Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #231  
Vechi 19.09.2010, 08:29:38
cristian67
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit @andrei nu te supara,nu cred in ce spui

,,Omul cazut ajunge sa-si iubeasca temnita in mod pervers,sa se indragosteasca de miasmele propriei putreziciuni,sa gaseasca cea mai mare desfatare in secretiile purulente si pietroase ale patimilor proprii,nu vrea vindecare,vrea doar sa-si planga de mila,nu vrea sa fie salvat,ajutatschimbat,eliberat,vrea numai sa se simta o victima neconsolata a unui Creator nemilos si a unei societati ingrate,vrea sa spuna cu glas tare si tanguitor tuturor cata dreptate are el''
  #232  
Vechi 19.09.2010, 08:52:06
cristian67
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit nu eu am zis

,,De la Prislop luav-a tara foc''(e vorba de focul Duhului Sfant)
  #233  
Vechi 19.09.2010, 15:25:24
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Mesaje: 388
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

iar eu care ascult de BOR nu ma rog la un mort!

Poate ca acum intelegi!

Tu asculti de BOR cum asculta dracu de Dumnezeu.
Incearca sa fii unic, nu prin numarul de postari, ci prin calitatea lor, chiar daca asta inseamna sa iti depasesti infantilismul.
__________________
  • Ateii nu din dragostea de oameni sunt purtati, ci din ura de crestini.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
  #234  
Vechi 19.09.2010, 16:51:57
cristian67
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit mesajele de la Draganescu ale vizionarului ARSENIE BOCA

Pe pojghita varului de fresca din pronaosul bisericiii din Draganescu,Arsenie Boca a strecurat inexplicabil cateva imagini profetice pentru anul 1968,cand Parintele a inceput sa picteze biserica:telefonul mobil,turnurile gemene incendiate pe 11 septembrie la New York sau naveta Discovery.Desi plasate vizibil pe cei doi pereti laterali de la intrare,scenele respective nu sunt usor de observat,parand a se dizolva in multitudinea altor scene biblice importante:Invierea,infatisarea iadului si a Cetei celor Drepti.La Draganescu trebuie sa ai rabdare si sa privesti cu atentie.Dupa o vreme,cu alti ochi si alta stare sufleteasca,incepi sa vezi.Mesajul si proorocia Parintelui se afla chiar in fata ta.Cu litere de un rosu sangeriu,sta scris cuvantul:,,Faradelegile atrag pedeapsa pe pamant".Alaturi,intr-o completare tainica si complicat de simpla,apare desenul si toata prefigurarea evenimentelor care vor cutremura iremediabil lumea moderna:de la terorism,la modificarea genetica,de la globalizarea mondiala,la secularizarea new-age-ista a Bisericii lui Hristos.
Multe se spun despre minunile si profetiile cuviosului Arsenie Boca.Unii sunt convinsi ca Parintele putea intra si iesi prin orice usa zidita,asa cum putea calatori nestingherit prin aer,fiind prezent,deopotriva,in temnita de la Canal,dar si la inmormantarea mamei sale,din comuna Vata de Sus,aflata in apropiere de Apuseni,Acum de la 30 de ani de la mutarea sa la cele sfinte,stim prea bine ca Parinetele a prefigurat cu adevarat ororile bolsevismului si caderea lui Ceausescu,caruia i-a transmis printr-un om al Securitatii ca nu o sa mai apuce anul 1990.Ceea ce stim cu siguranta este ca Parintele Arsenie avea darul ,,inainte-vederii",dar niciodata nu facea din asta prilej de lauda sau de uimire.Dimpotriva-atatea ate erau,cuvintele lui profetice nu-ti vorbeau in clar,ci te chemau discret la cautarea sensului si la meditatie crestina,asa cum s-a intamplat cand Parintelea prezis cu multe decenii inainte marile cutremure din 1940 si 1977,spunand ca Bucurestiul ,,se va oua de doua ori",iar la a treia ouare,marele oras va fi sters de pe fata pamantului pentru pacatele lui.Tot asa,in ascunzisul tainei,Parintele va rosti,inca din 1940,o profetie legata de ascensiunea comunismului,dar si de inlocuirea lui cu o ispitire si mai mare:,,Zdreanta rosie,secera si ciocanul,steaua cu cinci colturi o sa dispara,dar va veni o alta stea cu sase colturi,anarhia si va fi vai si amar de lume (...) Asta va fi peste multi ani,si noua,Dumnezeu nu ne va harazi sa vedem acele vremi (...) Mie nu-mi va fi dat sa vad,dupa sarbatoarea desarta a victoriei (Revolutia din decembrie 1989?),cati dintre cei drepti au ramas.Caci dupa aceasta victorie desarta,putini dintre cei drepti vor fi in picioare si la sarbatoare.Peste tot vor fi naimiti (vanduti strainilor) si abia atunci va incepe o noua lupta,fara jertfa de sange,dar la fel de lunga ca si cea pe care am inceput-o noi,acum!".Incifrate,greu de datat si in acelasi timp,ciudat de actuale,cuvintele Parintelui par sa ne certe.Degeaba ispitim viitorul in cautarea unor intamplari uimitoare.Degeaba mergem in pelerinaj la Prislop pentru cere raspuns la crucea si tarana mormantului sau.Adevarul e mult mai aproape de noi.Marele si adancul sau discurs profetic se afla chiar sub ochii nostrii,la doi pasi de Bucuresti,intr-o modesta bisericuta de tara.Acolo,in icoanele si chipurile de sfinti de la Draganescu,se afla raspunsul.Acolo,unde Parintele a pictat cu 44 de ani inainte de atacul terorist de la 11 septembrie si incendierea celor doua turnuri gemene,se afla,cu siguranta,taina unui mare mesaj profetic,pe care nimeni-nici teologi,nici oameni de arta-nu au incercat pana acum sa-l cerceteze si sa-l inteleaga.
  #235  
Vechi 26.09.2010, 18:00:06
cristian67
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit marturii ARSENIE BOCA

Parintele spunea despre viata de dincolo: de ceea ce nu te poti lasa în viata pamânteasca, când te duci dincolo pofta creste si nu mai exista posibilitatea stapânirii si nu mai poti sa te duci sa-ti cumperi tigari, spre exemplu. Astea sunt chinurile de dincolo, ca doresti un lucru cu care ai fost obisnuit aici pe pamânt. Te duci dincolo si doresti lucrul asta, dar zice ca dorinta e asa de mare încât te arde. Doresti sa ai lucrul asta si nu-l poti obtine, ca nu mai exista materia. Chinul asta nu e usor, e ca si când ti-ar fi sete. Vii pe o caldura asa mare si ti-e sete asa de tare, de simti ca ai bea o fântâna întreaga, dar nu ai de unde sa o bei.



Spunea ca oamenii care sunt credinciosi cred si fara sa vada, dar care sunt necredinciosi chiar daca vad focul iadului tot nu cred pâna ce nu ajung, acolo. Spunea ca oamenii cred ca Dumnezeu e numai o poveste. “Dumnezeu nu e o poveste, e o realitate. Acum e pe crezute, atunci va fi pe vazute!”. (Ierod. Ierortim Coldea)




Parintele ne cerea post si rugaciune, dar nu era exagerat. Ne sfatuia sa ne odihnim, ca trupul e templul sufletului si daca e obosit nici rugaciunea nu e facuta bine. Cel târziu la ora 10 seara sa te pui în pat sa te odihnesti. Niciodata sa nu te culci dupa 12 (24.00) ca acela nu e somn odihnitor. Ca daca te culci înainte de 10 te poti trezi si la 3 si la 4 si esti om, dar daca te culci dupa 12 te trezesti si la 10 si la 12 ziua. Eu ziceam: “Parinte, ma doare stomacul de la varza, de la cartofi”; “Mai, nu mânca, pentru ca bolnavii nu au post”. Spunea sa mâncam tot timpul lapte ca sa avem echilibru de calciu în organism sa nu se produca dereglari. Recomanda la majoritatea sa consume brânza de vaci, lapte crud si zicea ca din moment ce calciul scade încep sa apara dereglari si tot felul de boli.(Ana Ritivoiu, Sibiu)




Îmi amintesc ca am mers la Parintele si pentru a ne ruga sa faca rugaciuni pentru ploaie, dar nu am apucat sa-i spunem. Parintele a stiut însa si iesind în fata Sfântul Altar ne-a spus: “Mai, eu stiu ca voi ati venit cu gând sa va fac rugaciuni pentru ploaie si am deschis cartea sa fac rugaciuni, dar o mâna nevazuta mi-a închis cartea, si am auzit o voce care mi-a spus: «Nu te ruga de Mine sa le dau ploaie, Eu stiu ce sa le dau. Roaga-te de ei sa faca voia Mea»“. Ne-a mai zis ca “mersul vremii este dupa purtarea oamenilor”. (Maria Streza, 86 ani, Voila)




Parintele Dometie a vazut ceva deosebit când se spovedea o femeie la Parintele Arsenie. A vazut cum ieseau serpi din gura ei, ieseau putin si se dadeau înapoi, si pâna la urma s-au tras înapoi si când a iesit afara i-a zis: “De ce n-ai spus ce aveai de spus acolo, tot”; “Am spus! ", “Cum ai spus, eu am vazut ca nu ai spus! ” si s­-a întors înapoi la Parintele Arsenie si i-a marturisit ultimul pacat si a dat afara toti serpii. Aceasta s-a întâmplat tot prin Parintele Arsenie, el i-a deschis ochii sufletesti parintelui Dometie sa vada cu sufletul, caci cu ochii astia fizici nu vedem nimic si s-o întoarca pe femeia asta sa spuna si ultimul pacat, cel mai greu pacat al ei.



Parintele îi selectiona pe care sa-i spovedeasca si pe care sa nu-i spovedeasca. Unul spunea ca a omorât un om si ca Parintele nu vrea nicicum sa-l spovedeasca. Insista însa spunând ca se caieste si de ce nu-l spovedeste. “No hai ma, daca tu chiar vrei asa de mult.” Dar când l-a întrebat: “Ma, îti pare rau ca l-ai omorât pe omul acela? “, “Nu-mi pare rau, Parinte!”, “Pai vezi, nu ti-am spus ca degeaba vorbesc cu tine?” (Morar Gheorghe, Ucea de Sus)
  #236  
Vechi 26.09.2010, 18:38:42
cristian67
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

La Prislop


<DIV class=item-pic-inner><DIV><A title="ARSENIE BOCA * Raspuns la intrebarile cititorilor" href="http://www.formula-as.ro/magazine/attachments/830/2701_1217946817-large.jpg" rel=lightbox[articol]><STRONG>
  #237  
Vechi 26.09.2010, 18:47:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned
 
Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.810
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristian67 Vezi mesajul
,in cuvantul de incheiere preotul l-a pomenit pe ARSENIE BOCA,spunandu-le oamenilor din cuvintele de duh ale parintelui
\

aia-i cu totul altceva..este ca si cum dupa Liturghie ai aminti de covrigaria din colt
  #238  
Vechi 26.09.2010, 18:49:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned
 
Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.810
Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Tu asculti de BOR cum asculta dracu de Dumnezeu.
Incearca sa fii unic, nu prin numarul de postari, ci prin calitatea lor, chiar daca asta inseamna sa iti depasesti infantilismul.
infantil esti tu, ca esti neascultator ca un schismatic. Nu discut cu anarhistii!
Institutiile statului trebuiesc respectate incl BOR
  #239  
Vechi 26.09.2010, 22:28:51
cristian67
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit omul ,,in cadere''

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
\

aia-i cu totul altceva..este ca si cum dupa Liturghie ai aminti de covrigaria din colt
,,In cadere omul ii poate atrage si pe altii din prajma,daca nu sunt atenti,daca nu sunt prudenti,daca nu baga de seama rapid raul si consecintele lui.Fiecare om raspunde de aproapele sau,toti ne facem vinovati cand cineva din preajma cade fara ca noi sa epuizam toate caile de a-l salva''IUSTIN PARVU.---Poate ca definitia eroismului si a sfinteniei nu este decat sa faci imposibilul,posibil,asta a facut draga Andrei,Parintele ARSENIE BOCA.---Numai cand facem binele dobandim ceea ce raii nu pot avea:linistea si pacea-bunurile supreme,spunea Parintele Nicolae Steinhardt.Domnul sa te lumineze frate Andrei.
  #240  
Vechi 27.09.2010, 01:08:57
andreicozia andreicozia is offline
Banned
 
Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.810
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristian67 Vezi mesajul
,,In cadere omul ii poate atrage si pe altii din prajma,daca nu sunt atenti,daca nu sunt prudenti,daca nu baga de seama rapid raul si consecintele lui.Fiecare om raspunde de aproapele sau,toti ne facem vinovati cand cineva din preajma cade fara ca noi sa epuizam toate caile de a-l salva''IUSTIN PARVU.---Poate ca definitia eroismului si a sfinteniei nu este decat sa faci imposibilul,posibil,asta a facut draga Andrei,Parintele ARSENIE BOCA.---Numai cand facem binele dobandim ceea ce raii nu pot avea:linistea si pacea-bunurile supreme,spunea Parintele Nicolae Steinhardt.Domnul sa te lumineze frate Andrei.
Draga Cristian multumesc , la fel si tie!,
Cind vine vorba de canonizarea unui parinte/preot nu folosim definitii, intelegi tu ? nu ne imaginam si nu ascultam povestiri despre el DECIT PRIN FILTRUL SI PRISMA BOR-ului, doar cu BINECUVINTAREA LOR! ! !(aici este un detaliu CRUCIAL, in aceasta lume a inselatoriilor). EI, superiorii nostri(in adevaratul sens) de la Patriarhie CUNOSC ADEVARATELE POVESTI DESPRE PREOTI ! ! ! povesti pe care noi astia mai putini luminati ESTE MAI BINE SA NU LE CUNOASTEM, pricepi?, unul din motivele majore este cel de a evita smintirea noastra si alte ramificatii ale acestei stari...si cind vezi ca un preot intirzie sa fie declarat sfint fii sigur ca exista un motiv SOLID!..oricare ar fi el

Last edited by andreicozia; 27.09.2010 at 01:11:28.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 17:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 15:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 21:40:31