deși au văzut minunile Domnului făcute înaintea lui faraon și minunile cele mari și de aceea au murit cu toții în pustie, din pricina necredinței lor.

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 16:04:31.
Vechi 12.05.2010, 16:25:49
Banned

Implicit

Citat:
Are si Legea asta lasata de Dumnezeu rostul ei, ca de aia a lasat-o Dumnezeu. Daca s-ar respecta macar cele zece porunci de catre toti oamenii, am trai intr-o lume mai buna. Toti defileaza incoace si-ncolo, vorbind de dragoste, in timp ce-si dau in cap unul la altul. Halal dragoste!
Păi nu le-a desfințat Domnul ci El a întărit Legea și Proorocii, dar Legea Veche, Cele Zece Porunci și tot ce a dat spre a fi ținut de Israel de la Adam și Noe și Ilie și Moise până la Ioan Botezătorul este pentru cei necredincioși și tari la cerbice care trebuiau cercuiți la învârtoșarea inimii ca să audă, și este o lucrare pentru firea trupească, o călăuză, prin care oamenii să se poată apropia de Iisus Hristos prin Care a venit plinirea făgăduinței făcute de Dumnezeu lui Avraam pentru credința lui, iar apoi Legea s-a dat prin Moise, dar Harul Duhului Sfânt a venit prin Hristos, și făgăduința Credinței și Binecuvântarea nu vine din Lege ci a fost dată lui Avraam această făgăduință pentru credința lui în Dumnezeu cu 430 de ani înainte de a fi dată Legea. Iar Legea nu poate schimba făgăduința ca să iasă din ea o altă făgăduință. Deci „mai înainte de Avraam sunt Eu” și din faptele legii nu te poți îndreptăți ci creștinii sunt îndreptățiți prin Credință.

Dar sigur că trebuie să plinești și cele 10 porunci dacă ai căzut din Credință, dacă iar ești robit de firea trupească, și făcându-le vei fi viu în Domnul pe Cale, dar credincioșii nu au nici o robie ori datorie, ci ei, având Credința, se desăvârșesc prin Har ca femeia liberă a Ierusalimului Ceresc, Noul Ierusalim, dar dacă tu vrei să te desăvârșești atunci trebuie să te lepezi de tine însuți, să vinzi tot ce ai și să împarți săracilor, să-ți iei crucea ta și să-i urmezi lui Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, până unde va fi, până dincolo de mormânt, pe golgota, în iad, în Rai, oriunde, în veșnicie. Căci acolo unde va moșteni El vom primi și noi prin El făgăduința odihnei și fericirii, Viața Veșnică, ca fii ai binecuvântării și nu ai blestemului legii, căci blestemat este cel de sub lege și el se luptă și prigonește pe cel ce este în Credință, căci fiul lui Agar, deși și el fiu al lui Avraam nu a moștenit ca Isaac făgăduința Credinței ce s-a dat fiului născut din Sarra care este născut nu din fire bărbătească ci din făgăduința lui Dumnezeu.

Deci de aia e mai mare Darul prin sf. Verginica decât Darul prin Moise căci prin Credința în Cuvântul lui Dumnezeu vine de sus biruința împotriva acestui veac viclean și desfrânat, rău și fățarnic, veac necredincios:

„... Ce a fost cu Moise? Ce a fost cu Avraam? Ce a fost cu Ilie, ? Ce a fost cu Noe? Voi sunteți mai mult decât aceștia, măi tată. Sunteți cei de pe urmă, sunteți sfârșitul acestui veac.
... În curând se va da pe față că un singur Dumnezeu este și o singură lucrare și un singur plan este.
... Israele, Israele, copilașii Mei, pe cei care v-au dus pe voi în temniță, Eu i-am certat și i-am alungat și am luat cheile din mâna lor.”(CLD 15-04-1973)

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 17:31:02.
Vechi 12.05.2010, 17:08:12
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Păi nu le-a desfințat Domnul ci El a întărit Legea și Proorocii, dar Legea Veche, Cele Zece Porunci și tot ce a dat spre a fi ținut de Israel de la Adam și Noe și Ilie și Moise până la Ioan Botezătorul este pentru cei necredincioși și tari la cerbice care trebuiau cercuiți la învârtoșarea inimii ca să audă, și este o lucrare pentru firea trupească, o călăuză, prin care oamenii să se poată apropia de Iisus Hristos prin care a venit plinirea făgăduinței făcute de Dumnezeu lui Avraam pentru credința lui, iar Legea s-a dat prin Moise, dar Harul Duhului Sfânt a venit prin Hristos, și făgăduința Credinței și binecuvântării nu vine din lege ci a fost dată lui Avraam pentru credință cu 430 de ani înainte de a fi dată legea. Iar Legea nu poate schimba făgăduința. Și „mai înainte de Avraam sunt Eu”.

Deci sigur că trebuie să plinești și cele 10 porunci dacă ai căzut din credință, dacă iar ești robit de firea trupească, și făcându-le vei fi viu în Domnul, dar credincioșii nu au nici o robie ori datorie, ci ei, având Credința, se desăvârșesc prin Har ca femeia liberă a Ierusalimului Ceresc, Noul Ierusalim, dar dacă vrei să te desăvârșești atunci trebuie să te lepezi de tine, să vinzi tot ce ai și să împarți săracilor, să-ți iei crucea ta și să-i urmezi lui Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, până unde va fi, până dincolo de mormânt, pe golgota, în iad, în rai, oriunde, în veșnicie. Căci acolo unde va moșteni El vom primi și noi prin El făgăduința odihnei și fericirii.

Deci de aia e mai mare Darul prin sf. Verginica decât Darul prin Moise căci prin Cuvântul lui Dumnezeu vine de sus biruința împotriva acestui veac viclean și desfrânat, rău și fățarnic, veac necredincios:

„... Ce a fost cu Moise? Ce a fost cu Avraam? Ce a fost cu Ilie, ? Ce a fost cu Noe? Voi sunteți mai mult decât aceștia, măi tată. Sunteți cei de pe urmă, sunteți sfârșitul acestui veac.
... În curând se va da pe față că un singur Dumnezeu este și o singură lucrare și un singur plan este.
... Israele, Israele, copilașii Mei, pe cei care v-au dus pe voi în temniță, Eu i-am certat și i-am alungat și am luat cheile din mâna lor.”(CLD 15-04-1973)
Vorba lunga si judecata absurda sunt saracia omului, vsovivi... Eu nu ma simt deloc buricul pamantului, sunt un om printre oameni. Fiecare le are de invatat pe-ale lui. Vezi-ti de "capritele tale" si nu mai judeca tu pe altii de invartosarea inimii, ca s-ar putea sa gresesti... :)

Last edited by maria-luisa; 12.05.2010 at 17:30:40.
Vechi 12.05.2010, 17:28:29
Member

Implicit

Citat:
Păi Duminica, este Sabatul cel Nou și Ziua Soarelui și a Lunii ... pentru ca să ne iubim cu sfințenie unii pe alții plinind porunca Domnului.
Băi cărturarule, băi fariseule! Duminica e Duminică și Sabatul e Sabat. Nu există "sabatul cel Nou", cum nu există nici Evanghelia cea Nouă de la Pucioasa, nici Biserica cea Nouă de la Noul Ierusalim, nici preoția cea nouă a lui Melchisedec, ci toate acestea sunt născociri diavolești ale cărturarilor și fariseilor pucioși ai secolelor XX și XXI.
Mai termină cu aberațiile și cu jocurile de cuvinte, că aici pare a fi un Forum serios, nu e circ.
Auzi, ziua Soarelui și a Lunii! Păi ziua Soarelui e SunDay, adică Duminica, iar Ziua Lunii e MoonDay, adică Luni, și ziua lui Marte e Marți, și ziua lui Mercur e Miercuri, și ziua lui Jupiter/Joe este Joi, și ziua lui Saturn este SaturDay adică Sabatul, deci Sabatul e ziua lui Saturn care își devoreză copiii.
Auzi, cică ne iubim cu sfințenie,unii pe alții, noi pucioșii! Așa cum se iubeau Trâmbițele apocaliptice, văzuși mai sus? Cică (citez din memorie) "Veronica, e dușmană pe Verginica și poartă această dușmănie pentru profeție..." și (citez din nou) "Veronica singură se osândește, fiindcă urăște. În loc să se bucure că Dumnezeu hrănește poporul, ea urăște"
Ia să te speli matale pe cap cu așa "trâmbițe", care trâmbițează porunca urei și a dușmăniei, și să nu ne mai bați la cap cu ele.
Și vezi că vorbești cam mult și spui numai prostii. Vorba multă, sărăcia de duh a omului.
Vechi 12.05.2010, 17:36:45
Member

Implicit

Citat:
... se desăvârșesc prin Har ca femeia liberă a Ierusalimului Ceresc, Noul Ierusalim, ...
Acum și Noul Ierusalim de la Pucioasa e femeie? după ce făcurăți zilele săptămânii femei și bărbați, ca să se aprindă unii către altele cu poftă bărbătească și pofteă femeiască? Bă pucioșilor, da voi chiar nu sunteți întregi la cap.
Și nu ne mai intoxica cu citate pucioase, please. Lasă propaganda pe altă dată, când o șă-ți cerem noi, ceilalți, dacă o să ne plictisim.
Vechi 12.05.2010, 17:41:25
Banned

Implicit

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa
Păi nu le-a desfințat Domnul ci El a întărit Legea și Proorocii, dar Legea Veche, Cele Zece Porunci și tot ce a dat spre a fi ținut de Israel de la Adam și Noe și Ilie și Moise până la Ioan Botezătorul este pentru cei necredincioși și tari la cerbice care trebuiau cercuiți la învârtoșarea inimii ca să audă, și este o lucrare pentru firea trupească, o călăuză, prin care oamenii să se poată apropia de Iisus Hristos prin Care a venit plinirea făgăduinței făcute de Dumnezeu lui Avraam pentru credința lui, iar apoi Legea s-a dat prin Moise, dar Harul Duhului Sfânt a venit prin Hristos, și făgăduința Credinței și Binecuvântarea nu vine din Lege ci a fost dată lui Avraam această făgăduință pentru credința lui în Dumnezeu cu 430 de ani înainte de a fi dată Legea. Iar Legea nu poate schimba făgăduința ca să iasă din ea o altă făgăduință. Deci „mai înainte de Avraam sunt Eu” și din faptele legii nu te poți îndreptăți ci creștinii sunt îndreptățiți prin Credință.

Dar sigur că trebuie să plinești și cele 10 porunci dacă ai căzut din Credință, dacă iar ești robit de firea trupească, și făcându-le vei fi viu în Domnul pe Cale, dar credincioșii nu au nici o robie ori datorie, ci ei, având Credința, se desăvârșesc prin Har ca femeia liberă a Ierusalimului Ceresc, Noul Ierusalim, dar dacă tu vrei să te desăvârșești atunci trebuie să te lepezi de tine însuți, să vinzi tot ce ai și să împarți săracilor, să-ți iei crucea ta și să-i urmezi lui Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, până unde va fi, până dincolo de mormânt, pe golgota, în iad, în Rai, oriunde, în veșnicie. Căci acolo unde va moșteni El vom primi și noi prin El făgăduința odihnei și fericirii, Viața Veșnică, ca fii ai binecuvântării și nu ai blestemului legii, căci blestemat este cel de sub lege născut din fire și el se luptă și prigonește pe cel ce este născut în Credință, căci fiul lui Agar, deși și el fiu al lui Avraam, născut după fire, nu a moștenit ca Isaac făgăduința Credinței ce s-a dat fiului născut din Sarra care este născut nu din fire bărbătească ca Ismael ci din făgăduința lui Dumnezeu care a făgăduit celei sterpe că va ridica ocara ei dintre oameni.

Deci de aia e mai mare Darul prin sf. Verginica decât Darul prin Moise căci prin Credința în Cuvântul lui Dumnezeu vine de sus biruința împotriva acestui veac viclean și desfrânat, rău și fățarnic, veac necredincios:

Citat:
Vorba lunga si judecata absurda sunt saracia omului, vsovivi... Eu nu ma simt deloc buricul pamantului, sunt un om printre oameni. Fiecare le are de invatat pe-ale lui. Vezi-ti de "capritele tale" si nu mai judeca tu pe altii de invartosarea inimii, ca s-ar putea sa gresesti... :)
Nici eu nu mă simt buric al pământului deși la Pătlăgeanca TulCea, la răsărit de Pucioasa, acolo a fost sădită în vechime grădina Raiului, în Eden, și se poate vedea din satelit ce s-a ales de ea din pricina omului care a păcătuit; și chiar dacă fac judecăți absurde degeaba apoi îmi pare rău și mă doare că chiar e absurd să judeci, și nu știu de ce, dar uneori cred că pentru bucuria de răul altuia, să mă mândresc... deci trist. Uite, mă strădui să nu mă mai bucur de răul altuia, probabil vine din pisma pentru întietate, sau din lăcomie, sau necredință, cine știe...

Și n-am căprițele mele, n-am decât căprițe negre așa de negre ca și neghinele, și se distrează prin inima mea și nu știu să le deosebesc de oițele albe ca să le scot afară pe căprițe din staul și să nu mă mai îndemne să împung pe nimeni... cu bucuriile mele sadice, sau cinice.

Iar cu cercuirea în carne la învârtoșarea inimii? Nici cercuirea și nici necercuirea nu înseamnă ceva și ele sigur nu te mântuiesc că le ai sau nu le ai deci nu reprezintă absolut nimic sub soare, și nu ești mântuit într-un fel sau în altul dacă le arăți sau nu le arăți ci ambele sunt făcute și se fac sau nu se fac doar în omul cel nou care a înviat întru Hristos Iisus, în Cuvântul lui Dumnezeu.

Last edited by vsovivi; 12.05.2010 at 18:10:03.
Vechi 12.05.2010, 17:44:39
Member

Implicit

Citat:
Matei, Cap. 4:
8 Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor.
9 Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie.
10 Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești".
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40