![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Desigur ca este dureros pentru unii dintre noi sa aflam ca cineva a parasit ceea ce credeam a fi singura credinta adevarata plecand catre una pe care o consideram eretica. Dar, in ciuda durerii , hai sa nu incetam a fi oameni. Inainte de a arunca cu fel de fel de acuze si invective sa ne gandim ca omul acela este un om cu par alb, care lejer ne-ar putea fi multora tata si unora bunic. Si poate ca are mintea mai coapta ca noi, drept dovada impulsivitatea cu care actionam. In al doilea rand , sa tinem cont ca suntem grozav de subiectivi. Si in ultimul rand, daca noi ne-am gasit pacea intr-o anumita Biserica [am gasit-o?] e bine sa-i lasam si pe altii sa si-o gaseasca. Iar daca nu am gasit-o sa nu ne dorim sa moara si capra vecinului, ci mai bine sa ne bucuram pentru el.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dincolo de "nesimțirea" mea, am totuși o nelămurire: care e acea "învățătură greșită"? Poate mai e speranță de îndreptare și pentru mine în această ultimă privință... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt măgulit de apelativ și mă simt dator să răspund cu aceeași prietenie: nu am nici un țel propus, demersul acestui topic nu-mi aparține. Am înțeles perfect mesajul tău, drept care te-am citat apreciativ în discuția cu Iubirea. Cât despre "orbire", dă-mi voie să-ți spun ca unui prieten: postarea nu-ți era ție adresată, ci lui Iubirea
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Uite eu ma dau batut, sint prea prost sa inteleg de ce ai intrebat de fapt "citi predicatori trec la ortodoxie?"
Te rog sa-mi spui care-i substratul acestei intrebari, fara sa te eschivezi. Si in ultimul rind mai fa ceva pentru mine (daca tot sintem prieteni) intra la optiuni si scrie te rog carei secte apartii ca sa putem sa "ne luptam" de la egal la egal! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
este evident de ce a intrebat cati predicatori trec la ortodoxie: deoarece subiectul threadului este trecerea unui preot ortodox la neo-protestantism; asa fiind, pentru a respecta proportiile si, haide sa spunem, reprezentativitatea, este inutil sa contracaram aceasta chestiune, asa cum s-a facut, cu afirmatii directe sau cu aluzii despre cati "laici" neoprotestanti trec la ortodoxie.
In ce priveste confesiunea domnului Tricesimusquintus, din cate stiu eu, acesta este adventist (il rog sa ma scuze daca raspunsul nu este corect). |
|
|||
|
|||
![]()
Astea sint doar supozitii pina una alta (am si eu asemanatoare) dar sa-l lasam pe el sa spuna si sa-si declare secta mindru de ea asa cum sintem noi de confesiunile noastre!
![]() Si desi am fi offtopic tu chiar crezi " ca albul pe care il vad este negru, daca Biserica il defineste astfel" ? Ca Ignatius de Loyola a facut-o nu-i indoiala...era parca Inchizitorul sef, nu? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
1. Nu aparțin nici unei secte, aparțin unei confesiuni - Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea 2. Am bifat singura opțiune valabilă în dreptul meu - "altă confesiune", nefiind nici ortodox, nici catolic, nici protestant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va deranjeaza injuriile? Nici eu nu sunt de acord cu ele dar nu vad de ce trebuie sa plec eu si cel injurat sa ramana? Daca ele vin de la un frate ortodox, poate ca eu ca preot voi incerca sa-l temperez si chiar sa-l "reechilibrez" pe fratele meu! Care este problema domniei tale in asta? Pentru asta trebuie sa plec? Daca ma injura pe mine fratele meu ortodox, atata timp cat nu se arata rau (sectar, eretic, blasfemiator) voi face la fel ca atunci cand te-a injurat pe dumneata, adica-l voi tempera cumva. Iar intreb, care este problema dumitale in asta? In aceiasi ordine de idei insa, iti spun ca de fiecare data cand, subtil sau nu, vei ataca credinta mea spunand, subtil sau nu, ca ortodoxia nu este de la Domnul voi incerca sa te ingadui, o data, de doua ori, dar a treia oara "ma fac sabie" si te poftesc, subtil sau nu, sa dai dovada macar de bun simt fiindca esti "mai musafir" ca mine aici. Nu mai iau in calcul vreun alt motiv (poate teologic) care te-ar putea face sa ai bun simt atunci cand depasesti limita, pentru ca, sincer, cred ca esti imun. Si astfel ajung, iarta-ma Doamne!, la intrebarea legata de invatatura gresita. Iti voi raspunde daca vei repeta dupa mine acestea (asta ca sa vad de se merita sa mai "vorbesc" cu dumneata):
Domnul sa ne acopere cu Intelepciune spre mantuire! Last edited by Pr.Gheorghe; 23.09.2010 at 16:57:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
A mai trecut un suflet la Domnul | mela me | Slujba inmormantarii | 76 | 26.03.2016 19:24:54 |
Acestea au trecut sau inca nu? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 1 | 26.06.2011 15:05:21 |
mesaje din trecut | Jamaica | Generalitati | 4 | 28.11.2010 01:13:55 |
A mai trecut o zi... | laurschepsis | Generalitati | 8 | 19.09.2009 00:28:33 |
|